icon

Zlepšuje pohyb ľahšie psychické problémy?

glamorous55
26. sep 2025

Ahojte, rada by som našla ženu, ktorú trápili ľahšie psychické problémy. To sú také, ktoré síce vedia znepríjemniť každodenný život, ale väčšinou človeka úplne neparalyzujú v bežnom fungovaní. Napr. úzkostné stavy, mierna depresia, spánkové problémy, znížené sebavedomie,
Prokrastinácia a problémy s koncentráciou, Ľahšie formy sociálnej úzkosti a pod.
Tieto problémy aktuálne nemáš a pomohol ti hlavne pravidelný pohyb/šport? SI tu? Ozvi sa prosím ;) Ďakujem

sszuzu8
26. sep 2025

Šport ako taký nie. Ale každý deň walking meditation 🩷 každý deň som za každého počasia nachodila kilometre s kočíkom. Či pršalo ci bol sneh alebo krásne počasie každé ročné obdobie. Niekedy s hudbou v ušiach inokedy len tak a počúvala som zvuky okolia. Na veľa báječných veci som prišla takto. Začínala som s diagnostikovanou silne ťažkou depresiou. Dnes depresie už nemám. Nabudila som sa našla motiváciu veľa veci si vyriešila pohla sa v živote ďalej. Šport nie je pre mňa ale ľahšiemu pohybu na vzduchu sa dodnes nevyhybam

anonym_2b0ad4
26. sep 2025

Mne psychiku zmenilo more a dovolenka..nemala som tam vôbec chuť sa zabiť ako mám teraz

ndrag
26. sep 2025

Za seba napisem - ano. Mne vymizli pravidelne migreny, uzkost, neviem co je depresia, naladu mam stale v jednej rovine - dobru. Ano, obcas sa zivot deje a rozhodi aj mna, ale to je prirodzene. Pravidelny pohyb a uplne najviac mi psychicky a aj fyzicky prospel konzistentny, strukturovany trening. Zrejme vela spravilo aj to, ze sa viem pocas aktivity dostat do toho "meditacneho stavu".

euka210
26. sep 2025

@glamorous55 urcite to pomaha. Mne je lepsie ked som vonku, v zahrade...zima bez slnka a vo vnutri...cista depka 🤦‍♀️