Masívny nábytok verzus lacnejší variant do detskej izby
Zdravím vás, potrebujem radu, máme dvojročné dievčatko a chceli by sme jéj zariadiť izbu. Nevieme sa rozhodnúť ohľadom nábytku či od stolára objednať masívny kvalitný nábytok aby to bolo na veky vekov alebo nejaký lacnejší detský nábytok a ako bude dorastať tak prispôsobiť a meniť. Hej bolo by dobre keby toto boli najčastejšie starosti všetkých rodičov a aby sme sa mali dobre. Ďakujem za rady a typy
sú deti ktoré nábytok na večné veky mať nechcú - a niektorým to zas nevadí...
do čoho by som išla - a aj tak sme urobili - že sme síce nekúpili masív, ale povrchová úprava bola dyha a v takej peknej tlmenej modrej farbe (máme chlapca) v kombinácii s nejakým svetlejším drevom, že to mal aj ako malý chlapec aj ako dospelák ...
čo sa týka tých detí čo chcú mať zakaždým iný nábytok - kamoška pravidelne striekala nábytok podľa toho ako dcéra chcela - raz chcela ružové, potom farebné, potom pastelové a tak všelijako ... ja by som na to nemala nervy a našťastie môj syn tiež nemal také nápady ...
ale ten náš nábytok nebol teda lacný. len to nebol masiv ...
@lmam pre dieta by som kupil lacnejsi a mozno nejaky "hravy / farebny"... alebo nech si ho polepi nalepkami... v 15ich vymenit za poriadny studentsky...
lacnejší. Nebude ti lúto keď sa zašpiní. Potom keď bude veľká a bude izba dospelácka tak už môže byť drahší nábytok aj na mieru.
Urcite lacnejší, ikea je podlana top v tomto
A to hlavne preto, lebo dieta ma ine potreby a hracky a veci teraz a ine o 5 -8 rokov.. a casom aj zistis, ci nechces radsej iny ulozny system , ci postel bude tam či tu, ked bude stolik.. izba rastie s dieťaťom
@lmam postel sme detom kupovali kvalitne,robene na mieru u stolara z masivu.ostatny nabytok vyskladali z Ikei(policove regale na hracky,komoda).skrina je vstavana na mieru.ja osobne nie som za lacne smejdy z drevotriesky,ani za kriklave nabytky.takisto nedovolim detom lepit nalepky po posteliach ci skriniach,za prve sa mi to nepaci a za druhe to ide velmi zle dole.deti maju nabytok v prirodnom dekore v kombinacii s bielou,dievcata akurat doplnky v jednotnej dievcenskej farbe+ nalepka z Inspio za postelami,syn v chlapcenskej farbe..
@lmam pre dieta by som kupil lacnejsi a mozno nejaky "hravy / farebny"... alebo nech si ho polepi nalepkami... v 15ich vymenit za poriadny studentsky...
@anonym_761a54 aj my tak rozmyslame že niečo také aby srdce nebolelo ked sa to zničí, pokreslí, polepí. Ale kamoška mi dohovára že raz ked dám vstavanú skriňu mám pokoj že hádam nevyrastie do divošky že si nebude dbať na veci, a ked bude treba dokupime písací stôl a vybavené.. no neviem
@lmam nazory deti na vzhlad, farebnost, zariadenie, usporiadanie, vymalovku/vyzdobu ich izby sa dost rychlo meni. Kupil by som nieco krasne zachovale na bazosi (a pod.), ak to mas ako previezt (niekedy treba vacsie auto, ak to nie je mozne/rozumne celkom porozoberat).
@lmam Z vlastnej skúsenosti ti veľmi odporúčam IKEU (syn má systém SMÅSTAD). Písací stôl je nastaviteľný, vieš sa pohrať s policami a skrinkami podľa potreby, rôzne farebné vyhotovenia (syn má biely nábytok), rôzne úchytky, na hračky ma systém TROFAST. Zároveň si môžeš podľa potreby dokupit či vymeniť a nemusíš hľadať podobné odtiene inde. Vieš šikovné doladiť postele. A je to také nadčasové, aj pre staršie deti.. a nenecháš za to obličku, čo ťa nebude mrzieť, keď začne lepiť nálepky na nábytok, alebo keď to bude chcieť zmeniť.
Podľa mňa aj veľa vydrží ten nábytok a dobre sa udržiava. Navyše IKEU vieš dobre predať aj cez bazár.
@anonym_761a54 aj my tak rozmyslame že niečo také aby srdce nebolelo ked sa to zničí, pokreslí, polepí. Ale kamoška mi dohovára že raz ked dám vstavanú skriňu mám pokoj že hádam nevyrastie do divošky že si nebude dbať na veci, a ked bude treba dokupime písací stôl a vybavené.. no neviem
@lmam urcite nie pre 2rocne dieta.. mozno u mega vychovanej 8r slecny... A hlavne co budes hucat po dietati, ze sa bude "hrat" (malovat, lepit) veci na nabytok? Mne by to srdce nedalo...
Ak ine veci bude odkladat do skriniek / policiek... pride mi to strasne zbytocne a skoda... nech ma aj dieta pocit, ze je to jej
@anonym_761a54 toto sa dá obísť tak že sa urobí nejaká tabuľa alebo plocha kde to môže ...
Ja som zariadila izbu vždy z "lacnejsieho" nábytku podľa veku. Do roka mal izbičku prispôsobenu bábätku, potom sme to zmenili na vhodnú izbu pre toddlera, neskôr pre školáka...je to tak lepšie, .
iba hlupak kupi masivny nabytok do inej ako obyvacky alebo kuchyne a ani tam si to uz neviem predstavit.
@lmam urcite nie pre 2rocne dieta.. mozno u mega vychovanej 8r slecny... A hlavne co budes hucat po dietati, ze sa bude "hrat" (malovat, lepit) veci na nabytok? Mne by to srdce nedalo...
Ak ine veci bude odkladat do skriniek / policiek... pride mi to strasne zbytocne a skoda... nech ma aj dieta pocit, ze je to jej
@oblecenie99
@anonym_761a54 súhlasím aj podľa mňa je zbytočné hučať po dieťati lebo je dieťa a chce si niečo spraviť po svojom
Urcite lacnejší, ikea je podlana top v tomto
A to hlavne preto, lebo dieta ma ine potreby a hracky a veci teraz a ine o 5 -8 rokov.. a casom aj zistis, ci nechces radsej iny ulozny system , ci postel bude tam či tu, ked bude stolik.. izba rastie s dieťaťom
@anonym_978f94 no už IKEA nie je lacná ako dakedy
@lmam ja som za kvalitu za kazdych okolnosti, ale detom do izby sa to fakt neoplaca. Osobne by som odporucala nekupovat novy, bazare su plne nabytku, ktory na par rokov splni ucel a potom ho lahko vymenis. Dcera nevyrastie do divosky? Kamoska vie, aka bude tvoja dcera o 1 alebo 2 roky? bude doma behat (s loptou) kreslit po vsetkych stenach? lepit vsade nalepky? alebo len sediet pri knizkach a citat si? Nebud naivna, deti toho znicia neumyselne dost vela. netrap ju a ani seba, kup nieco basicove, co splni ucel a nehlad na to, ci sa to paci tebe (tomu dietatu je to aj tak jedno, ci tie farby esteticky ladia spolu, skor ho bude zaujimat, ci to moze polepit a pokreslit).

Ja som za lacnejší. Nebolo mi ľúto keď sa počarbalo, keď pribudli nálepky. Potom neskôr som za kvalitný.