Kedy by sme mali dieťaťu kúpiť veľkú posteľ?
Dobrý deň, idem za vami s otázkou, nad ktorou si už nejakú chvíľu trápim hlavu. Dcéra má dnes 14 mesiacov a uvažujem nad tým kúpiť jej už väčšiu posteľ, resp. takú v ktorej by som sa v prípade potreby vyspala aj ja. Kedy ste dali vaše deti do postele z bežnej detskej postieľky a akú posteľ odporúčate ? Ďakujem
mal hodne cez 2 roky, tak 2,5 - dovtedy spal v postielke bez bočnice ktorá bola prirazená k našej posteli… potom sme kúpili valandu, teraz by som ale išla do do riadnej postele s roštom a kvalitným matracom, vtedy také vymoženosti ešte neboli rozšírené…
@nessa23 hned sme do izby kupili klasicku velkost 90 x 200 cm z masivu. Spavala v nej sice neskor asi od piatich ale spi v nej doteraz a to uz ma 15. Nejaky cas mala bocnu zabranu a vysku nizku. Yeraz je nastavena vyssie. Matrac kvalitny latexovy bola skvela volba, je dost hruby a tazky ale vydrzal. Teraz uz ma aj polohovatelny rost. Planujeme menit matrac.
@nessa23 teraz by som sla do takehoto typu postele rovno. https://roomiq.sk/postele/postel-rea-crobat-114...
Moje v postielke nechceli spat ani omylom tak
Maju od narodenia queen size postele . Vlastne maly ma king size tam sa zmestime vsetci 3.
My sme pri oboch deťoch krátko na to ako mali 2 roky kúpili rovno veľkú posteľ (zozaciatku mali zábranu)
2r
rovno z posteľky išla ( 1,5 roka) do klasickej postele. My sme síce kupovali 80x180 z masívu, ale to kvôli tomu, že dlhšia sa nám nezmestila do izby. Spáva na nej doteraz. A občas aj my. Teraz má 13. Takže kupovala by som klasickú, veľkú poste. 80x200 alebo 90x200. Naša mala bez zábrany, ale spadla len raz. 🙂 Investovala by som do kvalitného matraca.
Az v 2,5 rokoch. Musis mysliet aj na to, ze z beznej postele ti aj tisic krat "utecie". A tak malemu dietatku este je tazke vysvetlit ze ma lezat- pochopi tak na 5 sekund🤪
Moja v postieľke spávala možno pol roka, možno ani to nie. Spávala somnov a kúpili sme rovno 140x200. Žiadnu "prechodnú" by som nekupovala
@nessa23 nasmu Adamkovi sme velku postel kupovali ked mal 2,5 roka..Skor som sa bala, aby mi nespadol, nakolko som chcela uz trosku vyssiu postel aby ju mal potom uz co najdlhsie a myslim, ze som aj dobre spravila..Kupovali sme ju v Kondele a este stale ju ma a to uz ma 8 rockov🙂..

okolo 2r a bol to 140 cm matrac na zemi, vyspali sme sa obaja pohodlne, ked bolo treba (napr. choroba). on hrozne padal, takze vyssia postel nehrozila.