Krém do torty
Ahojte chcem robiť tortu z piskotoveho cesta. Chcela by som tam zakomponovať nejako maslovy krém plus nejaký lekvár asi malinový a kokosovu plnku z pudingu plus na vrch dať čerstvé ovocie a bielu polevu. Len to nechcem prekombinovať, máte nejaké odskúšané kombinácie prosím ?
Ďakujem
Robím len dve verzie ako plnky- buď šľahačka+stuzovac+mascarpone. Alebo druha verzia je uvariť hrubú muku s mliekom na hustú kasu, a do toho vmiešat maslo a cukor...
Druha verzia je odolnejšia aj chceš priamo do plnky vniesat ovocie, prvá verzia sa zvykne pri kyslom zrazat
Maslovy nieeee. Bleee.. Ja robim tak, ze zohrejem 200ml smotany, pridam 230g cokolady (aku chces) premiesam a nakoniec vmiesam 250g mascarpone. Je vynikajuci
@radiah akoze asi 3 krst písala pot týmto profilom moja žena... a tvoja poznámka bola veľmi nemiestna a sexisticka... akoze ako chlap nemám vedieť variť??? Akoze skôr je to naopak... predsalen takmer všetci známi šéfkuchári majú medzi nohami gule, a nie rodidla...
@danmag na slahanie. Staci nechat trochu vyvhladit a vmiesat mascarpone. A mascarpone vytiahnem naraz z chladnicky so smotanou.
@petulda333 aj tak... 🙂 je to dosť sexisticke ...
@lenica11 Ešte občas zvyknem, ale asi 3 roky som nerobil, pomerne kyslý kiwi koláč- na piškótová cesto dávam stuzovac+šľahačka, po vyslahani a vychladeni jemne zamiešať kyslú smotanu (v rovnakom množstve). Potom na ten piskot idu rozmixované kiwi v tenkej vrstve, na to krém, a navrch celé kiwi kolieska prekliate želé s citrónovou šťavou... starší sa za tým išiel zadrhnut, mladší to ešte nemal, takze asi viem čo robím cez víkend🙂)
@lenica11 jasne. Tu pouzivam ak chcem krem farbit. Tuto tortu som kremom plnila aj zdobila
@lenica11 a ak chces kokosovu prichut tak tam supni kokos. Alebo ak nechcu kusky kokosu tak povar smotanu s kokosom, prelej cez sitko a daj coko a mascarpone
@petulda333 spravne, aspon niekto to pochopil. Chcela som pochvalit, ze ak fakt sa vie tento miskoooo zapajat do vsetkeho tak chvalim. Uz v xyz temach som ho zazrela komentovat. A poviem, ze fakt na inteligentnej urovni. No ale ak ta moja pochvala znela sexisticky a nemiestne, tak berem spat 😄😄😄😄
@petulda333 ako ja maximálne zarovnam obvod krémom a posypem nejakou strúhanou čokoládou.... lebo toto s tým vreckom totálne nezvladam... ak navrchu keď to robím, tak to vyzera skôr ako produkt chránenej dielne... asi nemám úplne dobre jemnu motoriku...
@miskooo1987 a myslis, ze ja hej? Toto ani zdaleka nie je take ako original na fotke. Ja upeciem hocico ale zdobenie je ako zo skolky 🙈
@miskooo1987 takto mala vyzerat 😂 uz len tie farby ma nastvali 🙄 lebo tie dr oetker stoja za prd

@lenica11 mne najviac chuti mascarpone so šľahačkou, ak chceš tuhší, treba pridať stužovač do šľahačky, to vyslahas, a potom sa zmieša s mascarpone. Už som robila aj s bielou čokoládou, ten potom netreba sladiť.
Pudingovy robím tak, že uvaril puding s 300ml mlieka, nechám vychladit. 150g masla vyslahas s práškový cukrom a potom spojím a vyslahas s pudingom.
Kokos môžeš pridať kľudne tiež. Ja teda nedávam kokos do torty.