Občasný príjem na rodičovskej dovolenke. Treba ho niekde priznať?

mituska
20. máj 2007

Chcem sa touto cestou opytat nejakej svetaznalej mamicky, ako je to s občasným príjmom na rodič. dovolenke napr. z internet. obchodu? Nemam zivnost ani nic podobne. Je to v sulade s pravnymi predpismi, netreba ho niekde priznat v danovom priznani a tak? Alebo ak neprekroci nezdanene minimum je to ok?
Manzel mi dal chrobaka do hlavy ...

alex21
21. máj 2007

Ak budeš mať v roku 2007 príjem do 47808,-SK tak nemusíš podávať danové priznanie. Ak ho máš väčší tak áno. Este je rozdiel v tom o aký príjem ide. To co je zdanené zrážkovou danou sa do sumy 47808,- neráta.
Ale na druhej strane ak máš zdanený príjem tak sa ti oplatí podať danové priznanie lebo si uplatníš nezdanitelnu časť a časť dane alebo celá podľa výšky príjmu sa ti vráti.

mituska
autor
23. máj 2007

dakujem krasne za vycerpavajucu odpoved

olinka6226
5. máj 2008

mituska, nerozumiem ak mas internetovy obchod na zaklade coho ho prevadzkujes? Aky doklad vydavas zakaznikom?

jaduska
5. máj 2008

olinka to asi nebude klasický internetový obchod, ale napr. na mimibazare tiež niektoré ženy predávajú aj nové veci, bez živnosti, bez povolení, kvázi predávajú to, čo doma nepotrebujú, lebo toho nakúpili veľa. Potom netreba žiadne povolenia, dá sa to takto skryť. Či je to celkom "kóšer", to neviem, u niektorých môže ísť o celkom pekné príjmy, z ktorých neplatia daň, lebo im ich nikto nedokáže.
SAmozrejme, teraz tým nemyslím mitusku, písala som to tak všeobecne 😉

olinka6226
6. máj 2008

Jaduska, na mimibazare mame shop viacere - aj ine moja kamosky a vsetky mame zivnostak. ale teda predavame hlavne nove veci. len obcas nieco nosene.

jaduska
6. máj 2008

olinka netvrdím,že všetky tam predávajú bez papiera a načierno, iba som čítala jednu diskusiu ohľadom takéhoto predaja na www.porada.sk a tam jeden pán písal, že sa to robia aj tak ,že predávajú bez faktúr... Dúfam, že som ťa predošlým príspevkom neurazila, nemyslela som nikoho konkrétneho, ani nikoho neobviňujem... 😉

olinka6226
6. máj 2008

nie, ja osobne to neberiem ako urazku ved preco aj? len som si chcela ujasnit informaciu 😉

jaduska
6. máj 2008

tak ok 😉

erika160669822
18. feb 2013

@mituska Ano musis si sama urobit danove a ked to vevies mne tu robila jedna mamicka"pulzka" alebo ju najdes na facebolu Monika Butorova Majerova.ona ti to aj vypise.