Skúsenosti s kapsulami Insulevel proti cukrovke?
13. apr 2024
Dobrý večer, chcem sa opýtať či niekto z Vás vyskúšal kapsule INSULEVEL proti cukrovke? Máte s nimi skúsenosti, pomohli Vám? Ocino by ich rád vyskúšal. Ďakujem za odpovede.
autor
•
15. apr 2024@thirstymonk Ďakujem za Váš názor, otvorili ste mi oči 👍 Máte pravdu.

To je trošku silné tvrdenie, že kapsule "proti" cukrovke... https://svpudk.sk/insulevel/#Co_to_je_InsuLevel...
Poviem ti, ako to funguje. Všetci máme v tele pankreas a v ňom tzv. langerhansové ostvorčeky. To sú také oblasti, ktoré za bežných okolností produkujú inzulín. Ten sa vylučuje do krvi a znižuje hladinu cukru (glukózy) v krvi.
Zdravý človek nemá problém - koľko cukru zje, toľko inzulínu sa mu vyprodukuje, aby cukor ostal v tej zdravej hladine (do šesť milimolov, či čoho...). Pod pojmom cukor samozrejme, nemyslím kryštalovy cukor, ale akykoľvek sacharid (ano, aj tie pomale a "zdrave"), lebo všetky sacharidy sa v konečnom dôsledku počas trávenia rozbijú na glukózu - najjednoduchší cukor.
Z rozličných príčin však môže nastať situácia, že langerhansové ostrovčeky prestanú produkovať dostatok inzulínu, alebo ho prestanu produkovať úplne. Vtedy nemá čo strážiť hladinu cukru v krvi a táto stúpa na životu nebezpečné hodnoty (hocikedy aj 30 a viac, najviac som počul 58, ale pravdivosť tohto údaju negarantujem...).
Z toho vyplývajú dve veci:
1. Cukrovka je choroba žľazy. Žľaza prestala generovať hormón, ktorý generovať má.
2. Nemá to absolútne nič spoločné s tým, koľko sladkosti žereš.
Pozri sa, z čoho je zložený ten insulevel. Je to pár bylín. Je veľmi naivné a z môjho pohľadu, by to malo byť až trestné, ak výrobca bohapusto tvrdí, že nejaké jeho kapsuly, v ktorých je pár burín, vyliečia cukrovku. Je to lož. Pozri sa, sám som zanietený fytofil, zbieram a spracuvávam byliny pre svoje účely. Ale tvrdiť, že cukrovku vylieči nejaká burina je rovnaký bullshit, ako tvrdiť, že keď budeš obesencovi prikladať na zalomené väzy kostihoj lekársky, tak sa mu zrastú a ožije... Proste, také veci sa nedejú.
Samozrejme, že tie kapsuly neuškodia. Môžu byť prospešné, ale sú to len vitamíny a minerály. Určite žiadnu cukrovku nevyliečia.