Ako zabezpečiť poschodovú posteľ pre akčné dieťa
Maminky, môj 8,5 ročný syn spáva na poschodovej posteli hore, v noci je veľmi akčný. Prehadzuje sa dosť, často si sadne alebo aj postaví v posteli. Musí mať zábranu, dosť vysokú, inak by spadol. Problém je, že zo školy chodia na týždeň (niečo ako škola v prírode) a on ešte kvôli tomuto nebol. Teraz v treťom ročníku už veľmi chce ísť, ale učiteľke sa to moc nepozdáva, že sú tam vysoké postele a čo ak spadne, že máme ho učiť. Len teda ako učiť? Nedať mu zábranu a čakať že zletí z vysokej poschodovej postele?
Už sme v minulosti skúšali na dovolenke no vždy spadol. Teraz sme boli po dlhsej dobe mimo domu, tak sme skúsili bez zábrany, že však už je starší a aj tak spadol 🙈 dali sme na zem paplón a aj tak sa udrel a teda zľakol sa tak bol krik. Neviem ako to zmeniť, ako ho naučiť. Keby spával v normálnej posteli, tak by už asi vedel spať bez zábrany. Poradíte prosím niečo? Ďakujem
@veronikaszabova veď aj ja sa bojím, ale učiteľka by mohla dať dve stoličky, prípadne len komodu čo bude na izbe prisunut ale nechce, nábytky presúvať nebudú. Ja viem, že to je divná požiadavka, to my sme na to zvyknutí, že vždy na dovolenke takto posúvame nábytok 🙈 čiže chápem, že pre niekoho smiešna predstava. No ona nechce ani zábranu skladaciu že by zobrali
no tak spadne z postele... svet sa nezruti, nauci sa. Vies, osobne si myslim, ze by sa naucil, aj na to nezlaknut sa tak , ze je plac atd, ak by vedel, ze sa mu to proste stava.. kolkokrat som sa ja strepala z postele, pozbierala a isla zase do postele... ved 3tiak uz nie je batola, ze by ho pad z obycajnej postele nejak zranil. Cize ano, ide podla mna len o naucenie sa, a treba k tomu urobit podmienky. hadam nebude este ako tinedzer so zabranami a nebude doma spavat, na vylety chodit atd..
Nemyslela som 3 na manzelskej, ale Ty alebo muz docasne na poschodovu. Mne by naozaj zalezalo na tom, aby sa mi to dieta naucilo. Aj za docasnu (moju) nepohodu, ked predpokladam, ze tvoj muz chodi die prace. Alebo teda este ten napad s tou skladacou postelou/matracou je super ( dcera na takom spava U babky, ked sa tam stretne viacej ludi) - hoci neviem, ci ucitelka na take pristane, ked uz teraz ma problem.
A skladaciu zabranu by som mu ja urcite nedavala. Ako som vyssie pisala, deti vedia byt velmi krute a este sa mu zacnu kvoli tomu vysmievat a chudak bude potom trpiet cely vylet.
@annalena ver mi, že tu nejde o našu pohodu 🙈 mám mladšieho syna chorého, pohoda neviem čo je. Idem už nad rámec svojich síl a manžel tiež. Manžel na poschodovu nepôjde a ani syna do spálne žeby boli spolu nechce, on v noci nebude mať trpezlivosť byť hore a dávať ho naspäť do postele. On tvrdo pracuje (má dve práce)chodí neskoro domov, ráno skoro do práce, v noci potrebuje kľud. Ja by som nemala problém byť ako hovoríš v nepohode, kvôli podteli, som už pár rokov, v noci som často hore kvôli mladšiemu. V mojom prípade sa o pohode nedá hovoriť, čiže nie je to mojím pohodlím. Dala by som všetko za to aby boli deti zdravé, aby mali vlastné postele a nemusela by som riešiť ešte nejakú pohodu 😢 tu by musel ísť manžel spať niekam inam aby som mohla syna dať do spálne a učiť ho nepadat z postele
A ten spacak by nepomohol? Tam ked sa zapne, tak ho to nepusti tolko cestovat po posteli🤷♀️
@annalena ja som mu to hovorila, že by sa mu smiali, no on povedal, že by išiel aj napriek tomu a že na izbe bude s kamošom a ten by sa mu nesmial. Ale tak učiteľka nechce brat zábranu, čiže to je jedno. Proste ani tak ani tak, tak má byť ďalší krát smutný že nejde s triedou. Asi naozaj zrušíme obývačku, dáme mu tam normálnu posteľ. Chceli sme to spraviť neskôr, že tam budeme mať manželskú posteľ namiesto obývačky a chalani svoje izby. Že neskôr už snáď aj mladší bude zdravotne lepšie a muž nebude toľko pracovať
@mima86 netuším, poviem mužovi nech prinesie a skúsime. Raz boli spolu na stanovacke a muž musel spať vonku čo sa pri ňom nevyspal v stane 😆 ale to bolo v lete tak predpokladám, že nebol zapnutý v spacáku
Áno, ty, alebo muž, alebo mladší syn hore, lebo nikto z vás z postele nepadá. A starší syn na posteli toho, kto pôjde spať do jeho. Ak je to taký problém, tak vysvetli synovi, že proste má smolu a na výlet nepôjde. Lebo jeho rodina nie je ochotná urobiť minimálny ústupok kvôli nemu. 🙄
To neni o učení. Ako sa také da naučiť?
