Bolesti brucha a nevoľnosť po cvičení. Čo robiť?
Neviem ci je to nahoda a nesuvisi to spolu, v stredu som bola na fyzioterapie kam chodim 1x za tyzdne kvoli skolioze. Doma cvicim cviky na posilnenie brusnych svalov a na uvolnenie chrbtice. Opytala som sa fyzio ci by som mohla pridat nejake cviky s vlastnou vahou co by mi neuskodili. Tak som si s nou presla spravnu techniku drepov, vypady a kliky ale pri nich mam kolena dole na zemi. Vo stvrtok po fyzio som si isla zacvicit plus pridala tie cviky na vlastnu vahu. V noci som sa zobudila na zvlastnu bolest brucha, ako keby ma pichalo v celom bruchu palilo bolo mi na zvracanie a prehnalo ma. Dala som si alfigen kvapky ale fie cudnw pocity v bruchu neprestali. Dala som si vcera dietnejsie jedlo, cvicila som sice vecer ale zredukovala som cviky na brusne svaly. Noc bola ok ale rano som sa opat zobudila na to ze mi strasne treba na wc, az ma obliala horucava a prehnalo ma. Dala som si len hrianku ale to brucho mam take cudne. Je mi aj nevolno. Stalo sa niekomu po cviceni nieco take? V stredu som si na obed urobila cestoviny so spenatom mrazenym, mal nejak cudnu chut. Pozrela som datum spotreby a bola do januara 2026. Zacinam kusok panikarit ci som si cvicenim mohla nieco v bruchu poskodit a mam utekat na pohotovost alebo je to tym spenatom. Dakujwm za kazdu skusenost a radu
@anonym_autor to s cvičením nemá nič spoločné. Hladaj inú príčinu. Nezjedla si niečo čo ti nesadlo?
@anonym_aafe9e napada ma jedine ten spenat a teraz rozmyslam ze vecer som si dala tu hotovu granko krupicku a tu krupicku som zjedla hned po cviceni
@anonym_aafe9e napada ma jedine ten spenat a teraz rozmyslam ze vecer som si dala tu hotovu granko krupicku a tu krupicku som zjedla hned po cviceni
@anonym_autor Hnacku z cvicenia nemas. Este by som chapala po 6 hodinovej makacke - mozno. Ak by to bolo z cvikov, citis nepohodu aj pri cviceni.
mne býva po cvičení zle. slabosť cítim...
skôr necvič večer, presuň to na neskoré poobede.
@anonym_autor Hnacku z cvicenia nemas. Este by som chapala po 6 hodinovej makacke - mozno. Ak by to bolo z cvikov, citis nepohodu aj pri cviceni.
@simsalabim jedine co som citila bolo pri poslednom kliku bolest v chrbtici v strede, vo vyske asi ako zacina brucho. Nebola som dost spevnena ked robila posledny lebo uz sa mi velmi triasli ruky, preto som uz dalej nerobila
@simsalabim jedine co som citila bolo pri poslednom kliku bolest v chrbtici v strede, vo vyske asi ako zacina brucho. Nebola som dost spevnena ked robila posledny lebo uz sa mi velmi triasli ruky, preto som uz dalej nerobila
@anonym_autor na creva to urcite vplyv nema. Ak by si di nieco piskodila, citis to hned.
Môže to byť aj z toho. Ja keď som večer cvičila vrátane cvikov na brušné svalstvo, tak som tiež mávala bolesti brucha a dostávala som skôr aj menštruáciu, skúšala som viackrát a vyslovene to bolo naviazané na obdobie cvičenia. A to nebol žiaden hodinový zaberák. Jednoducho sa tým namáhajú aj vnútorné brušné svaly a mohlo ti to podráždiť peristaltiku čriev.
Mne býva tiež zle, keď cvičím silovo.
Mne býva tiež zle, keď cvičím silovo.
@anonym_ae7f84 myslis zle od zaludka? Kedy ta to potom prejde?
Môže to byť aj z toho. Ja keď som večer cvičila vrátane cvikov na brušné svalstvo, tak som tiež mávala bolesti brucha a dostávala som skôr aj menštruáciu, skúšala som viackrát a vyslovene to bolo naviazané na obdobie cvičenia. A to nebol žiaden hodinový zaberák. Jednoducho sa tým namáhajú aj vnútorné brušné svaly a mohlo ti to podráždiť peristaltiku čriev.
@anonym_19548f mne len nesedi ze tie cviky na chbrticu cvicim uz od januara ked mi fyzio zmenila zostavu. Aj s cvicenim s vlastnou vahou som to mala na 25 min, co nie je vela. Presli ta potom tie bolesti same od seba, ci si si dala par dni oddych?
Kludne to moze byt cvicenim. Mne sa to tiez stava. Cvicenim si podrazdis organy a uz to ide. Dokonca som mavala aj menstruaciu skor. Ale pravidelnym cvicenim sa to upravilo. Hlavne nemozem cvicit,ked som najedena.
Kludne to moze byt cvicenim. Mne sa to tiez stava. Cvicenim si podrazdis organy a uz to ide. Dokonca som mavala aj menstruaciu skor. Ale pravidelnym cvicenim sa to upravilo. Hlavne nemozem cvicit,ked som najedena.
@marca12 mala som tesne pred cvicenim banan lebo som meskala z prace, tak som do seba hodila banan a isla cvicit. Vacsinou tak hodku pred cvicenim nejem vobec nic

@anonym_autor to s cvičením nemá nič spoločné. Hladaj inú príčinu. Nezjedla si niečo čo ti nesadlo?