Pribrali ste z liekov na astmu ako Airflusal?
Ahojte všetci, idem si k vám po radu .Pred 6 rokmi mi potvrdili astmu a následne mi predpísali liečbu kortikoidmy.Predpisala mi dr liek s názvom Airflusal ten má lepšiu výdrž ako Velntolin a pôsobí dlhodobo. Len odkedy ho používam pravidelne asi po dvoch mesiacoch som začala priberať na váhe a pritom sa mi nemenil môj životný štýl ani jedálniček no aj napriek tomu váha išla hore o 12 kíl. Jeden pán s ktorým som sa dala do rozhovoru v blave keď sme čakali na let na dovolenku mi hovoril že po tomto lieku priberiem lebo aj jeho mama ten samý liek užívala a po pár mes pribrala 20 kíl ja som mu v tej chvíli neverila s tým ze určite nie ved ja ho užívam už skoro mesiac a nič a ón mi nato len tomu dajte čas a uvidíte... A veru stalo sa tak o čom ten pán hovoril .Pýtala som sa na to mojej dr aj lekárničky a oni tvrdia že hoc sú to tie kortikoidy( stereoidy) nepriberiem z toho keďže to ,, len vdychujem,, Len to keď to teda vdychujem dostáva sa mi ti cez sliznicu di traktu a tým pádom aj do celého obehu. A teraz neviem ako sa ich zbaviť a to už som mala aj diéty a cvičenia a s5qle nič...😖
Ja nie, ale nemam tazku astmu, hoci stav sa mi zhorsuje, teraz mam novy sprej, normalne si ma vystrasila..
Nie, mám síce iné spreje, beriem ich možno 40 rokov. Takmer celý život som vážila okolo 50.
nie nikdy a to mam silnu astmu a berie viacero liekov uz takmer 40r
Ja užívam Simbicort a žiadne vedľajšie účinky nemám
Nie, nepribrala ani po dlhom užívaní
Z liekov na astmu sa nepribera

Ja beriem lieky na astmu (aj ventolin+ silnejšie lieky) už cez 15 rokov a nepribrala dom vôbec