Netradičné recepty z kuracích pŕs
Ahojte, máte nejaký obľúbený netradičný recept na kuracie prsia ? Som objedená klasických receptov a do toho tehotná 🙈. Ale mužovi a dcére musím niečo navariť.
Na mede a pomarančoch
@anonym_autor
Prvy Cinsky recept v CSSR Kung Pao kura este lepsie nahradit buraky pistaciami
https://youtube.com/shorts/xXFOu3CJ0RY?si=IGBnu...
zavitky plnene susenou paradajkou, olivou a obalene v slanine
Neviem čo bežne varíš a teda čo je pre teba (ne)tradičné, lebo napríklad u nás sú niektoré vyššie spomínané veci klasika a zase také rezne nerobím nejak často 😅 ... ja keď už neviem čo, zvyknem spraviť z kuracieho placky - ako základ prsia nakrájam na malinké kúsky, zmiešam s vajíčkom, múkou, škrobom a majonézou na cestíčko, koreniny podľa chuti, dá sa pridať syr, kukurica, cibuľka, pór, atď atď... proste podľa chuti a toho čo potrebuješ minúť a buď opiecť na troche oleja alebo piecť v rúre malé kôpky, z ktorých vytvorím placky 🙂 ... odporúčam sa tu pridať do skupiny Dnes na obed, do lupy dať kuracie prsia a určite nájdeš veľa inšpirácie...
toto robim z kuracich prs https://recepty.aktuality.sk/recept/8684/kurca-...
Neviem čo bežne varíš a teda čo je pre teba (ne)tradičné, lebo napríklad u nás sú niektoré vyššie spomínané veci klasika a zase také rezne nerobím nejak často 😅 ... ja keď už neviem čo, zvyknem spraviť z kuracieho placky - ako základ prsia nakrájam na malinké kúsky, zmiešam s vajíčkom, múkou, škrobom a majonézou na cestíčko, koreniny podľa chuti, dá sa pridať syr, kukurica, cibuľka, pór, atď atď... proste podľa chuti a toho čo potrebuješ minúť a buď opiecť na troche oleja alebo piecť v rúre malé kôpky, z ktorých vytvorím placky 🙂 ... odporúčam sa tu pridať do skupiny Dnes na obed, do lupy dať kuracie prsia a určite nájdeš veľa inšpirácie...
@lindous tie placky by išli aj z mletého?
@ibrunova Máš aj niekde recept?
@pr85 https://kuchynalidla.sk/recepty/pecene-morcacie... podľa tohto robím, ale z kuraciny.
@anonym_autor neviem ci je to netradicne ale ak si nevarila take, tak skus: kuracie roladky plnene syrom a šampionmi na cibulke, v slaninovom kabatiku (obalis slaninou na platky, opecies z kazdej strany a este das na chvilu dopiect do rury). pokrajas potom na cca 1,5cm hrubky
Uz je asi neskoro ale napr ja rychlovky zapekam.. ano trochu poklepane rezniky naukladam na plech, zalejem, a peciem zakryte, potom odokryjem na dopecenie... mam super maso so stavou, k tomu napr ryza 😂 zalievam alebo obkladam hocicim. Sunka/syr/ zelenina, omacky rozne alebo len smotana sladka vyslahana trochu s vajickom alebo len mukou a syrom... taktp aj rybu som uz robila.
Inak zavitky, plnene, "paprikas", vyprazane.. su klasika 😂

@anonym_autor neviem, co povazujes za netradicne a ani ako velku dceru mas, moja napriklad lubi kuracie na cervenom kari, s kokosovym mliekom robievam to s cuketou, paprikou a mrkvou, my lubime take stredne pikantne, s ciernou, alebo jazminovou ryzou. Alebo kuracie s arasidovou omackou a zelenym hraskom (v luskoch) s ryzovymi rezancami.