icon

Rehabilitácie pre deti: Ako riešiť nepríjemný zážitok?

12. jan 2025

Chodíme na rehabilitácie so zlým držaním tela (štátne) Na určitý čas je objednaných 5 ľudí podľa procedúr. Syn ide cvičiť do veľkej telocvične a s tou telocvičnou susedí malá. A počas jeho cvičenia cez veľkú do malej prejde pár ľudí. Aj keď má ešte len 12 rokov je mu to nepríjemné. Rovnako sa sťažuje, že je mu tam chladno. Pýtala som sa cvičiteľky tá to bagatelizuje.

Strana
z2
viestta
12. jan 2025

Asi ma pocit, ze ho ludia ocumuju, treba mu vysvetlit, ze nie, nikoho prave on nezaujima. Druha vec je, ze nemoze sa naobliekat, pretoze fyzioterapeut musi vidiet ako cvici a ako pracuju svaly. Tych 20 minut predsa dvanastrocny vydrzi aj v tielku a kratasoch.

hipuska
12. jan 2025

U nás to je podobne. Cvičenia nie sú dajak efektívne, lebo im nezáleží na Tom, ako cvičis. Ak ti naozaj na ňom záleží a chcete to zlepšit, odporúčam súkromné rehabilitácne centrum nejake

luccija
12. jan 2025

Nech si zaplatí z našetreneho súkromné😉chápem, že puberta, hanbí sa, ale tak to je všade miesta málo a ľudí vela

deti95060810
12. jan 2025

asi rátajú s tým že je ešte dieťa a nevadí mu to keď tam prechádzajú ľudia...
by som chcela vidieť ako by sa to páčilo dospelej pani kyprých tvarov - isto by hlasne protestovala...

autor
12. jan 2025

@viestta no to práve necvici v tielku a kraťasoch
@luccija
@hipuska dosť veľké to stojí som pozerala aj 220 Euro 10 cvičeni Tieto u nás si chvália

januska12323
12. jan 2025

A v čom cvičí?

autor
12. jan 2025

@januska12323 v boxerkach a na boso

hipuska
12. jan 2025

@autor áno, aj u nás to toľko stojí. Však stačí pár cvičení a potom už môže cvičiť doma. Nech ho správne naučia. Ja len, že sama som chodila na tie rehabilitácie a teda, sama som povedala tej sestričke, že si ma robit svoju robotu a cvičiť so mnou a nie vykecavat sa na chodbe. Lebo, ich prístup bol: ľahnite si a cvičte. Žiadna kontrola toho, či tie cvičenia vykonávas technicky správne. Na zlé držanie tela je aj na internete kopu cvičení. Tie rehabilitácie, bez pravidelného cvičenia doma nebudú mať veľky zmysel....

muchotrafka298
12. jan 2025

Ja som chodila na cvicenie s platnickou do zariadenia, kvazi statneho. Nikdy som sa nestretla s tym, ze by som tam bola vyzlecena, mala som leginy a tricko. Cvicili so mnou tak, ze mi ukazali par cvikov a tym to koncilo. Ale ja som vedela ze v statnom nedostanem ziadny individualny pristup, dozor na prevadzane cviky ani ich korekciu. Preto to by som ja osobne do buducnosti zvazila sukromne hodiny s fyzioterapeutom, nasetrila by som na ne.
Pokial je tam zle drzanie tela, treba cvicit neustale, nie len 15 minut na rehabilitaciach.To chce cvicenie doma, najdi si sukromneho fyzioterapeuta, ktory ukaze, ako mas s synom cvicit a dohliadne na to, aby cvicil spravne.

autor
12. jan 2025

@hipuska toto vieme to aj rehabilitačná lekárka hovorila, že musí cvičiť aj doma. Aj ortopéd ho poslal na rehabilitáciu s tým, že ho naučia cvičiť. Rehabilitačná sa mu venuje, cvičí aj pred zrkadlom. Bol zatiaľ len 2x a musel zopakovať na začiatku cvik z minula. Stále komentuje, o mobiloch atď.

muchotrafka298
12. jan 2025

Len je na zvazenie, viem, ze je to drahe, ci radsej nenasetrit na sukromneho fyzioterapeuta, ktory sa mu bude 30/60 minut naplno venovat, nebude plytvat casom a bude na neho dozerat. Lebo toto je dost za mna od veci, ked tam ma cvicit pred cudzimi, nevenuju as mu na 100 %, je tam zima a pre dieta zjavny diskomfort.

autor
12. jan 2025

@muchotrafka298 po celý čas tam tá baba je to zas nemôžem povedať ani slovo.
Tiež sa tam platí registračný poplatok. Je to vedené ako súkromné.
Mama tam chodila s krízami tak ani ona sa nevyzliekala. Chodia tam aj iné decká.

luccija
12. jan 2025

A prečo jej nepoviete, že mu je zima a chce ponožky ona povie či môže či potrebuje vidieť čo ako zapája..veď nememu ani mať nerozumie.Vsade sa šetrí na kúrení, ale zase nachladnut nemusí.Ked mu povedala, že má byť v tom, tak určite stojí na podlozke, ak nie kúp mu.

