Vajíčka boli dlho v chladničke. Ako zistím, či sú v poriadku?
Ahojte,možno hlúpa otázka pre mnohé z vás ale som len začínajúca gazdinka a rada by som si nechala poradiť.
Ide o to že máme v chladničke už dlhšiu dobu vajíčka,domáce ,teda nevidím odkedy tam sú. Dnes som si ich všimla. Otázka je akým najlepšim spôsobom odhalím či sú v pohode na jeden jedenie?
Zistím to čuchom ? Alebo ako by ste to spravili? Napr robiť praženicu a predtým to mimo panvicu rozbit a ovonat ?
Vďaka.
ak ich ides okamzite spotrebovat, daj do vody, komplet zaliate. Ak vajicko zostane na dne je ok. Ak sa postavi tak ze koncek je hore a druhy dole, uz nie je najcerstvejsie, ale je ok. Ak plava komplet na povrchu bude na nic. A samozrejme este po rozbiti cuchom skontrolovat. Pozor, do vody len ak ich ides hned pouzit, voda totiz narusi ochranny obal skrupinky.
Rozbiť mimo a podľa "vône" zistíš hneď. Netreba to nejako špeciálne analyzovať - ak je pokazené, tak je to smrad ako keby si dostala facku...
Vajcia vydrzia priblizne 2 mesiace. Rozbijaj po jednom, ked je vnutri ok, ze peknej farby aj bez zapachu, su v poriadku.
Rozbijes a hned uvidis...ked smrdi ci je zakalene, tak je pokazene.
V chladnicke vydrzia aj mesiac v pohode.
My mame domace len v komore a v lete sa obcas stane ze niektore je pokazene, lebo nestihame konzumovat...pri stave cca 10novych vajicok denne

Po rozbiti zistis ci sa nepokazili,ci nesmrdia....