Príprava kapra
Ahojte, asi hlúpa otázka, ale nemám skúsenosť. Môžem obaliť ráno kapra v trojobale, dať do chladničky a popoludní vypražiť? Neopadá ten obal? Ďakujem.
Nerobila by som to. Radsej tesne pred vyprazanim, nech obal nezvlhne a neodlepuje sa.
Aj som si myslela, vďaka za rady.
Baby idem vysmazat lososa namiesto kapra aj ten by sa mal do mlieka namocit?
@onedaynick dám 😁 prepáč mam to odskúšané (len som ho nikdy nenamácala) a je to skvele (veci typu škoda takej ryby vysmazat si kľudne nechajte 🙂 bez urážky) normálneho lososa grilovaného jem niekoľkokrát do mesiaca a práve takto, keďže som tri roky v zahraničí kde kapra nezozeniem je pre mna výnimočne a vianočné 🙂
@66bublinka66 ok, mozno by bola vhodnejsia kvalitna treska ci ina biela "flaky" ryba
@onedaynick iné biele ryby robievam na štýl fish and chips, k cestovinam a podobne ale vďaka za (nevyžiadanú) radu 🙂 my si vystačíme s vyprážaný lososom a pochutime
My kapra do mlieka nenamáčame. Do mlieka sa namáča, aby stratil chuť po bahne. Robilo sa to v minulosti, pred tým, ako sa kapre hromadne lovili, dnes už to nemá zmysel. Môže to zmierniť rybiu chuť, ale to ja práve nechcem.
A áno, lososa robíme aj vyprážaného a je výborný. Ľudia sa zvyknú zdesiť, že kto to kedy videl, vyprážať lososa, že to je škoda. 🤔 A prečo by bola? Veď ho zjeme. A s chuťou! 😋
@h2 z duše mi hovoríš! Kto nevyskúšal nepochopí 😁 prvé Vianoce v Kanade som robila dvojmo priateľovi grilovaný mne vyprážaný lebo aj on “vyprážaný losos?!” A čo myslíš ako to dopadlo?! 😁 musela som sa podeliť 🤷🏻♀️ a odvtedy už inak na Vianoce nie

My ho dávame odležať do mlieka je pot taký jemný dobre nasolit obaliť a vyprážať.Ja nemám rada, keď sú tie prezle navlhnuté opadat by nemal