icon

Netradičné recepty z kuracích pŕs

27. feb 2026

Ahojte, máte nejaký obľúbený netradičný recept na kuracie prsia ? Som objedená klasických receptov a do toho tehotná 🙈. Ale mužovi a dcére musím niečo navariť.

vikusjk
27. feb 2026

@anonym_autor neviem, co povazujes za netradicne a ani ako velku dceru mas, moja napriklad lubi kuracie na cervenom kari, s kokosovym mliekom robievam to s cuketou, paprikou a mrkvou, my lubime take stredne pikantne, s ciernou, alebo jazminovou ryzou. Alebo kuracie s arasidovou omackou a zelenym hraskom (v luskoch) s ryzovymi rezancami.

ibrunova
27. feb 2026

Na mede a pomarančoch

anonym_0775d1
27. feb 2026

@anonym_autor
Prvy Cinsky recept v CSSR Kung Pao kura este lepsie nahradit buraky pistaciami
https://youtube.com/shorts/xXFOu3CJ0RY?si=IGBnu...

viestta
27. feb 2026

zavitky plnene susenou paradajkou, olivou a obalene v slanine

lindous
27. feb 2026

Neviem čo bežne varíš a teda čo je pre teba (ne)tradičné, lebo napríklad u nás sú niektoré vyššie spomínané veci klasika a zase také rezne nerobím nejak často 😅 ... ja keď už neviem čo, zvyknem spraviť z kuracieho placky - ako základ prsia nakrájam na malinké kúsky, zmiešam s vajíčkom, múkou, škrobom a majonézou na cestíčko, koreniny podľa chuti, dá sa pridať syr, kukurica, cibuľka, pór, atď atď... proste podľa chuti a toho čo potrebuješ minúť a buď opiecť na troche oleja alebo piecť v rúre malé kôpky, z ktorých vytvorím placky 🙂 ... odporúčam sa tu pridať do skupiny Dnes na obed, do lupy dať kuracie prsia a určite nájdeš veľa inšpirácie...

dadis
27. feb 2026
pr85
27. feb 2026
@ibrunova

Na mede a pomarančoch

@ibrunova Máš aj niekde recept?

hipuska
27. feb 2026
@lindous

Neviem čo bežne varíš a teda čo je pre teba (ne)tradičné, lebo napríklad u nás sú niektoré vyššie spomínané veci klasika a zase také rezne nerobím nejak často 😅 ... ja keď už neviem čo, zvyknem spraviť z kuracieho placky - ako základ prsia nakrájam na malinké kúsky, zmiešam s vajíčkom, múkou, škrobom a majonézou na cestíčko, koreniny podľa chuti, dá sa pridať syr, kukurica, cibuľka, pór, atď atď... proste podľa chuti a toho čo potrebuješ minúť a buď opiecť na troche oleja alebo piecť v rúre malé kôpky, z ktorých vytvorím placky 🙂 ... odporúčam sa tu pridať do skupiny Dnes na obed, do lupy dať kuracie prsia a určite nájdeš veľa inšpirácie...

@lindous tie placky by išli aj z mletého?

ibrunova
27. feb 2026
@pr85

@pr85 https://kuchynalidla.sk/recepty/pecene-morcacie... podľa tohto robím, ale z kuraciny.

ibrunova
27. feb 2026
@pr85

@pr85 alebo ešte jeden nápad, ale nejde mi pridať link ani fotku. Daj do googla marinovane mäsko mimibazar a na fotke to vyzerá ako placky.

lindous
27. feb 2026
@hipuska

@lindous tie placky by išli aj z mletého?

@hipuska určite áno a kludne by som vynechala múku v tom prípade 😊

anonym_c08453
27. feb 2026

@anonym_autor neviem ci je to netradicne ale ak si nevarila take, tak skus: kuracie roladky plnene syrom a šampionmi na cibulke, v slaninovom kabatiku (obalis slaninou na platky, opecies z kazdej strany a este das na chvilu dopiect do rury). pokrajas potom na cca 1,5cm hrubky

simca06022011
27. feb 2026

Uz je asi neskoro ale napr ja rychlovky zapekam.. ano trochu poklepane rezniky naukladam na plech, zalejem, a peciem zakryte, potom odokryjem na dopecenie... mam super maso so stavou, k tomu napr ryza 😂 zalievam alebo obkladam hocicim. Sunka/syr/ zelenina, omacky rozne alebo len smotana sladka vyslahana trochu s vajickom alebo len mukou a syrom... taktp aj rybu som uz robila.
Inak zavitky, plnene, "paprikas", vyprazane.. su klasika 😂