Recepty od A po Z, nápady a rady do domácnosti
Ahojte,mate nejake dobre recepty,vychytavky,rady ci len chut sa porozpravat o domacnosti a vselicom moznom?Tak sup sem... 🙂
tu su skvele recepty a nápady vždy sa tu inspirujem 😵
alena22 dik,sice kym vsetko precitam.maly bude maturovat ale nevadi,idem nieco pokukat,neviem co varit 😎 😀
ahojte, urcite sa pridam aj sem. Moj posledny zlepsovak do domacnosti bolo objavenie mrazenych tesco strudli 😀 , robia ich nemci a su vyborne - jablkove, tvarohove a makove. Hotove za 35minut a zjedene za 10 😝 Akurat treba vzdy vydrzat, kym vychladnu, lebo sa nedaju krajat 😉
kisska ja radsej strudle robievam ale ak su take dobre isto jednu kupim a vyskusam 😀 maju teda obal tesco,ano?
hej, taky zeleny s napisom STRUDEL a vacsinou nemecke popisky a v rohu logo tesco, stoja asi 1,7€ a su vazne dobre 😉 aj ked jasne, ze domace budu lepsie ale tieto maju lepsi pomer kvality a namahy 😉
ja milujem strudlicky z lidlu jablkova,makova,tvarohova a ako pise kisska su super, len ma to jeden hacik u nas nestihnu ani vychladnut 😀
inak ak neviete niekedy co robit poradim vam dobry receptik som robila v nedelu mlete masko,ryza,vajcia,majoran,sol,korenie zmiesate na vymastenu zapekaciu misku naukladate gulky z toho vedla seba troska medzerky nech su a zalejete to zmiesanou smotanou s paradjkovym pretlakom ja som dala aj bazalku do toho plus sol a zapekate cca 30 minut 😉 k tomu varene zemiaciky muz sa tak s malym zalizovali maly aj duplu pytal no strasne mu to chutilo masko vypapal s omackou a zemiaky hadzal psovi 😀 klasika 😅
jej inak toto som nasla na mimibazari podla mna super napad http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=709
a nieco z mojej tvorby: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11750&use...
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11317&use...
alenka naaadherne, nechcel svokor radsej tie prsnate blondky? 😉 😀 skvely napad aj s tou chlebovou tortou.
Myslis, ze tie strudle maju jedneho vyrobcu?
neviem ju najst na ich stranke ale tiez je to tusim nemecka znacka akurat ze teda nie tesco ale strasne je dobra chutovo 😝
no torticky teda napady som nala na mimibazare ako inspiraciu a doma som uz tvorila podla svojej fantazie ta prve pre svokra bola chutna ale nebola tak pekna ako ta druha pre nevlastneho otca k 40, a teraz si nasi objednali u mna pre ich znamu slanu tortu v tvare muzskeho pohlavia 😀
tusim v aprili ju budem robit potom dam foto 😵 sama som zvedava co vymyslim 😀
tak ja najblizsie urobim takto strudlu,ma to nikdy nenapadlo takto prekladat,ved uvidime 😀 http://stellahanzelova.blog.sme.sk/c/112070/Det...
baby ja viem zase piect iba hrncekove kolace a mafiny ale tato strudla z lidlu sa predava aj v UK a stoji libru. tvarohova je najlepsia a mam vzdy aspon tri v mrazaku pre pripad vojny. 😀 😀
mukky ahoj 😵
a ja som teraz vyzobrala recept na strudlu ale nekysnutu od svokry. mam to v telefone,ked nezabudnem tak dohodim. je to hned na 4,tak ked ju budem robit tak isto napisem. 😉
zuzana29 no cauu 😀 😀 😀 .neskor ti napisem ten recept na sisky ako ich robievam ja.Uz si tu mala byt davno 😀
A hrncekovy kolac robim makovy s nemletym makom,ale konecne som si kupila digitalnu kuchynsku vahu.zuzana 29 tak pridaj nejake hrncekove kolace,budem rada 🙂 Ja som v zivote nejedla kolace ani torty,ani v tehotenstve,az po porode sa mi zmenili chute a zacali mi chutit....Vam sa po porode nezmenili chute?????Ale v cukrarni aj tak jednoznacne vedie zmrzlina,tu milujem 😀
ja poznam hrncekovy kolac takyto inak casto ho robievam:
3vajcia
1/2 salky oleja
1 salka kryst.cukru
1 salka mlieka
2 salky polohrubej muky
1prasok do peciva zmiesat naliat na vymasteny plech a na to kompot nejaky a upiect a papkat.
uz som ho robila aj tak ze som nedala ovocie na to som si spravila pudingovy krem a dala cokoladu a bolo to ako taky falsony kremes 😀
este mam cesticko na domacu strudlu ale tu uz nejak nerobim ked kupujem tie mrazene ale kto by chcel:
30 dkg hladkej muky
1 cele vajce
1/2 hery
1 PL octu
stipka soli
1 dcl mlieka
zmiesame vsetko a na dve hodky v chladnicek nechame odstat rozdelime na 4 casti a valkame plnime pecieme 🙂
este niekedy robievam hrncekovy pernik 🙂
2 salky hrubej muky
1 salka mlieka
1/2 salky oleja
1 salka praskoveho cukru
1 prasok do perniku
2 lyzice kakaa
1 balik hrozienok
1 vajce
1 prasok do peciva
zmiesame upecieme po vychladnuti natrieme slivkovym alebo inam lekvarom a poleje cokoladou
ja hrncekove robim na 10 sposobov. ale najlepsi je Salamun. ale mam ho v UK. dnes letim tak ku koncu tyzdna vam ho sem hodim.
mukky som u svokrusky dva tyzdne na dovolenke, preto nepisem na konika. ale dnes sa uz vraciame domov, tak sa to opät zmeni 😀 😀 😀
mukky daj prosim ten makovy kolacik. Ja mam jeden,ale ten nie je bohvieco, aj ked zrna mi medzi zubami nevadia 😉
kisska ja mam takyto makovec hrncekovy:
2 a pol hrnceka polohrubej muky
1 hrncek cukru
1 hrncek mleteho maku
2 vajicka
1 hrncek mlieka
1/4 hrnceka oleja
1 prasok do peciva
1 mala lyzicka citronovej kory
vsetko spolu zmiesame a nalejeme na vymasteny plech ak je cesto prilis huste je mozne ho nariedit trosicka mliekom. Pecieme 30-45 minut.
😝

Par napadov... http://stellahanzelova.blog.sme.sk/r/19500/kuch...