icon

Terea tabakové náplne

6. sep 2023

Chcem sa spýtať..priateľ pouziva iqos s terey doňho.. mame dieťa..je dym z nich škodlivý.. priateľ tvrdí že nie

melanta
6. sep 2023

Nie, iqos netvorí škodlivý dym, z ktorého by človek pasívne vdychoval škodliviny. Napriek tomu nemám ja osobne pochopenie pre to, aby to človek fajčil v byte a už vôbec nie pred dieťaťom. Práve takéto veci vytvárajú zlé návyky, vidieť od mala rodiča fajčiť, piť (veď iba jendo pivko), lebo to považuje za normálne a v podstate aj zdravé (veď prečo by rodič denne robil niečo nezdravé).

cocolino234
6. sep 2023

@autorka Keďže zahrievanie týchto náplní do iqosu funguje na základe zahrievania kovu, ktorý obaľuje tabak, tak áno, výpary sú škodlivé aj pre okolie. Keď fajčíš iqos, tak vydychuješ aerosol, ktorý kvôli zahrievanému kovu obsahuje rakovinotvorné chemikálie. Je mýtus, že iqos nie je škodlivý pre okolie. Áno, oproti cigaretám je to menšie riziko ale tak či tak, nie je pravda, že nie je škodlivý. Síce nedýchaš dym, pretože tam nič nehorí a preto je to známe ako to, že iqos sa pasívne fajčiť nedá. Ale škodliviny vdychuješ práve z aerosolu a aj ľudia okolo teba, len nie v takom množstve. Pri dieťati by som nikdy žiadne tabakové a nikotínové výrobky nefajčila.

autor
6. sep 2023

@cocolino234
Práve toho sa bojím.. lebo mame novorodenca

cocolino234
6. sep 2023

@autorka on fajčí pri ňom? alebo o koho zdravie ide.

autor
6. sep 2023

@cocolino234 v byte..

cocolino234
6. sep 2023

@autorka to mi je ľúto, že pre to nemá pochopenie. Novorodenec je veľmi citlivý, nehovoriac o dlhodobých účinkoch, ktoré sa môžu vyvinúť. Asi ti neporadím ako ho presvedčiť, neviem si predstaviť ako mu to môže byť ľahostajné. Skús mu uviesť nejaké fakty, držím palce, aby sa ti to podarilo. :(

veronikaszabova
6. sep 2023

Akoze fajci pri novorodencovi?? By som mu tu iqosku pichla do prdele.

autor
6. sep 2023

@veronikaszabova nie priamo.. a je to terea..co nemá dym

autor
6. sep 2023

@cocolino234 tvrdí že ten aerosol sa hneď rozpustí.. a nedá sa vdychovat

jazula
6. sep 2023

Moj partner fajčí, v poslednom obdobi tiež Terea. Nikdy ho ani len nenapadlo zapáliť si vnútri. Keď sme vonku na prechádzke všetci, od malej ide ďalej. Sám od seba.

izabela181
6. sep 2023

U nás priateľ nefajčí, ale ja áno, tiež IQOS, jw to úplne to iste ako Terea ale v živote by som si to nedala v byte 🙈 a už vôbec nie pri novorodencovi… to je taký problém ísť na balkón alebo von? Pre mna jw to nepochopiteľne, skús mu to normálne vysvetlit, ved ono to hlavne nefajčiarom aj smrdí dosť