Ako správne umyť bobuľové ovocie?
Maliny, čučoriedky, ríbezle,..
Ja tiez nasypem do sitka a umyjem vlaznou vodou. I ked myslim, ze autorka bude taky ten typ, co ovocie a zeleninu, ktore sa nešúpu čistí eko cisticom na riad (a potraviny). Preto myslim, ze hlada inu odpoved ako “oplachnem vodou” 🙈
@ysseba nie robim to presne takto cez sitko , rovnako ako aj dnes kym mi po cerstvo umytom ovoci nebehal chrobak .. preto sa pytam, ze ako tomu predist ale asi sa tomu neda zabranit uplne
V malinach je aj 10 druhov chrobakov. Tiez som minule umyla v site, posypala bublaninu a este som nejakeho mravca zachranovala z bublaniny.
Som čudná, idem oo záhrade, odtrhnem a dám do ust.
Kupované nasypem do sitka, opkachnem čistou vodou a zjem
Aha, ok. Lebo v robote od kolegyne denne pocuvam o umyvani ovocia saponatom, tak som uz zblbnuta 🤪
Najlepšie mi chutí, keď si ľahnem pod ríbezle a jem ich z krika, maliny neumyvam, ani černice či egreše....lesné čučoriedky nejem kvôli tým parazitom, ktorý prenášajú ževraj líšky
Ked Ti vadia chrobaciky, daj ovocie do misky a vodu az nad ovocie, chrobaciky vyplavaju. Zvrchu ich pober malym sitkom. Nasledne vodu vylej a ak chces, este premy cez sitko. Ja sama nemam problem, co sa da jem napriamo z krika, co treba nahodou umyt, tak pod tecucou vodou v sitku,nejaky chrobacik, cervicek ma nezabije.

Maliny a cernice nikdy neumyvam, cucoriedky, ribezle a egresa namocim na 5 minut do studenej vody a potom scedim cez sito a necham odkvapkat.