Čo cvičiť pri pupočnej hernii?
Doktorka mi náhodou zistila pupočnú herniu. K chirurgovi som objednaná, ešte neviem nič viac.
Moja otázka je, čo môžem cvičiť? Som zvyknutá s váhami, nie veľkými 3-5 kg, ale tak je to váha.
Keď mi povedala o tej hernii, prestala som cvičiť, ale teraz ma všetko bolí.
Môžem cvičiť aspoň s vlastnou váhou? Pilates? Beh? Joga?
Brucho necvičím vôbec, ale tak brušné svaly sa zapájajú asi vždy...
Nemali ste niekto herniu? Ako to dopadlo?
Mam tiez mozno uz aj 4 roky a cvicim normalne. Bolelo obcas pri cviceni brucha, vtedy zatat zuby a pokracovat v cviceni. V poslednom case uz ani to nie, prestalo to boliet. Tiez sa musim objednat na op. Za mna trenovat brucho, spevnit to, aj ked to pri cviceni boli. Vyhybat sa tazkym drepom a celkovo tazkym vaham, poctivo rozcvicovat a cvicit s vlastnou vahou, alebo s beznymi vahami, kde clovek da 8-10 opakovani. Asi zalezi aj, ake je to velke, u mna je to take, ze ma na to upozornil az dr, nebolo to skoro vidiet.
@anonym_35ca9b ja som o tom vôbec nevedela, vôbec to nie je vidieť.

Mam tiez mozno uz aj 4 roky a cvicim normalne. Bolelo obcas pri cviceni brucha, vtedy zatat zuby a pokracovat v cviceni. V poslednom case uz ani to nie, prestalo to boliet. Tiez sa musim objednat na op. Za mna trenovat brucho, spevnit to, aj ked to pri cviceni boli. Vyhybat sa tazkym drepom a celkovo tazkym vaham, poctivo rozcvicovat a cvicit s vlastnou vahou, alebo s beznymi vahami, kde clovek da 8-10 opakovani. Asi zalezi aj, ake je to velke, u mna je to take, ze ma na to upozornil az dr, nebolo to skoro vidiet.