Účinky zdravej stravy na zdravie a výživu
5. jún 2025
Ak sa stravujute naozaj, že zdravo(plus superfood, rôzne semiačka a pod), aj pociťujete na tele?( nemyslím váhu, skôr vlasy, nechty, koza, pohybový aparát a celkovo zlepšenie zdravia) Alebo sa tak stravujete skôr z presvedčenia?
Účinky čoho pociťujete najviac? Najmä čo sa týka výživových doplnkov.
Ako bývalá veganka a raw som pociťovala oveľa viac energie, bola som pozitívnejšia, lepší spánok, ale rychla strata vahy a svalovej hmoty. Spracovaná strava a mäso mi dosť zmenili aj hormonalny profil a naladovost. Nemam vsak kapacitu na to, aby som sa vratila spat k veganstvu a hladala milion alternativ, superfood a suplemety.

Ano. Je to rozdiel, plus som sa vyliecila z dvoch ,nevyliecitelnych, chorob. A inak superfood tento pojem nepouzivam. Lebo to je aj obycajny cesnak. Vyzivove doplnky suplementujem len Dcko. A lipozomalny glutathion. Ak nie je sezona tak aj ine veci, ale ak mam vyzivu zo zahrady a z divokych jedlych rastlin, ktore maju nielen liecive ucinky ale aj vela mineralov a vitaminov, casto viac ako ovocie a zelenina v obchode, tak len to spominane uzivam.
Nechty, koza v super stave. Vlasy mam geneticky dane riedke ale kvalita super. Ziadne migreny, zapchy a opacne.
Mam vela energie a spim naozaj len par hodin.
Ale co je velmi dolezite. Ak sa uz ludia zacnu naozaj starat o telo, co do neho davaju, treba to iste robit aj pre dusu. To cim sme. Lebo ak to nebude Ok, potom zdrava strava neurobi vela.