icon

Načo sa používa shaker?

natal12
31. okt 2012

Ahojte trošku blbé ale načo sa pouziva shaker ??? .. moze to byt aj na napenenie mlieka ?? 😝

kvetinka211
31. okt 2012

@natal12 pokial viem tak na alko/nealko kokteily, na mlieko su lepsie ine nastroje (napr. vid foto)

natal12
autor
31. okt 2012

@kvetinka211 ta konvicka to co je ? kde sa to dá kupit ? 😉

kvetinka211
31. okt 2012

@natal12 asi v obchodoch s kavovarmi alebo domacich potrebach, ja som taku dostala k sviatku. Dnu sa naleje mlieko a kde je ten cierny stuplik, to sa taha dole-horu take sitko na tycke a krasne to naslaha mlieko.

luckamjar
1. nov 2012

Ja mám doma napríklad takýto shaker (viď. foto), je to tupperware a je perfektný, používam ho na všetko, aj keď robím len puding a potrebujem zmiešať pudingový prášok s mliekom, len to všetko dám do shakera, zatrepem a je 🙂 skúšala som aj na napenenie mlieka, ale musíš dať len máličko mlieka a trošku dlhšie trepať, ale urobí 🙂 inak je super aj na rôzne kokteily, omáčky, kávy a podobne...

natal12
autor
2. nov 2012

@luckamjar my máme doma sklenný ale nepouzivam ho .

lenosko
2. nov 2012

ja mam shaker ktory ma na vchnaku taky ako keby "komin" s vrchnakom, aby sa z toho dalo pit. vnutri je vyberatelna mriezka, aby sa dali roztrepat vselijake praskove zmesi s tekutinou. pouzitie v kuchyni - napr. ked sa robia palacinky. zmes to roztrepe a potom sa cez ten "komin" da liat cesto na panvicu. raz v niecom takom (jednorazovom) predavali v Lidli zmes na americke palacinky, tak som to odtial odkukala 🙂