Príčiny chronickej únavy
Ahojte, v posledných dvoch mesiacoch som stále unavená. Odber krvi robený niekoľkokrát, ukážkový, tak krvný obraz, ako CRP, Aslo, reumatoidné faktory apd. TSH - mám hypotyreózu, ale momentálne mám TSH na úrovni 1,5, čo je super. Už som mala aj nad 5. Gynekológia OK, hematologické vyšetrenie v poriadku. Beriem draslík, vitamín D, vitamín C, zinok a železo.
Naozaj netuším, aký mám problém. Už je to na mne aj vidno, že som unavená....
Čo robiť?
Tak v prvom rade- aky mas spanok, a spankovu hygienu - telka, mobil pred spanim, alebo male dieta co stale v noci sa budi? Chrapajuci manzel, brechajuci pes....
@anonym_autor ako sa stravujes?chodis do prirody, mas cas aj pre seba?
@anonym_95982b mám dosť veľa ovocia každý deň, zeleninu, mliečne výrobky primerane. Mám voľný čas, chodím do prírody, meditujem, cvičím, venujem sa sama sebe, nie som v strese.
Tak v prvom rade- aky mas spanok, a spankovu hygienu - telka, mobil pred spanim, alebo male dieta co stale v noci sa budi? Chrapajuci manzel, brechajuci pes....
@zuzinka888 spánok mám dobrý, nikto ma v noci nebudí. Spím cca. od 22,00 do 06.30h. Nemám v spálni telku, ani nepoužívam mobil pred spaním
@anonym_95982b mám dosť veľa ovocia každý deň, zeleninu, mliečne výrobky primerane. Mám voľný čas, chodím do prírody, meditujem, cvičím, venujem sa sama sebe, nie som v strese.
@anonym_autor ty zijes sama?
@anonym_autor skús si ešte doplniť magnézium a B12
@anonym_autor ty zijes sama?
@anonym_95982b áno, žijem sama. Mám priateľa, ale aktuálne spolu nežijeme ešte, popravde, aj mi to takto vyhovuje.
@anonym_autor skús si ešte doplniť magnézium a B12
@anonym_8eba31 toto mám ok. Ja mám veľmi nízky tlak a ešte mi to viac znižuje to magnézko. Ale B12 užívam spolu so železom.
@anonym_8eba31 toto mám ok. Ja mám veľmi nízky tlak a ešte mi to viac znižuje to magnézko. Ale B12 užívam spolu so železom.
@anonym_autor no tak to si potom unavená z nízkeho tlaku skús si ho zvýšiť podľa možností káva, červené víno, zelený čaj
@anonym_autor no tak to si potom unavená z nízkeho tlaku skús si ho zvýšiť podľa možností káva, červené víno, zelený čaj
@anonym_8eba31 ani jedno z toho žiaľ nepijem, lebo kofeín a zelený čaj netolerujem a alkohol nepijem :/. Ťažko...
Skús si každé ráno a večer prečistiť črevá týmito smoothies a nasaď probiotiká.
https://mnamky-recepty.sita.sk/5-zelenych-smoot...
Skús si každé ráno a večer prečistiť črevá týmito smoothies a nasaď probiotiká.
https://mnamky-recepty.sita.sk/5-zelenych-smoot...
@vakatko mám kefírovú tibetskú hubu, a prípadne dopĺňam hylak forte. Samozrejme, že smoothies pijem, jem veľa ovocia a zeleniny každý deň.
ja mám tiež hypo a únavu celý život, nech robím čo chcem stále idem ako keby na skoro vybitej baterke... a s vekom sa to zhoršuje
@anonym_autor prečo užívaš magnézko a draslík keď máš dosť minerálov a vitamínov zo stravy. Oboje znižujú tlak
@vakatko magnézko neužívam, draslík užívam posledné tri týždne a únava sa mierne zmenšila. Pri aktuálnom užívaní draslíka aj železa mám optimálny mineralogram a KO.
@anonym_autor spomenula si, že ti to viac znižuje magnézko.
@vakatko preto ho neužívam.... lebo ho netolerujem...
Viem presne ako sa cítiš, ja mám dni keď mám pocit že celý deň idem na zatiahnutú ručnú brzdu a už ráno keď sa zobudím, myslím na to, aká úľava bude, keď si večer ľahnem spať. Nevládzem nič robiť, a čo je najhoršie, nedokážem sa sústrediť a niečo si zapamätať. Jednu dobu som mala závrate, vtedy mi neurológ predpísal betahistin a na počudovanie som sa cítila omnoho lepšie. Momentálne si dávam ginko na pamäť a zdá sa že mi to celkom funguje, už nemám pocit absolútnej mozgovej hmly. Pri všetkých možných výživových doplnkoch ktoré som už vyskúšala mi toto zatiaľ príde najúčinejšie.
Viem presne ako sa cítiš, ja mám dni keď mám pocit že celý deň idem na zatiahnutú ručnú brzdu a už ráno keď sa zobudím, myslím na to, aká úľava bude, keď si večer ľahnem spať. Nevládzem nič robiť, a čo je najhoršie, nedokážem sa sústrediť a niečo si zapamätať. Jednu dobu som mala závrate, vtedy mi neurológ predpísal betahistin a na počudovanie som sa cítila omnoho lepšie. Momentálne si dávam ginko na pamäť a zdá sa že mi to celkom funguje, už nemám pocit absolútnej mozgovej hmly. Pri všetkých možných výživových doplnkoch ktoré som už vyskúšala mi toto zatiaľ príde najúčinejšie.
@idasa hm, mám presne to isté. Len ginko nemôžem užívať kvôli tomu, že riedim krv a neviem prečo, ale som po ňom neskutočne nervózna. Neurológ mi to ani neodporúčal, kvôli liekom na riedenie krvi.
@anonym_autor nemas v okoli energetickeho upira? Ja som mala fakt to existuje !
@anonym_autor nemas v okoli energetickeho upira? Ja som mala fakt to existuje !
@anonym_faa190 nie, nemam, iba ak by som bola ja sama sebe upiros.

@anonym_autor ako sa stravujes?chodis do prirody, mas cas aj pre seba?