Aký telefón vybrať pre 13-ročného?
Ahojte, prosim poradite telefon pre 13 rocneho syna? Max 250€, bezne pouzivanie, pozera na nom netflix + hra. Takze aby mal dobre vlastnosti na toto...dakujem
@anonym_autor No... ak chceš čo najmenej hnoja tam, tak Motorolu. Ak nejaký hnoj nevadí, v tejto cenovej relácií mi najlepšie príde Xiaomi.
Pod pojmom hnoj mám na mysli kadejake predinštalované useless aplikácie, ktoré sa nedajú odinštalovať a zavadzajú. Xiaomi má napríklad nejakú svoju kontrolu pri inštalácií appiek, čo mi teda riadne žralo nerv. Atď. Motorolka je super, má toho veľmi málo, skoro až nič.
Lepšie než značka, je všímať si parametre. Pod 8GB RAMku by som už nešiel vôbec. 6GB este s odretými ušami, keď vezmeš v úvahu, že 13 ročný dieťa tam asi nebude neviem čo. V konečnom dôsledku sú to ale práve hry, ktoré vyžadujú najväčší výkon a to ako na mobiloch, tak aj na PC.
Závisí aj od jeho povahy, ja napríklad mám riadne nervy, keď je mašina pomalšia ako ja, som netrpezlivý a nervózny. Preto mám také delo počítač na prácu, značne predimenzovaný, ktorý som si poskladal sám, má 8 jadro CPU a 32GB RAM, takže nestiham klikať. :D
No a tak nejako sa treba pozerať aj na mobil. Pod 8GB by som fakt nekukal. Lepšie 12GB než 8.
Ja len, že uplne sa vyhni dajakym šupkam čo maju 3, alebo 4GB RAM, to už je dnes málo pomaly aj do smart hodiniek :D
dobré parametre a veľmi dobrú cenovku majú motoroly. Okrem toho je to holý android, takže si tam nainštaluje čo potrebuje. Pomer cena výkon je fajn, máme doma 3 ks, niektoré majú asi 4 roky a stále fungujú bez problémov. Pre deti je to fajn, lebo mobil stíha a ak ho aj rozbijú, nie je to taká položka a povedzme samsung alebo iphone

@anonym_autor Ak sa nevyznáš v telefónoch, tak povedz synovi, nech si vyberie telefón do limitu 250 €.
Predpokladám, že mu chceš kúpiť nový, nie z druhej ruky. Tak si otvor Alzu a tu môžeš vybrať ktorýkoľvek. Všetky majú dobré vlastnosti:
https://www.alza.sk/luxusne-najdrahsie-mobily-s...