Prečo je cesto na machovú tortu nahorklé?
Ahojte robim machovu tortu ale to cesto v surovom stave je akesi nahorkle viete mi poradit kdesom urobila chybu a ci sa to da zachranit alebo zjest? Dakukem popripade ci to tak ma chutit?
@angel2017 skúsiť to ešte osladiť viac
@denisa_deniska uz sa pecie tak jedine kremom :(
Tak som sa na nu tesila az nakoniec toto :/
@angel2017 no starší špenát začne horknúť, jedine to skús ozaj preraziť nejakým krémom
Tak som sa na nu tesila az nakoniec toto :/
@angel2017 napr. citronovym, kyslejšie by to mohlo aspoň trochu zneutralizovať tú horkosť
@angel2017 napr. citronovym, kyslejšie by to mohlo aspoň trochu zneutralizovať tú horkosť
@denisa_deniska aha
@angel2017 Upeč nový korpus a použi zásadne iba čerstvý baby špenát, má oveľa krajšiu farbu (prikladam fotku našej narodeninovej torty) . Horký korpus podľa mňa už neprerazíš krémom, bude to zlé.
@mameha7 ja to skusim do robit skusila som to a necitit to nejak ale poprosila by som vas ci by ste mi nedali recept ako ste ju piekli vy 🙂
Mne keď sa nepodaril chuťovo korpus, poriadne som ho navlhcila ochuteným ,,sirupom." Dosť mi to pomohlo, neviem, či sa to k machovej hodí, mne to zachránilo tortu. V mojom prípade som do toho, čím som vlhčila primiešala silný sladký višňovy domáci sirup a prispôsobila tomu aj plnku. Korpus bol chuťovo super, bol šťavnatý a chutný.
Možno by som skúsila tiež niečo takéto vymyslieť, samozrejme nie višňu. Nebude to už ono ale aspoň nebude cítiť horkosť.

@angel2017 nemala si starší špenát?