Život bez lekárov - zdravotné riziká ignorovania preventívnych prehliadok
dobre rano. Co si myslite o zene ktora ma 50 rokov velmi, ale ozaj ze velmi aktivne hlada vztahy a sa s nini stretava dokonca chodia ku nej domov, (nema deti, zije sama) Nieje to vsak taka ta co to robi za peniaze, ale je proste zufalo nestastna a sama. Ale co je podstatne, ze sa vam zdoverila ze uz 20 rokov nechodi na ziadne preventivky, ku ziadnemu lekarovi, nema obvodneho ani gynekologa. Proste 20 rokov nepozorovana - neliecena. No ked si porovnavate jej fotografie na FB vidite na nej dost velke zmeny v "zdravom vyzore" akoby bola prave cim viac chora. Nie staroba je dokonca veganka, ale nevyzera zdravo.
Prečo ťa tak trápia iní ľudia? Veď nech si robí čo chce, aj tí čo chodia za ňou tak sú dospelí, slobodní ľudia ktorí si majú zvážiť riziko keď sa stretávajú s choro vyzerajúcou ženskou. Ak sa s ňou ty nestretávaš, preč ťa to vôbec trápi?
@anonym_autor tak asi ich nepotrebuje, keby mala nejaky zavazny problem a bolest, tak by ju to donutilo vyhladat. Alebo zije tak, ze aj tak musime raz zomriet a tym padom, ze ona nikoho nema, tak jej je jedno, ci zomrie ako 60-tnicka, alebo 80-tnicka.
Prečo ťa tak trápia iní ľudia? Veď nech si robí čo chce, aj tí čo chodia za ňou tak sú dospelí, slobodní ľudia ktorí si majú zvážiť riziko keď sa stretávajú s choro vyzerajúcou ženskou. Ak sa s ňou ty nestretávaš, preč ťa to vôbec trápi?
@sisamisaaa nabuduce sa staci spytat, pred tym ako vyrecies nejaku mudrost. Ja som totiz skoncil tiez u nej, ale sex som odmietol.
Mať tak tvoje problémy a plat prezidenta
@sisamisaaa nabuduce sa staci spytat, pred tym ako vyrecies nejaku mudrost. Ja som totiz skoncil tiez u nej, ale sex som odmietol.
@anonym_autor No veď to je dobre, či? Pogratuluj si a buď rád. Na ňu sa vykašli.
@anonym_autor super dobre si sa rozhodol ale čo ju chces dovezt na silu k lekárovi?alebo stáť jej pred dverami keď dojde s chlapom a upozorniť ho ze 20 rokov nebola u lekárov?
Keby ti to nepovedala tak čo? bol by sex?alebo by ta oklamala...?
Že každý sme zodpovedný sám za seba. Aj žena, ktorá kašle na preventívky a na svoje zdravie a aj muži a ženy, ktorí sexujú kade s kým.
@anonym_autor netreba mat sex s nikym, koho lepsie nepozname, urcite nie s choro vyzerajucimi ludmi. Mozno vyzera zle, lebo je prilis vychudnuta, kedze je veganka, mozno nema ziaden tuk a zena na starobu potrebuje aj trochu tuku. Poznala som takych aj ja, co nechodili k lekarom vobec a zomreli tak vo veku 55-65 rokov.
Že každý sme zodpovedný sám za seba. Aj žena, ktorá kašle na preventívky a na svoje zdravie a aj muži a ženy, ktorí sexujú kade s kým.
@doriiis horsie ze ona to berie ako nejaky "alternativny sposob zivota" ze veri v to, ze robi najlepsie co moze .
A že človek chodí na preventivky neznamená ,že nemá pohlavné choroby 😉
Neviem co ta nuti k tomu preberat zivot zeny, ktora je v podstate len nahodna znamost.
@anonym_autor netreba mat sex s nikym, koho lepsie nepozname, urcite nie s choro vyzerajucimi ludmi. Mozno vyzera zle, lebo je prilis vychudnuta, kedze je veganka, mozno nema ziaden tuk a zena na starobu potrebuje aj trochu tuku. Poznala som takych aj ja, co nechodili k lekarom vobec a zomreli tak vo veku 55-65 rokov.
@zuzana76 Praveze telo a postavu ma okuzlujuce, Je aj velmi sarmantna a chlapom sa pred nou podlamuju kolena, Ale ak ju vnimas viac a blizsie, spolu s tym ze tych stretiek uz mala vela. Tak si zacnes vsimat aj ine veci.
Neviem co ta nuti k tomu preberat zivot zeny, ktora je v podstate len nahodna znamost.
@viestta Mozno iba chcem pocut ze je to normalne, alebo naopak, Neviem.
@viestta Mozno iba chcem pocut ze je to normalne, alebo naopak, Neviem.
