icon

Prečo sa po káve trasú ruky?

6. jan 2025

Ahojte, pijeme tú tyčinkovú kávu z Kauflandu alebo instantnú, predtým sme kávu nepili, ateraz po vypití sa mi trasú .trochu ruky.Môže to byť tým, že je to instantná káva alebo tým, že pijem málo tekutín? Ďakujem moc.

bloger
6. jan 2025

To je normálne obsahuje to zrejme kofeín.

autor
6. jan 2025

@bloger Díky.

luciaruz
6. jan 2025

Nikdy si pred tym nepila kavu? V tom pripade neni organizmus zvyknutý na kofein

deti95060810
6. jan 2025

prečo ju piješ... tiež mám problémy s kávou - nevolnosti , tak som od toho upustila...
možno ti nesadne na žalúdok, alebo tlak...

lapersefona
6. jan 2025

Mala som kolegyňu ktorej budila srdce a triasli sa po vypití kávy ruky tak zacaal piť bezkofeinovu a nemá už tieto priznaky

autor
6. jan 2025

@luciaruz
@deti95060810 Nepijem každý deň, to len v spoločnosti,chutí mi, ale asi musím začať bezkofeinnovú
@lapersefona

kacena4
6. jan 2025

kofein ti moze dvihnut pulz a ten moze sposobovat tras ruk

autor
6. jan 2025

@kacena4 ASi je to tak, ďakujem.

kukulienka999
6. jan 2025

Aj mne sa trasu ruky z kávy, hlavne keď vypijem na prázdny žalúdok keď sa rano ponahlam atd. Nepomáha nič😃

hankab
6. jan 2025

Kava zvysuje vykucovanie kortizolu -stresoveho hormonu

joannita
6. jan 2025

Nepi instantnu kavu, mas to z toho. Instantna kava sposobuje aj busenie srdca a hlavne to nema vobec nic spolocne s kavou.
Poznam niekolko ludi s tymito priznakmi co pisem hore a ked prestali s jej pitim, prestalo to.

loliki
6. jan 2025

@hankab A kofeín zvyšuje - podporuje produkciu žalúdočnej kyseliny, začne nám lepšie tráviť, odrazu mám vlčí hlad a nervy. Možno zakolíše hladina cukru v krvi, trasú sa ruky. Akú kávu mám piť, keď ozaj potrebujem sa prebrať a niečo urobiť?

hankab
7. jan 2025

@loliki mozno by stacil aj zeleny caj, taktiez obsahuje kofein

danica2711
7. jan 2025

skús piť skutočnú kávu, ak to bude pretrvávať, tak ti to asi spôsobuje kofeín a nie tie všelijaké prímesi, čo obsahujú tamtie patoky, ktoré piješ teraz. Ak je to tak, asi budeš musieť kávu prestať piť

loliki
7. jan 2025

@hankab Mne stačí kofola. 🙂

lauricka
7. jan 2025

Kvalitnú kávu treba piť. Alebo žiadnu. To, čo piješ, to sa ani kávou nedá nazvať. Instantné kávy sú patoky. Dokonca aj ľudia s problemom s tlakom môžu kávu, ale musí byť kvalitná. Urobte test, choďte do dobrej kaviarne a dajte si kvalitnú kávu. Ak budete mať to isté aj tak, potom by som radšej nepila kávu. Prípadne sa spýtala lekára, keď tam niekedy budete, čo to môže zapríčiňovat u vás.