Čo varíte na obed?
Ahojte čo varite na obed ja už neviem fakt čo vymyslieť ,kludne aj bezmäsite jedlá ale nie sladké ďakujem
plnena paprika, cez leto ked boli papriky som si narobila uz naplnene do mraznicky tak dnes som len omacku urobila a dala do nej papriky z mraznicky a dokupila knedlu.
@salamistka tak isto ako rizoto ale dám menej vody, pretože krúpy toľko nepotrebujú a varím 20-25 min. Podľa toho aké veľké sú krúpy.
Do toho podľa toho na čo je chuť, rôzna zelenina, šampinony, mäso .... príp. tam po uvarení dám žeruchu, rukolu a pod.
@kvetinka75 čo zvykneš do toho dávať? resp. aký typ zeleniny sa tam hodí najviac?
@salamistka ja dávam klasiku - hrach, kukuricu, mrkvu, a keď mám pridám karfiol alebo brokolicu. Na nete je veľa receptov - dá sa aj kúpiť mix mrazenej zeleniny ale nám toto najviac chutí.
@salamistka našla som napr. toto (ale to by mi doma asi nikto nejedol)
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/75979/naj...,
Ale ja to všetko varím spolu s krúpami.
@kvetinka75 áno, ten recept som videla aj ja, ale inak dosť málo inšpirácie ohľadne krupota som našla, my nejedávame mäso, takže preto zisťujem takto...ďakujem 🙂
@salamistka aj krúpová kaša je dobrá, ja do nej dávam aj zemiaky variť , alebo placky,
dojedáme z nedele... vývar s rezancami a sviečkovú...
manžel odmietol - mal praženicu
zajtra - fazuľová polievka,
štvrtok - halušky s vajcom
piatok - palacinky
sobota - langoše
@deti95060810 ahoj mas prosim ta nejaky overeny recept na langose? Uz som poskusala viacero len tak random z netu a nikdy neboli take nadychane ako ked si ich davam v meste😀
@linki90 my dnes rajčinová polievka, zapečené zemiaky s cestovinou+kukurica, šunka, syr a smotana
My dnes fasiiiirky, strasne sa na ne tesim, nerobila som ich asi sto rokov :D Akoze vacsinou sa snazim varit tak zdravsie, hrozne malo vyprazam, tak raz za cas si myslim, ze je to uplne v pohodicke🙂
@linki90
Dnes varím pikantné bravčové soté s lokšami. Včera som varila indické kari s maslovou tekvicou. 🙂
@petronellla87
Ja robím podľa tohto receptu a vždy boli top (dufam, že pomôže) 😉
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/25171/lan...

@linki90 špagety s hlivovou omáčkou dnes Mäso je voliteľné v tomto jedle