Želatína na kiwi koláč
Ahojte prosím tie ktoré robievate kiwi kolac ,želatínu zo sumienky pridavate aj cukor?chcem dať 2pima kiwi sumienky,liter vody a 2zlate klasy našla som recept kde ide 6lyzic cukru a mne sa to zdá už moc sladké veď samotna zarobena sumienka je sladká tak váham či dať ten cukor dakujem
Ja robievam takto s cukrom: 2 balíky šumienka Tang, 7dcl voda, 7PL kryšt. cukor, 2 balíky Zlatý klas
My tiez nemame radi tu polevu prikro sladku. Na 2x Pima dzus dam 1 liter vody, 2 zlate klasy a 20 dkg cukru ( netusim kolko je to lyzice) ale moc sladke to nie je, skor take kysle.
Ja robím 1l vody, 1 pima, 2 zlaté klasy, 12 dkg cukru a sladké mi to nepríde. A ani tá smotanová časť sa mi nezdá nejaká veľmi sladká, to dávam 1 smotanu 33%, 2 kyslé smotany a 2 lyžice práškového cukru.
Veď si to urob bez cukru a ochutnáš pred vyliatím na koláč. Ale sumienka je dosť ochutena a želé by nemalo chuťou prebíjať zvyšok zákusku.
Robila som ho minulý týždeň. Dala som asi 3 lyžice cukru. Obvykle tá sumienka býva sladká ale táto bola veru kyselá😀

Ja robievam zo sirupu, alebo stavy z kompotu a cukor uz nepridavam. Pre mna by to uz bolo moc.