Ako uchovať jedlo bez elektriky v chladničke a mrazničke?
Prosim poradte ako dlho vydrzi jedlo v chladnicke a v mraznicke bez elektriky? Od vcera od 16.00 nam neide elektrika a asi ani tak skoro nepojde :(
Čo znamená "asi ani tak skoro"? Záleží, čo všetko tam máte uložené, mäso by som asi neriskovala.
@viellik je pretrhnute vedenie na viacerych miestach na nasej ulici a urcite este dnes ani zajtra nepojde. Ulozene veci klasika - v chladnicke maslo vajicka jogurty zeleninu sunku salamu syr parky kecup horcica tatarka a uvareny obed zo vcera, v mraznicke je plno masa ryb zeleniny zmrzliny nanuky
No asi len tak, že to das všetko do jednej nadoby, mrazene ti bude ochladzovat tie veci z chladničky. Zeleninu, keď sa rozmrazi, zjete a o mäso a ryby prides.
@anonym_autor ja by som ešte co sa dá suchla do mraziaka a zbytočne neotvarat, ale veru niektoré veci by som radšej potom vyhodila
Asi nemate na pozemku potok, ale ak nahodou, tak dalo by sa to vzduchotesne zabalit a dat tam.
Mrazničku neotvárať, chladničku len na krátko a všetko čo sa dá uvariť alebo zjesť už teraz. Čo neviete spotrebovať hneď uložiť u nejakých kamarátov, ktorí majú elektrinu.
Uvarit to neviem lebo mame elektricky sporak, ulozit to tiez nemam u koho, cize mame smolu. Mozno 24-36 hodin ok ale uz dlhsie asi nevydrzi ani chladnicka ani mrazak chladit a mrazit
Uvarit to neviem lebo mame elektricky sporak, ulozit to tiez nemam u koho, cize mame smolu. Mozno 24-36 hodin ok ale uz dlhsie asi nevydrzi ani chladnicka ani mrazak chladit a mrazit
@anonym_autor niekto z iného miesta by nemal na požičanie elektrocentrálu?
@anonym_autor mrazničku neotvárať. Ja čo mám veľký mraziak, tak mal by 48h po vypnutí elektriny udržať veci zamrazené. Čím je väčší, tým lepšie. Maslo, jogurty, vajíčka, zelenina tiež dva dni v uzavretej chladničke vydržia, k mäsovým výrobkom sa nevyjadrujem, nemám skúsenosti. Začnite míňať tie najchúlostivejšie veci.
tie veci vo fľaškách by som postavila do nádoby so studenou vodou, kedysi sa aj maslo skladovalo ponorené v chladnej vode, nemali ľudia chladničky.
Skusila by som pozicat elektrocentralu aspon pre ten mrazak. V chladnicke zelenina, ovocie, maslo, horcica , kecup, vajicka vydrzia. Ale sunky, jogurty, parky a podobne by som neriakovala.
Kupit elektricky generator na benzin. Budete moct napojit chladnicku a kupila by som elektricku prenosnu dvojplatnicku- tak by ste mohli aj varit. Zacat spotrebovavat najchulostivejsie veci- od masa po zeleninu. Vajicka vydrzia pri normalnej izbovej teplote aj tyzden. Takisto kecupy a ine omacky s octom. Co nie je otvorene a je v konzerve alebo original balene, vydrzi aj trochu vyssiu teplotu ako 4-8 stupnov, ktore ma chladnicka.
Kupit elektricky generator na benzin. Budete moct napojit chladnicku a kupila by som elektricku prenosnu dvojplatnicku- tak by ste mohli aj varit. Zacat spotrebovavat najchulostivejsie veci- od masa po zeleninu. Vajicka vydrzia pri normalnej izbovej teplote aj tyzden. Takisto kecupy a ine omacky s octom. Co nie je otvorene a je v konzerve alebo original balene, vydrzi aj trochu vyssiu teplotu ako 4-8 stupnov, ktore ma chladnicka.
@vevesh skôr plynový varič mať ako rezervu, bežne má elektrický varič veľkú spotrebu a nie je preto vhodné pripájať ho na generátor
tiež generátor tvorí viac smradu ako plynový varič, v prípade katastrofy alebo vojnového stavu ak si človek chce uvariť jedlo v pivnici tak sa nebude prezrádzať hučiacim a smradľavým generátorom ktorý vyloží vonku
benzín musíš v kanistri obmieňať každých pár mesiacov, plyn ti v bombe vydrží roky
@vevesh skôr plynový varič mať ako rezervu, bežne má elektrický varič veľkú spotrebu a nie je preto vhodné pripájať ho na generátor
tiež generátor tvorí viac smradu ako plynový varič, v prípade katastrofy alebo vojnového stavu ak si človek chce uvariť jedlo v pivnici tak sa nebude prezrádzať hučiacim a smradľavým generátorom ktorý vyloží vonku
benzín musíš v kanistri obmieňať každých pár mesiacov, plyn ti v bombe vydrží roky
@maranco nove spotrebice nemaju velku spotrebu a je vidno, ze okolo vojny si ani nesiel (nastastie a nie v zlom to myslim). Plynovu bombu pocas vojny nenajdes a ak aj najdes, tak cena je tak vysoka, ze si to dovoli velmi malo ludi. Benzin je ovela dostupnrjsi artikel, ako cenovo, tak aj fyzicky. Inac vo vojne sa vari na ohni- spalit sa da vsetko🤐plus zvuk dnes nikoho nezaujima- bomby sa odpaluju z par km az par tisic km. Ze si niekto vari fazulku na ohrievaci tercom nerobi (ani ten benzinovy generator). Teraz sa nebojuje ako za 2 svetovej, ze isli vojaci od dvier k dveram a najmensi "prd" ta prezradi a rozhoduje o tvojom zivote. High tech z tisicky km je dnesna vojna- trafi ta ani nevies kto a kde....

Čo znamená "asi ani tak skoro"? Záleží, čo všetko tam máte uložené, mäso by som asi neriskovala.