icon

Máte v dome herňu?

Včera o 15:23

Ahojte. O chvilu sa stahujeme do domu. Chyba uz len nabytok. Mam dvoch chlapcov 3 a 4 rocneho. Maju spolocnu izbu v aktualnom byte, v ktorom byvame. Uvazujem, ze by zatial neboli v oddelenych izbach. V jednej izbe by spali a v druhej sa hrali a mali hernu s hrackami. Neskor by sme postel premiestnili (napriklad o 2-3r ked by sli do skoly) a mal by kazdy svoje miesto.
Co myslite? Je to blbost mat jednu miestnost ako hernu? Samozrejme docasne, kym su mali.
Aj ked pridu ine deti, sli by do herne, nie tam kde deti spia. Manzelovi sa to velmi nepozdava. Mne to vsak pride lepsie riesenie, kedze su aj tak vzdy spolu, spolu spia, hraju sa. Dakujem za rady

hederamonstera
Včera o 15:25

Ano, mame hernu, ale chalani (skoro 3 a 4rocni) este su s nami, potom z herne bude ich spolocna izba

autor
Včera o 15:27
@hederamonstera

Ano, mame hernu, ale chalani (skoro 3 a 4rocni) este su s nami, potom z herne bude ich spolocna izba

@hederamonstera aj k nam sa presuvaju v noci, casto spime styria v posteli😀

biba_18
Včera o 15:29

ja to považujem za dobré riešenie. prečo ich chce muž rozdeliť?

anonym_f9cfbb
Včera o 15:33

@anonym_autor my tak mame a je to super. V detskej čisto a na spanie, učenie, v druhej veľkej sa hrajú, tvoria, pozerajú telku.

nikolka232
Včera o 15:34

Ja to tiež považujem za dobré riešenie. Na spanie budú mať čisto, nikto im tam nebude sedieť po posteliach. V herni bude bordel, ale zavrieš dvere a neriešiš. Keby sme mali takú možnosť, spravím to isté. 🙂 rozdeliť sa dajú vždy.. a keď sú zvyknutí byť spolu, prečo to meniť.

anonym_9635c6
Včera o 15:41

Mame hernu. Detska izba je pre mna na odpocinok a velmi nam to usetrilo nervy ked deti nevyrusovali hracky pred spankom.

autor
Včera o 15:42
@biba_18

ja to považujem za dobré riešenie. prečo ich chce muž rozdeliť?

@biba_18 vraj aby mali svoje miesto, ale ja mu vzdy hovorim, ze to este nie su pubertaci, ktori chcu mat svoju izbu.

anonym_133215
Včera o 15:48

My to máme tiež takto rozdelené. V herni majú hračky, stolík na kreslenie, koberec na hranie a v detskej iba spia a aspoň je tam poriadok. Keď budú väčší tak budú mať každý vlastnú izbu

biba_18
Včera o 15:49

@anonym_autor ja som staršia od brata o 4 roky, mali sme svoje izby - ale do začiatku mojej puberty sme aj tak boli stále spolu v jednej ... a dokonca som ani zaspávať sama nevedela, furt musel chodiť bracho ku mne do postele, mama ho potom prenášala keď sme zaspali ...

ankare
Včera o 15:53

@anonym_autor to je super napad

autor
Včera o 15:56

Presne aj mne to napadlo, ze v jednej budu spat a nic ich nebude rusit, bude tam vlastne poriadok, nebudu im deti sadat na postel… v druhej izbe nech sa hraju, citaju si, ja este manzela presvedcim, ze to bude urcite lepsie. Dakujem🙂

dahra
Včera o 15:56

@anonym_autor - my sme tak boli so sestrou až do dospelosti, menšia spoločná spálňa. Spoločná herňa - väčšia izba na učenie a neskôr stretávky. Určite to bolo super.

natalka13
Včera o 15:59

Ano mali sme, teraz je to fitnes izba

anonym_2332c7
Včera o 16:13

@anonym_autor nemáme herňu, máme skoro 5 ročný rozdiel, chlapec dievča, čiže moc spoločných hier nebolo
Každý vo svojej izbe od začiatku boli

reanda
Včera o 16:28
@anonym_autor

@biba_18 vraj aby mali svoje miesto, ale ja mu vzdy hovorim, ze to este nie su pubertaci, ktori chcu mat svoju izbu.

