Poschodová torta
Milé mamičky,
Potrebujem poradiť ohľadom poschodovej torty.
Prvýkrát idem piecť poschodovu a tortu a mám problém bojím sa ako dať na seba dve poschodia.
Našla som tip na to, že dám na seba dve poschodia a len dám do torty slamky na stabilitu aby sa vrchná torta nezosuchla.
Druhý tip bol, že na prvú tortu dám podložku a na tú podložku dam druhú tortu.
Čo je podľa Vás lepšie. Prípadne ak máte iný nápad bude rada.
Vopred ďakujem za odpovede.
@kika_9 ja dávam hrubšie slamky - tie zapichnem do spodnej časti. Potom si ešte vystrihneme kruh z kartónu o niečo menší ako bude vrchná časť, obalom v potravinárskej fólii. To položím medzi dve poschodia. Nikdy sa mi torta nerozpucila, pekne držala.
@lilianka28, @lenka188, @lindous ďakujem za vaše nápady. Vyskúšam tie slamky a aj ten kartón
Baby :/vidim vasu komunikaciu ak som spravila poschodovku a neobalila som karton foliou? Je tam karton hrubsi a drevene bambusove palicky rozlozene.... Okruhle som takto robila a super drzali ale tento x obdlznik kocka a sa mi zda ze trosku prepadla do kelu...

Pečiem takéto torty asi len 2x do roka, ale ja dávam výstuž, buď na to kúpené bambusové paličky alebo široké slámky 🙂 ide o rozloženie váhy, aby vrchná spodnú "nepripučila", podložka toto nespraví... tú občas dám z praktických dôvodov, aby som mohla dať vrchné poschodie jednoducho dolu a zvlášť nakrájať ...