Ako pripraviť hŕstkovú polievku bez namáčania?
Baby naozaj netreba hrstku na noc namacat? Lebo mam obavu a nikdy som ju este nevarila, ze ci ozaj staci ju premytu len tak pridat na zaciatku do hrnca ku mrkve a petrzlenu..?
Kupila som tu hrstku v lidli
Netreba
Ja ked varím hrstkovu, alebo iné strukoviny.
Premyjem, dam variť , keď zovrie vodu vylejem a znova premyjem a dam variť.
Nenaduva potom
Zalezi aka. Na obale je napisane ci treba namocit alebo nie.
Napr. ja mam fazulu a netreba namacat, ani sosovicu.
Naopak mix obilnin ano.
Pokial kupujes hotovu hrstku z obchodu, tak radsej namoc. U nas sa da kupit hrstka od roznych vyrobcov a viem, ze jednu namacat netreba, ale ostatne ano. Lebo ked ich nenamocim, tak je fazula tvrda aj po 3 hodinach varenia. Len si neviem zapamatat, ktora je ktora (nekupujem to az tak casto) - ktoru to vlastne netreba namacat a stale jak pako kupim tu tvrdu a potom nadavam 🙂
Ja som este ani raz nenamacala (na noc namacam len fazulu a cicer) ...a uvarena je celkom rychlo
Nikdy nekupujem hŕstku v obchode. Lebo kym sa ti uvari fazula, ta sosovica bude na sračku. Ja davam po hrstiach a postupne podla toho, co sa vari najdlhsie. Cize zacinam fazulou. Sosovicu na konci. Ja ro robím v kuchte cize nic nepredmacam.
Ja robim hrstkovu tak, že večer ponorim celu hrstku do vody. Rano do tej vody dolejem a varim... neviem koľko, ale určite viac ako hodinu. Ale zas je pravda, že ja mám radšej, keď je to take kašovite :D
No a k tomu samozrejme musí ísť rebro a domáca klobása.

Ja namacam a to kvoli fazuli. Ale len šošovica minule bola hned rozvarena.. takze tazko radit.