Ako robíte bryndzové halušky?
Kočky, keď robíte bryndzové halušky, zlejete priamo do nich aj vypečený tuk zo slaniny a premiešate? Prípadne, ak nie tuk zo slaniny, tak dáte na ne maslo? Alebo len vyberiete halušky z vody, zmiešate s bryndzou a navrch posypete slaninkou?
@sovica Nic nemiesam s haluskami v hrnci, vserko az na tanieri. Moja mamka tak robi, ze zmiesava bryndzu s haluskami v hrnci, strasne to vsiakne, je to suche, resp.ani nie suche, ale bryndzu tam poriadne ani necitit. Odkukala som od svokry, ze ked si dam bryndzu zmiesanu so smotanou na halusky v tanieri, je to take fajn vlacne
Záleží kolko tuku sa vytopí zo slaniny. Ja dávam prerastenu, nemám rada tu čistú bielu.
Ale v 99% všetok tuk so slaninou zamiešam do halušiek s bryndzou
A teda v žiadnom prípade nemesiam do toho smotanu a podobne "riedidlá"
ja si vymiesam bryndzu s kyslou smotanou vyberiem halusky dobre scedim od vody,pomiesam spoluna vrch davam slaninu aj extra opecenu cibulu
Zmiesam bryndzu tu v drevenom korytku, celá kyslá smotana, do toho halušky, navrch na tanier opecena oravská slanina
Nič nezmiesavam dokopy,halušky zvlášť,bryndza zvlášť,slanina zvlášť.Ked sa ide jesť naberie sa na tanier halušiek,poleje bryndzou a navrch slaninu
Kočky, mne ide hlavne o ten tuk zo slaniny. Či ho dávate priamo do halušiek. Alebo ho nedávate vôbec (ani maslo, ani nič, čo tie halušky "omastí")...
ja ich nerobim, pretoze ich robit neviem :D skusila som raz, ale proste nebolo to uplne ono. tak odvtedy toto nechavam na muza, on ich vie spravit dokonale. ani na kolibe mi tak nechutia ako od neho :D
Používam prerastenú slaninku, aby mala čo najviac mäsa. Taká má ale menej tuku, tak po vypečení ešte pridám maslo a nechám v tom rozpustiť a trochu opražiť, dodá tomu ešte lepšiu chuť. Následne to všetko (tuk aj škvarky) zmiešam s haluškami. Bryndzu pridávam až potom, dávam jej veľa a ničím ju neriedim, ani nezmiešavam. Ale u nás sa bryndzové halušky robia zriedka, máme radšej tvarohové. Tie robím tak isto, len namiesto bryndze dávam tvaroh. Veľa. 😋
Ja bryndzu s nicim nepancujem a miesam ju spolu so vsetkymi haluskami v jednom hrnci. Viem si predstavit ten okydany tanier, ak by si kazdy miesal vo svojom tanieri. Ja mastim malo vseobecne, preto sebe dam len na vrch oskvarky a muzovi aj 1 lyzicu masti. Okrem toho, kupujem bryndzu vazenu, ta je poriadne draha, aj mastna. Balena bryndza je miesana s vodou, po rozbaleni ani nedrzi tvar. Kvalitna bryndza ma byt pevna, az drobiaca sa.
Slaninu dávam až na tanier a vylejem tam aj masť. Ale dávam dosť bryndze, halušky v nej skôr plávajú, tak si neviem predstaviť, ako by mohli byť suché.
Dievčata, vážne smotana?? 🙈 keď rozriedit bryndzu, tak vodou z halušiek. Sú to brandzove halušky a nie bryndzovo-smotanove halušky.
@laura07 Ja dávam, mne vadí len tá bryndzovo bryndzová chuť :D smotana to trochu zjemní
@laura07 A preco nie? mne to bez smotany nechuti a s vodou z halusiek uz vobec nie...
A halusky robim klasicke, nie zemiakove - tak to mame najradsej. A ked sa mi nechce, tak si uvarime len spagety - este viac nam to chuti ako halusky.
Kazdy nech si vari tak, ako ma zauzivane a ako mu chuti.
Bryndzu a lyzicu,dve smotany,na to horuce halusky,vzdy premiesam
Naberem na tanier,popolievam vypecenou mastou a posypem slaninou
Zvysne -hole halusky omastim zvysnou mastou,ak viem,ze Sa zjedia naslano.
Ak nie som ista,k comu budu,omastim len kvapkou oleja...
Tuk aj slaninku davame az na tanier - kazdy tolko, kolko lubi, v miske dopredu zmiesam len halusky, bryndzu a smotanu.
Keďže robím veľa halušiek a vyberám ich na viac krát a nechcem mať z toho na konci jednu veľkú guču, tak každú várku pokvapkám trochou oleja, zamiešam a tak dookola. Keby máme radi mastnú slaninu a je z nej dosť tuku, tak by som miesto oleja určite dávala to...
Ja robím tak, že vypeciem malé kocky obyčajnej slaniny (lebo muž ju chce), keď trochu vychladne, rozpustím v nej bryndzu (250g na 3-4 porcie) a vmiešam precedené neoplachnute halušky zo zemiakoveho cesta. Tuk zo slaniny zlievam len keď je ho príliš veľa.

@sovica ja vyberam priamo do misky s bryndzou, premiesam a slaninku davam len na tanier navrch, aby ostala pekne chrumkava