icon

Tipy a rady na zariadenie izby na internáte

15. sep 2025

Som vysokoškoláčka a prvý krát idem na internát. Prosím vás máte nejake rady vychytávky? Chcela by som nejaku chladničku, nejaky varič popripade mini rúru na izbu. Poprípade iné rady

anonym_9cf006
15. sep 2025

@anonym_autor sú tieto spotrebiče dovolené? My sme mohli mať iba chladničku, aj sa tu sme doplácali.

billy_jean
15. sep 2025

Over si pravidlá internátu, nie všade dovoľujú variče, mini rúry alebo vlastné chladničky na izbe. Niekde máš spoločnú kuchynku, niekde povolené len malé spotrebiče. Zisti, čo je už na izbe. Posteľ, stôl, stolička, skriňa sú štandard. Niekde je aj chladnička na izbe alebo na chodbe. Za mňa: mini chladnička, rýchlovarná kanvica, touster/sendvičovač, hrniec, panvica, hrnčeky, poháre, riad, príbor, predlžovačka a rozdvojky, štuple do uší / maska na oči, nejaké organizéry, malá lekárnička, osviežovač vzduchu, plastové nádoby do chladničky aj do mikrovlnky, možno nejaký zámok na skrinku. A potom veci na zútulnenie izby, ale to uvidíš až na mieste - či treba záclony, závesy, lampu, nejaký iný stolík, kreslo, stoličku, vankúše apd.

lindous
15. sep 2025

Na aký internát, kam? Lebo v prvom rade by bolo fajn si zistiť, či je vôbec povolené si tam takéto spotrebiče zapájať 🙂

anonym_9cf006
15. sep 2025

@anonym_autor a ako si to zariadiť? Ja osobne som nerobila nič extra. Paplón som si vypozicala, vankúš doniesla svoj. Kúpila som si obliečky a plachty na posteľ. Kozmetika rovnaká ako doma, veci do kuchynky, hrniec, vareska, sitko, panvica, strúhadlo, otváral na konzervy, saponat, hubka, utierka, taniere, príbor, nôž, soľ, cukor a koreniny. Kúpila som si malý koberček k posteli, záves na okno a prezúvky. A to bolo asi všetko s čím som 5 rokov fungovala na internáte. Väčšinu veci v meste rýchlo dokupiš, ak ti buse chýbať.

anonym_3cbd60
15. sep 2025

@anonym_autor panecku, v zaujme vsetkych ubytovanych dufam, ze donesene spotrebice nie su povolene. Viem si zivo predstavit nejaku repasovanu kanvicu z druhej ruky co fajnovo (v lepsom pripade) vyskratuje (v horsom sposobi poziar).