Ako pripraviť huspeninu, aby stuhla?
Ahojte, chcela by som prekvapiť manžela a urobiť pre neho huspeninu. Ako ju prosím robíte? Bojím sa, že mi nestuhne. Ďakujem.
Huspeninu si robí manžel a tiež dá variť údené kolienko a paprče biele neúdené napr. 2ks, zaleje to vodou osolí, okorení, dáva aj papriku. Potom tam dáva aj 1-2 mrkvy a petržlen. Potom to vo väčšom hrnci varí dlho, kým sa kolienko nezačne rozpadať napr. od 8 do 14 hodiny, Môžu sa dať aj kože, ale nemusia. Zeleninu vyberie skôr a pokrája na malé kúsky. Keď sa huspenina dovarí, vyberie z nej paprčky a kosti z údeného kolienka. Potom to ešte teplé dáva do tanierov a do každého pridá údené mäso aj zeleninu.
V chladnej izbe to musí vychladnúť.
Ja to nemám rada, tak som to ešte nikdy nejedla.
Okrem kolena a tych paprci a koze, kupujem balenie priamo na to urcene, davam aj pekne maso varit do tlakaca. Mam rada vela masa a inak by toho masa vela nebolo. Takze takato kombinacia a varim tak dlho, az sa to rozpada. Pridavam aj korenovu zeleninu, cibulu, cesnak, koreniny. Kludne pozri aj na nete recept. Nemas co pokazit, mne sa vzdy vydari a zmizne hned 🙂. Vecet varim, rano je tuha v spajzi.
@petronelag ano, ja to robim podla receptu z internetu, pretoze uz som zabudla ako to robila moja mama. Davam aj bravcove stehno alebo pliecko a tym padom je plna nemastneho masa, fakt vyborna, to ostatne tam ani nedavam, len zeleninu na dno misticiek.
Koleno,paprče,kože ,cesnak,čierne korenie,soľ...nič viac a dlho a pomaličky variť 😋😋mňam
Cerstve koleno, nozicky, cibulu celu, vela cesnaku, sol a cele korenie. Korenovu zeleninu nedavame vobec, vody sa dava viac, lebo za 4-5 hod vyvrie. Vriet ma pomaly, aby sa nezmutila. Mäso sa musi lahko oddelovat od kosti, ma byt doslova rozvarene. Po vykosteni rozlozim maso na polievkove taniere a zalejem cez sitko polievkou.
udene koleno, 2-3 paprcky, koza, cesnak struciky, korenie gulicky cierne a nove, pripadne sol a nic viac, ziadna cibula ani korenova zelenina
Huspenina tuhne v zime a stuhne len vtedy keď sa dajú variť nožičky a kože nič údené a žiadnu zeleninu nedávam a celé čierne korenie a potom po dvoch hodinách dám dva struky cesnaku očistené a varím len 5 hodín a potom tie kože a tie nožičky rozdelím
Jedno koleno,tri nožičky je ideálne, potom netreba žiadne kože,jedna cibuľa a tri strúčiky cesnaku, dávam tri mrkvy, čierna korenie guličky,nové korenie, bobkový list 2 kusy,soľ.Najprv var mäso s korením asi štyri hodiny pomaly pod pokrievkou,potom pridaj zeleninu a var ďalšie dve hodiny.Bude z toho asi tak desať misiek huspeniny, takže by si mala mať asi 3 až 3,5l vývaru.Keby ti veľmi vyvrel ,prevar vodu v kanvici a dolej.Rovnomerne rozlož mäso aj zeleninu a zalej.Nechaj na stole vychladiť a potom šup do chladničky.

Napíš, aký materiál máš. Potrebuješ veľa koziek