Nenáročné recepty pre začiatočníkov
Ahojte....viete mi prosím poradiť jednoduché nenáročne recepty pre začiatočníkov na obedy? ďakujem
Granadir. Uvaris zemiaky, cestoviny, na oleji oprazis cibulku, pridas papriku, osolis, pridas trosku vody zo zemiakov, zemiaky a uvarene cestoviny, zmiesas a hotovo 🙂 uhorka ku tomu
najjednoduchsie su asi ozaj take, ktore hodis na jednej plech a robis to pekne vsetko naraz spolu :D zemiaky, nejake maso, zeleninka. je to chutne, rychle, nemas s tym vela roboty a ani vela riadu :D ale takychto receptov je fakt milion, asi sa ti nechce googlit, ale presny recept na to nemam :D
@trema vy sa naučte čítať s porozumením...ja som myslela recepty s ktorými skusenejšie gazdinky začínali a maju ochotu poradiť...takže ak mi nemate čo ine poradiť môžte isť pekne hrať dôlezitu dakde do inej diskusie pekny deň
ja som zacinala s jedlami ako okorenene maso opecene na panvici alebo napr. pecene kura. Su to jedla z kategorie "bez roboty", ktore varim casto popri praci z domu. K tomu som neskor pridala kuracie sote na rozne sposoby, dusene maso, polievky a rozne bezmasite pokrmy (tie su spravidla pracnejsie, ak neratam cestoviny z polotovaru). Neviem, k akym jedlam inklinujes, takze tazko radit konkretne.

Tuniakove cestoviny - priprava max 30 minut
Dam si varit cestoviny (pouzivam penne) do slanej vody. 5-6 mensich zrelych (!) paradajok zalejem horucou vodou, po 3 minutach z nich zhodim supku a nakrajam nadrobno. Pozor, musia byt naozaj zrele, lebo ak nie su, pokazi to chut celeho jedla.
Na panvici jemne osmahnem 2 konzervy tuniaka, pridam nakrajane paradajky, ochutim bazalkou a kratko povarim. Nakoniec zmiesam zmes s cetovinami a pridam nastruhany syr.
U nas velmi oblubeny a rychly recept.