@anonym_autor tvoj muz potreboval 'svoje miesto', ked mal tri/styri roky?

elis248
Včera o 16:45

Mám 2 chlapcov, 4r a 6r a tiež majú herňu dole na prízemí. Hore majú izbu na spanie, knižky a skrine s oblečením. Kým sú malí, zatiaľ budú spolu. Neviem si predstaviť tie hádky, že ako by som im rozdelila hračky kebyže majú každý svoju izbu. Takto vedia, že sú spoločné. A časom sa uvidí ako im rozdelíme izby keď budú starší. Ale ak je možnosť samostatnej herne pre menšie deti, tak je to určite super riešenie.

autor
Včera o 16:55
@elis248

Mám 2 chlapcov, 4r a 6r a tiež majú herňu dole na prízemí. Hore majú izbu na spanie, knižky a skrine s oblečením. Kým sú malí, zatiaľ budú spolu. Neviem si predstaviť tie hádky, že ako by som im rozdelila hračky kebyže majú každý svoju izbu. Takto vedia, že sú spoločné. A časom sa uvidí ako im rozdelíme izby keď budú starší. Ale ak je možnosť samostatnej herne pre menšie deti, tak je to určite super riešenie.

@anonym_2332c7 no chlapi inak zmyslaju😀

@elis248 podla mna by aj tak boli len v jednej izbe, respektive v oboch by boli hracky a neporiadok

timea301196
Včera o 17:00

Áno máme hernú. Každé ma svoju izbu. No tie hračky sú aj tak všade 😂

lukbe
Včera o 17:01
@biba_18

@anonym_autor ja som staršia od brata o 4 roky, mali sme svoje izby - ale do začiatku mojej puberty sme aj tak boli stále spolu v jednej ... a dokonca som ani zaspávať sama nevedela, furt musel chodiť bracho ku mne do postele, mama ho potom prenášala keď sme zaspali ...

@biba_18 presne to som chcela napísať, aj tak budú chcieť byť spolu večer.

anonym_37b671
Včera o 18:05

@anonym_autor aj my tak mame,hracky v jednej izbe,spia v druhej..syn dokonca chcel svoju izbu,vsetko sme presunuli,ale nakoniec sa aj tak prestahoval k sestre do roztahovacej postele a spia spolu..syn 7,dcera 4..

bubinda
Včera o 19:00

Mam sice dve dievcata ale spalnu maju spolocnu. Zatial ich nechceme rozdelovat a je to aj o tom aby sa naucila dat jedna druhej priestor ked to potrebuje. Mame aj hernu/izbu s pracovnym stolom kedze su to uz obe skolacky. Nam sa to velmi osvedcilo, ze su spolu. Spolu si vecer citaju, ucia sa vzajomne sa respektovat. Chapem, ze ked budu v puberte sa to mozno zmeni ale
aspon teraz maju pekny vztah (samozrejme
dohadovacky z casu na cas 🙂

autor
Včera o 19:06

Ďakujem pekne, manzel precital vase komenty a zmenil nazor, tak bude herna a spalna pre chlapcov🙂

tilly
Včera o 19:08

Mali sme to tak. Jedna izba na hranie, jedna na spanie. Rozdelili sme ich, keď o to starší požiadal

sovica
Včera o 19:23

@anonym_autor Ja si myslím, že je to veľmi dobrý nápad, tak ako väčšina žien v tejto diskusii. Chlapci sú ešte malí a je medzi nimi aj veľmi malý vekový rozdiel. Určite sa im večer bude zaspávať ľahšie a príjemnejšie, keď budú spolu a cez deň sa budú spolu hrať v jednej izbe. Keď nastúpi starší do školy a bude už chcieť vlastnú izbu, aby ho pri učení mladší súrodenec nerušil, tak vtedy by som spravila samostatné izby.

hortenziaj
Včera o 20:07

Ja si myslím že to len pomôže ich vzťahu, keď budú mať spoločnú izbu a nebudú sa izolovať každý vo svojej. A aj časom by som to tak nechala ,proste v jednej sa učiť ,čítať si,hrať sa ,tvoriť ,cvičiť a v druhej spat a nebudú sa rušiť vôbec.

katulkagajdos
Včera o 20:16

@anonym_autor mame to tak rozdelené- hernu a detskú izbu- skôr uz študovnu, nakoľko obe uz chodia do školy a pre mna je to super riešenie - nakoľko učím sa s nimi, maju jeden dlhy stôl, staršia pomôže uz aj mladšej. Keď sa hrajú v herni- niekedy tam maju rozložené hračky aj niekoľko dni a nezavadzia to nikomu, takze za mna odporúčam 👍🏻

konikkon
Včera o 21:35

@anonym_autor je to veľmi dobrý nápad a nevidím ziaden dôvod, prečo do toho neísť. Smelo do toho.

anonym_27fd57
Včera o 22:34

@anonym_autor my sme to tak mali, aj z toho dlvodu, že spálne boli v podkroví a herna na prízemí, blízko kuchyne, tak som mala prehľad, čo tam stvára, kým som varila. Mne sa to veľmi páčilo, v herni bola napr. rozložená autodráha, nikomu neprekážala, v izbe kde spal, o ňu nezakopával, keď išiel v noci na WC