@anonym_autor normalne to nie je v nasej vyspelej spolocnosti, ako pises, je to alternativny sposob zivota, mozno keby si jej navrhol zivot v jurte niekde na mongolskych pastvinach, bol by si muzom jej zivota. Inak zije tak velmi vela domorodeho obyvatelstva v brazilii, mongolsko, sibir, ze nechodia k lekarom. A mozno keby som ja bola zdrava, tiez by som k lekarom nechodila. Ked sa bojis pohlavnej choroby, tak to nechaj tak, ano, mozes od nej nieco chytit, najma, ked teda ako pises mava vela nahodnych znamosti.
Veľa stretiek, každému dá lebo je zúfalo nešťastná,ci je zdravá a ,, čistá,, nemá ani šajnu....hej okúzľujúca pani😅
A na toto ked sa pýtaš ci je normálne a sám to nevieš ....😱
@anonym_autor veľa ľudí nechodí na preventivky desiatky rokov a teda za mna je to riadne zanedbávanie ale teda je na každom z nás či bude chodiť alebo nie.
A zas keď si to tak vezmeš aj žena čo chodi na preventivky pripadne muž môže mat HIV a ani o tom nevieš pretože pri bežnej prebentivke na gynekológii sa nerobia tieto odbery a rieši sa len ster z krčka maternice ktorý toto neukáže a zmeny na prsníkoch.
Nedávno bolo na YT video so "živým človekom", pani ktorá odovzdala občiansky preukaz, tvrdí že je slobodná a žije mimo systém má 51 rokov nechodí k lekárom, lieči sa sama, má biorezozančný prístroj ktorý ukáže všetky diagnózy a na záhrade má protichemtrailsovú vežu.
Na rodinnom dome má niekoľko exekúcií, je tam aj dlh zdravotná poisťovňa 4000€, na byte má tiež exekúcie, ale na YT vystupuje ako oslobodená od systému, neuznáva zákony štátov a samotné štáty.
Tiež som poznala pána ktorý nechodil k lekárom ani na preventívky, zomrel vo veku 52 rokov na neliečený vysoký tlak, kým bol ešte pri vedomí v posledných chvíľach v nemocnici podpísal reverz a chcel odísť, ale už nevládal odísť po svojich.
@doriiis horsie ze ona to berie ako nejaky "alternativny sposob zivota" ze veri v to, ze robi najlepsie co moze .
@anonym_autor ... Pozri, každý raz zomrieme. Niekto skôr, niekto neskôr. Niekto osudom, niekto prírodou, niekto vlastným pričinením.
Normálne to nie je. V dobe a v krajine, kde je dostupná zdravotná starostlivosť a ešte k tomu zadarmo je to fakt o tom, že niekomu je to jedno a je lenivý a má v paži svoje zdravie.
Dobre si spravil, že si dal od nej ruky preč. Uz len z popisu je jasné, že s touto zenou nie je v poriadku viacej veci
@anonym_autor ono to s tými návštevami lekárov je tiež nejednoznačné. Napr. môj otec nechodil k doktorovi čo mi pamäť siaha-bol to silný ožran- a dožil sa 76 rokov naproti tomu kamarátkin otec zomrel ako 56 ročný na masívnu porážku a to pravidelne lekárov navštevoval, takže čo z toho vyplýva?
Napr v Dánsku preventívky neexistujú ale že vôbec tak ako na SK takže u nás to vidím ako benefit nie povinnosť... ale narozdiel od SK v Dánsku ak sa objaví problém tá starostlivosť a odbornosť je na úplne úrovni ako u nás. Toto celé je každého vec mne osobne sa SK systém absolutne nepáči, čo sa týka propagácie preventívok na jednej strane "núti" zdravých ľudí chodiť, na druhej strane ak vypukne problém k odborníkovi čakáš dlhé mesiace alebo skôr sa dostaneš ako samoplatca, čo nie každý si môže dovoliť tak o čom to je? A ďalšia vec netreba idealizovať preventívky poznám gyn ktorí neurobia ani ster, všeobecných ktorí neskontrolujú tlak ani moč urobia odber krvi a to je všetko aj keď do poisťovne si toho vypíšu až až ale výpovedná hodnota z takej preventívky je dosť na mizernej úrovni.
A nikde nepracuje? Nas z prace vzdy posielaju s potvrdenim o preventivnej prehliadke. Nezda sa mi to. Za 20 rokov by ju aj zub pobolieval.
@anonym_autor takých čo chodili na preventívnu a žrali zelené listy, behali a s každým prdom za doktorom sú plné cintoríny a zomreli relatívne mladí. Preventívny sú úplne nanič. Ja som bola na gynde po 10 rokoch a cytologiu mám na jednotku. Dokonca si niekedy zásahom lekárov môžeš niečo poškodiť s čím si telo samé poradí. Napríklad vybrať mandle mi odporúčali nedala som von a prešlo, som zdravá. Kamoška dala von a cez zimu má chronické priedušky V KUSE.
