Nepremokavé plachty a sušička

sanny2993
23. apr 2023

Ahojte dievčatá. Chystáme sa malého odplienkovat, nakúpili sme nepremokavé pogumované plachty na gauč/postele/postieľku. Oprala som ich a zistila, že schnú strašne dlho. Na štítku je že do sušičky nejdú, ale to je skoro na všetkom.

Dávate ich teda sušiť do sušičky alebo to gumu poškodí ?

saxana000
23. apr 2023

Neschne to az tak dlho ak hovorime o malej plachte.na detsku postielku prevesila som cez susiak za hodinu otocila a za pol dna bola ususena.v som dala zime na susiak v kupelni.susicku som vtedy nemala.mala som 3-4 na vymenu necakala som kym mi jedna uschne do susicky na mix by som dala uz teraz v pohode

doriiis
23. apr 2023

Nepoškodí to tu gumu....úplne normálne som ich dávala do susicky

majamat
23. apr 2023

zalezi od toho,a ke olachty amas. my sme kupili jendu z Ikei a to je hroza. je fajna, to nehovorim,a le tam je gumenna vrstva v strde a este su okraje oblozene dalsimi vrstvami. ta guma znemoznuje zmykanie, lebo ked sa plachta pokrci, je to ako igelitovy sacok. co je vovnutri, nedostanes von.

ako so susickou neviem,a le taketo veci vacsinou skutocne nemozu ist do susicky, inak sa moze poskodit ten nepremokavy material.
asi je to trochu odndividualne, podla toho, ako dobre su urobene, no a teda ak by ste ich dlho nepouzivali, tak kaslat na to, ze sa to casom pokodi. len to su okolnosti, ktore presne nepoznas, lebo envies co bude. mozno vam ich bude treba dlhsie. .

nicole003
23. apr 2023

Ja co mam plachty nemozu ist ani pri zapnuty radiator ci na priame slnko inak by sa nepremokava cast znicila. Kedze boli drahe tak sa podla toho aj riadim.

tehotna40
23. apr 2023

Ahoj dávala som do sušičky ale po čase začala ta nepremokava vrstva tak praskat,čiže moze potom zatiecť tekutina na matrac. Teraz mladšej sušim normálne na sušiaku mam na výmenu 2 plachty.

1mina
23. apr 2023

Ja len taky tip, teraz mam nepremokave plachty z EMI - mozu sa prat na 90 tusim az a aj davat do susicky. Dcera ich ma uz asi rok ako sa stahovala do velkej postele z detskej a su stale uplne ok aj po praniach a suseniach

sense
23. apr 2023

Ja mam nepremokavé a tie do sušičky môžu ísť. Ono uschnúť aj na susiaku len to dlhšie trvá keďže to neprípustné musí dlho schnut

majamat
23. apr 2023

ked sa plachty susia na susiaku, tka je dobre ich otacat. vonkajsia strana je vystavena vzduchu,a le ta vnutorna nie a vdaka tomu, ez su nepremokave, tak tam vzduch absolutne neprudi, preto treba po presuseni z jednej strany, otocit na druhu.

luxus10
23. apr 2023

ano poskodilo to gumu a potom to presne tade pretekalo...