Súvisia antidpresíva s poruchami spánku?
Sposobuju ad poruchy spanku?
áno
Závisí od typu, ale áno, hlavne v začiatkoch užívania.
@billy_jean uzivam sertralin 8 den ale mam problem zo zaspavanim myslis ze to prejde?
áno.. o pár týždňov...
alebo si daj predpísať tebl. na spanie... zober 1/4 tabl-
@katarinaschober ja beriem aj ad, aj lieky na spanie
áno.. o pár týždňov...
alebo si daj predpísať tebl. na spanie... zober 1/4 tabl-
@deti95060810 uz som rozmyslala nad tym ale sa bojim lebo rano musim dost skoro vstavat o4 ze tak tuho budem spat ze nebudem pocut budik
Áno prejde to, ten nástup účinku je práve v rozmedzí 2-3 týždňov a neskôr. V tom čase by mali aj ustupovať nežiadúce účinky. Pre lekárov je zlatý štandard 8 týždňov, ak dovtedy nedôjde ku zlepšeniu, AD sa vymieňajú. Inak sertralin je veľmi dobré SSRI AD.
@katarinaschober skôr porucha spánku je prvý príznak psychického ochorenia.. ..niektoré ad môžu "nabudiť" preto sa berú ráno, ale napr. Mirzaten resp. Trittico pôsobia utlmujúco a užívajú sa pred spaním..
@katarinaschober skôr porucha spánku je prvý príznak psychického ochorenia.. ..niektoré ad môžu "nabudiť" preto sa berú ráno, ale napr. Mirzaten resp. Trittico pôsobia utlmujúco a užívajú sa pred spaním..
@katarinaschober ja beriem aj ad, aj lieky na spanie
@bielasovicka ako dlho uzberies a pomohli ti
@bielasovicka ako dlho uzberies a pomohli ti
@katarinaschober už pár rokov. Ja nemám žiadne problémy, pomáhajú mi.
@katarinaschober tak potom by ad nemali spôsobovať poruchy spánku ak ich berieš ráno..
@katarinaschober tak potom by ad nemali spôsobovať poruchy spánku ak ich berieš ráno..
@knmmch neviem ale predtym som to nemala
@knmmch neviem ale predtym som to nemala
@katarinaschober ja si nemyslím, že by to malo byť z ad.. ..ale môže to byť napr. prejav depresie a keď ad zaberú tak by sa to malo zlepšiť.. ..držím palce..
Na zaciatku pri uzivani AD je nespavost absolutne prirodzeny jav a odide postupne s ucinkom lieku. Takze klud.
@katarinaschober ja si nemyslím, že by to malo byť z ad.. ..ale môže to byť napr. prejav depresie a keď ad zaberú tak by sa to malo zlepšiť.. ..držím palce..
@knmmch depresiu nemam panicka porucha a uzkost to mam

Závisí od typu, ale áno, hlavne v začiatkoch užívania.