icon

Je bezpečné skladovať v zime jedlo na balkóne?

18. dec 2025

Ahojte, dávate teraz v zime jedlo na balkón? Chladnička je plná. V pivnici máme teplo. Čítala som, že by sa nemalo. Mama roky rokúce dáva jedlo v zime na balkon. Ako ste na tom vy? Ak dávate, tak čo? Ďakujem

pribinak
18. dec 2025

Úplne bežne mam jedlo na balkóne

btus
18. dec 2025

Keď sme bývali v byte, dávala som na balkón.

zuzacka16
18. dec 2025

a čo je na tom nebezpečné? bežne dávame jedlo na balkón, ak sa nám nezmestí do chladničky, teda ak nemá v noci mrznúť a cez deň teplota nepresahuje cez 8st..nič sa tomu nestane

letfenixa
18. dec 2025

Je to bezpečné, ak je vonkajšia teplota do 8 st.

0silvia0
18. dec 2025

@anonym_autor tvoja mama roky dávala, prežili ste, tak to môžeš považovať za bezpečné. Pokiaľ vám tam nechodia kadiť vrabce a holuby, a máte to dobre zabalené
a neoteplí sa, tak je to ok

patka06
18. dec 2025

V zime skladujem aj na balkone, keď v chladničke nie je miesto. Momentálne je u nás dosť teplo /10 Stupňov /, cez deň by som vonku nenechávala.

osky
18. dec 2025

@anonym_autor ja vzdy hovorim-blkon je najlepsia chladnicka.
Vyuzivam permanentne.
Ale samozrejme,ked je chöadno.
Nie pri 8 a viac stupnoch ☝️

michaela329
18. dec 2025

@anonym_autor ak tam nie je viac ako 5 stupnov, prečo nie. Nesvieti mi tam ani priame slnko, nikdy sme nemali problém.

zeldia
18. dec 2025

@anonym_autor kolísanie teploty pripadne silnejšie slnko cez obed nerobí potravinám dobre pri sucastnych hygienických štandardoch. Ale hygiena k tebe do bytu nepride ak neotravis kolegyne v praci jedlom uloženým na balkóne.

lukbe
18. dec 2025

Jasné, aj ja to tak robím.

anonym_a24c12
18. dec 2025

@anonym_autor jedine že by mlsný sused, alebo nejaké veľmi šikovné zviera... 😉

rozculena
18. dec 2025

v chladničke mám 5 stupňov,na balkóne 3,5,tak neviem,čo je na tom nebezpečné

anonym_fcd964
18. dec 2025

nebezpečné je kolísanie teplôt - čiže ak sa ti ohreje na +15 a potom v noci ochladí na -2 môže sa jedlo kaziť https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/1004718-n...

bielasovicka
18. dec 2025

Ja dávam stále na balkón. Teda, v zime.

anonym_8df052
18. dec 2025

@anonym_autor nie, niikdy som to nerobila Jedlo dám do doz a poukladám v chladničke tak, aby sa zmestilo.

sisa_s
18. dec 2025

Ja iba nudzovo, napr. teraz pocas sviatkov, kolace tam ulozim, pocas beznych dni nedavam jedlo na balkon, nakupujem do chladnicky tolko, aby sa vsetko pomestilo

anonym_85d94d
18. dec 2025

Momentálne som bez chladničky, pokazila sa, tak mám nutné minimum na balkóne. Samozrejme všetko zabalené, zavreté, aby nejaké holuby to neskúšali zjesť a tak, aby na to nesvietilo slnko.

tanyan
18. dec 2025
@anonym_8df052

@anonym_autor nie, niikdy som to nerobila Jedlo dám do doz a poukladám v chladničke tak, aby sa zmestilo.

@anonym_8df052 Chladničkové tetris mám zvládnuté na úrovni expert plus, ale v zime rada využívam aj priestor na balkóne. Mám rada bohaté domáce zásoby a v zime si to môžem užiť.

anonym_5aa20f
18. dec 2025

Áno. V zime dávam jedlo na balkón. Aj koláče na sviatky dávam na balkón. To by sa mi nezmestilo do chladničky.

anonym_d03b6e
18. dec 2025
@zeldia

@anonym_autor kolísanie teploty pripadne silnejšie slnko cez obed nerobí potravinám dobre pri sucastnych hygienických štandardoch. Ale hygiena k tebe do bytu nepride ak neotravis kolegyne v praci jedlom uloženým na balkóne.

@zeldia
Mam rad taketo keci ked donedavna viac ako polka Slovenska nemalo ladnicky

katulienkax
18. dec 2025

Cele Slovensko dáva na balkón a ešte sa nik neotravil. Ale veď sami viete čo skladujete a akú teplotu máte

zeldia
18. dec 2025
@anonym_d03b6e

@zeldia
Mam rad taketo keci ked donedavna viac ako polka Slovenska nemalo ladnicky

@katulienkax to odkiaľ máš takú štatistiku?
@anonym_d03b6e tvoje kecy sú extra potrebné to je fakt.

minenkaa
18. dec 2025

Ja som dnes ráno hľadala mužovu polievku a hádaj kde bola,na terase

sisska96
18. dec 2025

Keď je zima tak do 6 stupňov

svetlonos
18. dec 2025

@anonym_autor
mama roky rokuce v pohode mohla, lebo v tedy v zime aj naozaj zima bola 😉. Posledne roky su zimy take ziadne.

anonym_043e05
19. dec 2025

@anonym_autor Samozrejme najlepšia balkónová chladnička 😀

kristina82
21. dec 2025

@anonym_autor balkon na kratkodobe ulozenie dobry, ale napriklad zakusky skladovat dlhsie to nie lebo tam kolise teplota a to nie je dobre, v noci moze byt aj - 5 cez den aj plus 5 a to skodi.

mandzula
21. dec 2025

Na balkone som jedlo mavala naposledy na VS intraku, kedze sme nemali chladnicku, inak na to nevidim dovod. Tak ako si to viem chladnickou zariadit v lete, tak aj v zime, cez ktoru mi nepribudne dalsi zaludok.
Vzhladom na nestabilnu teplotu to nepovazujem za bezpecne, jedlo tam dam nanajvys vychladnut.