Torta - plnka zo salka
Ahojte vedel by mi niekto poradiť idem piecť tortu a chcem spraviť plnku so salka myslíte že môžem dat do nej aj ovocie nebude sa plnka topiť alebo nezredne.... Ďakujem krásne
Mascarpone a salko spolu je super, ja davam trosku jemneho tvarohu na odlahcenie. Uplne uzasne je s praskom z lyofilizovanych jahod alebo Malin, tak dostames ruzovy jahodovy alebo malinovy intenzivny Krem
Ja by som salko ani maslo nedavala vobec. Staci poriadne vyslahat mascarpone + slahacku, prip. jemny tvaroh s 2-3 lyzicami cukru a nic sa ti neroztopi, ovocie daj cerstve az na vrstvu kremu na torte a poriadne zachlad.
@ivulec1 Ja salko "upeciem" vo vodnom kupely tak ze sa spravi karamel a do neho po vychladnuti primiesam maslo. Pre mna je to naj krem.. 🙂 a ked dam do kolaca pod krem banany tak mi to moc chuti, banan je celkovo take este "neutralne" ovocie, ze sa da pouzit skoro vsade.

@ivulec1 na tvojom mieste by som urobila plnku mascarpone alebo jemný tvaroh + salko, pretože salko samé o sebe je dosť riedke, rozrekalo by sa 🙂