autor
12. jan 2025

@luccija je tam koberec, alebo niečo také. 1x som bola s ním, vtedy nič nepovedal a vtedy ani nikto neprechádzal. V piatok bola s ním mama tá tam bola pre istotu keby bolo treba niečo. A až doma sa sťažoval. Že mu tam prechádzali a bolo to trápne.
1x mal aj veci na prezlečenie, tepláky, v piatok ich mal na sebe a museli dole.

autor
12. jan 2025

Mám to zrušiť?

nynia
12. jan 2025

Ja ako dieta som chodila na statne rehabky ale priamo do detskej nemocnice tusim tiez nas bolo okolo 5 a fyzio vzdy davala pozor ako cvicime. U vas sa neda nikde chodit na ine? Lebo takto ked nikto to neriesi ako cvici tak je to len strata casu.

autor
12. jan 2025

@nynia cvičí sám len napr na hodinu je objednaných 5 ľudí a každý ide na svoju procedúru magnet, elektro, laser, malá , veľká telocvičňa

autor
12. jan 2025

@luccija zajtra keď tam pôjdem mám ich poprosiť aby ho tak neukazovali iným? Aj o tie ponožky? Lebo to nechápem?

muchotrafka298
12. jan 2025

Pokial tam nie je ina moznost, tak oni cez ten priestor proste musia prejst. Kolko tam mate cviceni? Lebo ani za mna by to bolo OK a to som dospela osoba, ktora chodi cvicit a je zvyknuta prezliekat sa pred cudzimi ludmi. Ze by mi pocas procedury, ked som v spodnom pradle okolo chodili ini ludia.

autor
12. jan 2025

@muchotrafka298 cvičí asi 20 minút

muchotrafka298
12. jan 2025

Myslela som pocet tych cviceni co bude mat. Ci je zmysel to riesit, ak ich ma malo. Lebo oni jednoducho nespravia nic s tym, ze tam budu chodit ludia, ak je to jediny prechod do inych miestnosti alebo su tieto procedury v rovnakej miestnosti ako on cvici. Tuto sa nepohnes.

mogaa
12. jan 2025

a kam myslíš že ho dajú cvičiť...lebo predpokladám že na cvičenie tam je len jedna miestnosť, a v nej je zrkadlo. inde je elektoroliečba a magnet......a je prirodzené že ak je tam viac fyzioterapeutov tak tam nebude cvičiť len on sám ale vezmú viacerých v rovnakom čase.....ja som teda chodila súkromne na SM systém , bola to väčšia miestnosť kde sme cvičili vždy naraz viacerí...tí čo necvičili s jedným fyzioterapeutom boli predelení len takou prenosnou zástenou ale videla si cvičiť aj suseda....a nezriedka sa stávalo že za jednou zástenou ťa masírovali a z druhej strany niekto cvičil...ale ak odchádzal prvý ten čo bol ďalej musel zákonite prejsť okolo toho čo bol bližšie pri dverách.....

autor
12. jan 2025

@muchotrafka298 10 spolu 2 už má za sebou ešte 8

mogaa
12. jan 2025

s tým že je mu tam zima to povedz, s tým sa bude dať niečo urobiť.....buď bude mať nátelník na telo a spodky také z termoprádla alebo niečo priliehavé, veď tam vidí postoj tela....nesmie mať len širšie veci lebo tam postoj tela nevidí.....teda napr.podsadenú panvu, stiahnutý zadok....to pri teplákoch nevidela či má alebo nie....v tomto to majú dievčatá a ženy jednoduchšie, lebo tam pri elasťákoch vidia držanie a aj správnu polohu pri cviku nar.ten stiahnutý zadok.....

muchotrafka298
12. jan 2025

Jedina vec, s ktorou vies nieco urobit je to, aby sa mohol lepsie obliect, ked mu je tam zima. Toto by som riesila. Lebo ak ho nemaju kam inam dat cvicit, tak to proste bude musiet vydrzat.

autor
12. jan 2025

@mogaa preto nemôže mať tepláky, lebo sú široké. A ponožky v čom vadia?

muchotrafka298
12. jan 2025

Mna este napadlo, ze ci by nemohol cvicit v termopradle. Normalne by mal dlhe spodky a tricko, to je dost obtiahnute a nebol by tam vyzleceny. Tych 20 minut sa v tom da vydrzat.
Na boso cvici pravdepodobne preto, aby bolo dobre vidiet, ako stoji, ci sa nezapiera o prsty, ako mu drzi klemba, ci ma plochonozie. Nerotuje sa mu tam nieco, clenky, prsty.

autor
12. jan 2025

@muchotrafka298 má členky vbočene, tak asi preto

autor
13. jan 2025

Zobral si kraťasy, poviem, že sa hanbí či by nemohol cvičiť v tom

luccija
13. jan 2025

Keď si v piatok zobral širšie tepláky tak nič nevidela a preto mu kázala sa vyzliecť.Ja neviem aký tam je systém, ale mne povedala legíny a obtiahnuté tričko veď komunikujte.Nic nerus nech to absolvuje je to dôležité.Tak mu kúp z Lidlu, Decathlonu termoprádlo legíny, tričko, tielko...využije ho aj na von na zimu.Alebo tie kraťasy a tielko, keď môže mat

Strana
z2