Moja 6 ročná spí občas na našej posteli fakt vysokej nikdy nespadla
V lete na dovolenke nemala žiadne zábrany.
To musí nejako dozrieť
nezapasuje vam doma taka ta vysoka zabrana co sa pouziva, ked spia babatka s rodicmi v manzelskej? neviem ako sa to vola, ale google najde
popripade keby cez bazar kupite stohovatelne postele (prip Ikea ma lacne), cez den date jednu na druhu a na noc rozlozite … a su aj nizke
@h2 ty aj čítaš? Či ideš si svoje? Ako nechcem spraviť ústupok? Mladší syn je vážne chorý, hore nemôže ísť, v noci som veľa krát pri ňom, má záchvaty. Manžel na poschodovu hore nepôjde, s tým ja nespravím nič. Manžel nás živí, robí vsetko preto aby sme fungovali, tak v noci potrebuje mať kľud, je šofér z povolania. Jednoducho sa potrebuje dobre vyspať. To nie je o tom, že my nechceme dopriať synovi posteľ, či výlet. Syn má kde spať, len teda spánok má bujný a padá z postele. Asi som chcela len počuť, že také deti sú a že to časom samé vymyzne a nie počúvať ako som zlá matka a neumožnim synovi normalnu posteľ a neviem spraviť ústupok 🙈 o deti sa starám najviac ako viem, okrem normálnej postele im nič nechýba
@sono2 asi toto som chcela počuť, lebo naozaj u nás doma sa situáciu so spánkom a obyčajnou posteľou vyriešiť nedá. A teda ak ani učiteľka nechce pomôcť aby išiel na výlet, tak potom naozaj nemám ako to zmeniť a mrzí ma to, že neviem zabezpečit normálnu posteľ pre syna. Máme známych čo deti majú vlastné izby a majú každý svoju poschodovu lebo proste chcú a majú tiež hore zábranu aj napriek tomu, že im nespia deti divoko.
Ty na hornú posteľ poschodovej postele, starší syn na dolnú posteľ poschodovej postele, mladší syn do manželskej k mužovi. Nemáš za čo.
@h2 asi zbytočné u teba, neviem či čítaš..máš dieťa s epilepsiou a záchvatmi?? Čiže ja sa ledva držím na nohách lebo v noci riešim synové záchvaty a ja ho mám dať mužovi do spálne. Ok, díky za rady, prajem všetko dobré, nech máš deti zdravé a nech tvoje rady padnú na úžitok niekomu inému
Ja som mala fakt vysokú na mojej manželskej posteli zabranu pozri zupa.
Nechápem že na lyžiarskom prečo nemôže na posteli spať dole?
Veď nebudú postele len na poschodí
Sú deti co sa aj prirodzene tak bola spať
Starší syn spať do obývačky na gauč na nejaký čas?
@sono2 tam nebudú poschodové ale manželské, len také že vyššie s vysokými matracmi
@smajliica áno, už som vyššie písala, že by som dala staršieho do obyvacky. Už som si našla takú prístelku, tak skúsime najprv tak, aby sme nemuseli hneď rušiť obývačku
Prepáč, ale učiteľka tam bude mať na starosti kopu iných detí, tvoja požiadavka presúvať komodu, či stoličky z inej izby je vážne cez. To, že to na výletoch robíte vy s mužom, je vaša vec, ale očakávať to od učiteľky? Presúvať nábytok? fúkať matrac? nosiť zábranu? to naozaj? ona tam nebude výletovať a oddychovať, bude sa starať o niekoľko detí a modliť sa, aby všetci došli domov v zdraví. Aký je problém, aby syn spal pár nocí na manželskej a ty hore? od učiteľky očakávaš ústupky, ale ty sama ich pre vlastné pohodlie neurobíš.
Ja by som ho tam nepustila.
Autorka ja sa ale tej učiteľke veľmi nečudujem. Syn ako tretiak si určite zábranu ani matrac sám na výlet neodnesie a žiadať to od učiteľky je podľa mňa riadne cez čiaru. Keby mal takúto požiadavku len každý druhý rodič v triede tak učiteľka by nemala šancu odniesť si ani svoju batožinu. Skús nechať syna spávať na gauči, kým bude obložený z každej strany nikdy sa to nenaučí. 3 týždne pred výletom je pomerne málo času ho to učiť nikdy nevieš čo ti do toho vbehne a nestihnete. Skús začať čím skôr. Držím palce
Bola som dnes s pani učiteľkou, tak dajú mu k posteli dve stoličky. Nebola som nepríjemná a ani som nikdy na učiteľku netlačila, normálne som sa slušne spýtala. Ak by mala takéto požiadavky od napr 5tich detí tak chápem, že sa nedá, ale je sám a myslím, že dať mu k posteli stoličku nie je náročné pre učiteľku, čo vlastne aj sama nakoniec povedala. Syna budem učiť dovtedy spať v obývačke a možno nebude treba ani tie stoličky. Všetkým čo mi v pohode napísali ďakujem ❤️ a vám nepríjemným, vlastne v nič. Týmto ukončujem debatu z mojej strany

Skúsime to s tou spalnou, vydržím čo najviac v obývačke. Len asi až také 2-3 týždne pred odchodom na výlet