Ktoré jedlá môžem bezpečne mraziť?
Ahojte, aké jedlá môžem mraziť? Potrebujem si sledovať váhu a chcem mať vždy dostupné hotové jedlo. Môžem zamraziť aj kúsok hotovej domácej pizze? Chcem mať vždy predchystanú mensiu porciu jedla. Viem, že si môžem aj uvariť do chladničky a mať to tam napríklad 3 dni, ale radšej by som mala väčšiu variabilitu ako potom jesť 3 dni to isté. Také ako špagety so zeleninou, asi nie je dobrý nápad mraziť, či?
Zmrazit mozes fakticky vsetko okrem zemiakov, tie su po rozmrazeni sice jedle ale divnej konzistencie. Zmrazuj si po jednej porcii a nezabudni oznacovat co tam mas a kedy si zmrazila. Tie spagety, uvar si naraz viac omacky a potom si vyberies len tolko kolko treba. Tak isto ine jedla.
Mrazim iba husté polievky kapustou, vývar a občas mäso na šťave, stavu na bolognske pravidelne.Ja som tomu neprišla na chuť.Ja skôr napacujem mäso do chladničky a raz ho ugrilujem, iná príloha, ďalší den na šťave druhá príloha.

Tak zamraz len omáčku napríklad a špagety vyvaris jednu porciu raz dva. Ja mám takto viac zeleninových omáčok a vyberám ich dcere keď varím niečo čo ona nemôže.