Krém do torty
Ahojte, dievcata-cukrarky. Mam na vas otazocku, teda dve. Budem synovi robit tortu. Krem som si vymyslela ze mascarpone, slahacka a salko. Tymto kremom by som tortu aj zlahka potrela dookola. Na vrch ide cokolada a jedly papier (moze ist na stuhnutu cokoladu). Ale moja otazka, mam dat do kremu aj Ole pudingovy prasok bez varenia alebo stuzovac? Ci moze byt aj bez toho a neroztecie sa 🙏
Druha otazka: kolko kremu cca pripravit? Torta bude priemer 23 cm a rozrezana na 3 casti.
Dakujem krasne za rady 😅
@petulda333 praveze by som chcela to salko 😂 lebo s mascarpone a slahacky robim kazdy rok (no nikdy neviem odhadnut objem kremu a do roka vzdy zabudnem a ako debil si to nezapisem), tak som chcela trosku zmenu s tym salkom 😀
Skús bez a ak by sa ti to po zmiešaní nezdalo, tak pridaj želatínový stužovač za studena - ja pridávam priamo do krému, keď sa mi nezdá, cca za lyžicu postupne prisypavam a vmiešavam, aby sa nespravili hrudky 😊
Ja robim mascarpone, tvaroh, slahacka a osladzujem rozpustenou cokoladou bud bielou alebo tmavou, plus vanilka. Dobre sa s kremom pracuje a chuti super, ako pribinacik. Pomer je 2:2:1 a cokolada podla toho ako velmi chces aby bola plnka sladka. Mne ziadne stuzovace, zelatiny a neviem co nechutia v plnkach.
@natalala ved prave to, ze vzdy som to robila bez, no tentokrat chcem salko pouzit a neviem ako sa to bude spravat
Pozri,ak nestuhne,tak pridas ten crem ole. Ale podla mna to stuhne. Salko nedavaj cele,teda pokial nelubite mega sladke
Hlasujem za ten, čo písala @petulda333. Mascarpone, šľahačka a biela čokoláda je najlepší krém, aký poznám. Teda, podľa mňa, samozrejme.
Mozno by som skusila uvarit to salko na husty karamel, potom tam nemusis pridavat zbytocne blbosti a aj chutovo to podla mna bude dobre.
Kľudne môžeš dat aj surové salko. 2 mascarpone, 1 šľahačka a podla chuti a konzistencie salko

Robim taku ale bez salka,davam pras.cukor,ale to je jedno. Krem sa neroztecie. Ak sa bojis,tak vynechaj salko a pridaj roztopenu bielu coko. Ten krem je bozsky. Na taku tortu by som urobila z 500g mascarpone, 300ml slahacky a budes mat az az