Mne by blikali kontrolky pri takom cloveku. Nemam rada, ked sa prehana aj alternativny sposob zivot. Taki ludia su pre mna cudni. Mozno si ona mysli, ze ako sa zdravo stravuje, zije, pritom ignoruje lekarov a robi sama sebe zle. V jej veku neverim, ze nema ziadne zdravotne problemy. To si mysli vela tzv. prirodnych ludi, pritom opak je pravdou. A nepomoct si vydobytkami modernej mediciny len preto, ze si mysli, ze zije zdravo... hmmm... Clovek, ktory sa zanedbava len kvoli tomu, ze "FARMABIZNIS" podla mna nie je normalny.
@anonym_autor takých čo chodili na preventívnu a žrali zelené listy, behali a s každým prdom za doktorom sú plné cintoríny a zomreli relatívne mladí. Preventívny sú úplne nanič. Ja som bola na gynde po 10 rokoch a cytologiu mám na jednotku. Dokonca si niekedy zásahom lekárov môžeš niečo poškodiť s čím si telo samé poradí. Napríklad vybrať mandle mi odporúčali nedala som von a prešlo, som zdravá. Kamoška dala von a cez zimu má chronické priedušky V KUSE.
@anonym_27d490 vidis..moji rodicia si tiez mysleli, ze priroda si pomoze a mandle mi v detstve vybrat nedali. Napriek mojej castej chorobnosti. Vysoku chorobnost (mandle) mam doteraz a som nestatstna, ze mi ich vtedy nedali von, usetrila by som si mnoho zapalov, ATB a zdravotnych problemov.
Sused mojej babky nikdy nebol u ziadneho lekara … fajcil ako komin, mal krv v alkohole, nejedol skoro nic a este aj bil zenu … mal asi 45kg aj s botami, dozil sa 90tky a zomrel, lebo sa prizabil na schodoch a v nemocnici ho dorazili. Jeho zena … pochybujem, ze niekedy nejakeho lekara videla a s tym trulom mala megatazky zivot zomrela v 94-95 … pricinu neviem, ale v tom veku uz to nejak nehra rolu. Ono preventivka moze ukazat nejaky problem, ale clovek, co 30 rokov nebol u lekara moze mat super vysledku aj tak. Jedna vec je nechodit na preventivku a druha striedat partnerov ako fusakle… ak sa ti niekto nepozdava prerus kontakt a nemiesaj sa mu do zivota. Ta osoba ma nejaky problem, ale neziada ta o radu. Je to jej zivot a ty mozes povedat tvoj nazor, ktory ju nemusi zaujmat. Zi a nechaj zit … kazdy chodte svojou cestou
@anonym_autor ono to s tými návštevami lekárov je tiež nejednoznačné. Napr. môj otec nechodil k doktorovi čo mi pamäť siaha-bol to silný ožran- a dožil sa 76 rokov naproti tomu kamarátkin otec zomrel ako 56 ročný na masívnu porážku a to pravidelne lekárov navštevoval, takže čo z toho vyplýva?
@anonym_42a07b poznám ožrana ktorý zomrel v 34 rokoch a ďalšieho okolo 45 rokov
podľa štatistík v krajinách kde je dostupná zdravotná starostlivosť je vyšší priemerný vek úmrtia ako v krajinách kde zdravotná starostlivosť je na nižšej úrovni a ťažko nedostupná
Japonsko 84,7 rokov
Taliansko a Švédsko 84,1
Španielsko a Švajčiarsko 84
...
Česko 80,3
Slovensko 78,6
Rumunsko 76,6
Bulharsko 75,9
Rusko 73,2
...
Afganistan 66
Nigéria 54,5
https://uzitocna.pravda.sk/seniori/clanok/76733...
https://ourworldindata.org/life-expectancy
@anonym_27d490 no moja tak to si mala veľké šťastie že po 10 r. Všetko ok na gynde. Ja tam chodím pravidelne preventívna prehliadka 5/24 ok sono v novembri 24 ok a preventívna v júni/25 rakovina vaječníkov v 3 štádiu. Mám krátko po 40ke a doma 6r. dieťa. Som po opke kde mi vybrali všetko a čakám na začiatok chemoterapie. Neviem ako by som dopadla keby som na to kaslala ako veľa žien...
Aj moja mama bola taka frajerka - 20r.nevidela gynekologa,lebo naco,ked jej nic nie je. Az ked zacala krvacat po menopauze a zistili jej rakovinu vajecnika sa z tej naivity prebrala a teraz uz jej nevadia kontroly 4x do roka,aj ked jej uz nic nie je. Niekto sa potrebuje proste presvedcit na vlastnej kozi🤷♀️

Môžeš povedať jej na to názor ale to je všetko
Čo viac,je dospelá