Môžem zamraziť mäsové guličky v omáčke?
Ahojte dnes som to prehnala s varením obeda a ostalo mi veľa paradajkovej omáčky a v nej mäsové guličky robené z mäsa mix hovädzie bravčové vajíčko strúhanka korenie. Otázka znie či sa toto môže zamraziť a či sa nepokazí zamrazené to mäso aj s omáčkou? Ďakujem za rady.
@viestta ďakujem ja nie som nejaké skúsená kuchárka preto sa.pytam..a to vajíčko v tom mäse sa tam nepokazí?
Vsak uz je to uvarene. Co sa na uvarenom v mraze moze pokazit? Skus si na to odpovedat
Ja by som nič nemrazila, ale zjedla na večeru, alebo zajtra na obed alebo zajtra na večeru 🙂
@danyelia pýtala som sa doma či to budú jesť zajtra alebo večer a všetci že už to jedia dva dni a stačilo tak preto zisťujem to mrazenie
kludne zamraz. Akurat po rozmrazeni ta stava bude mat trosku inu konzistenciu a mozno aj gulky sa mierne rozpadnu, kedze zaprazka i zatrepka nemaju moc radi zmrazovanie a vajco so struhankou tiez povolia mierne tie gulky...
Tak varila si to dnes alebo to už jete 2 dni? Lebo dvojdňové jedlo by som už vôbec nemrazila.
@viestta Ja varím radšej menej, lebo viem, že sa všetko zje, hoci aj na druhý deň, predsa len, sme doma 6-ti. Nikdy som doma jedlo nemrazila, neviem si predstaviť vytiahnuť jedlo po týždni z mraziaku a dať deťom, na to by som nemala chuť ani ja, max tak 2 dni sa zje ,,rovnaké,, a potom už chcú niečo iné, my radšej čerstvé 😁 Ale chápem, že niekto to rieši tak...

Bezne zmrazjem, nic sa tomu nestane. Odporucam zmrazovat po porciach pre jedneho, rozmrazis kolko potrebjes