icon

Tipy na zariadenie izby pre dve dievčatá

anjelik44
22. okt 2025

Ahojte ,
Potrebujem poradiť od skúsenejších.Budeme potrebovať prerobiť detskú izbu, máme 2 dievčatá jedna má 5 a druhá rok.Malá ešte spí snami ale väčsia už pôjde bud.rok do školy tak už by jej trebalo písací stôl, stolička nová šatníková skriňa atď.

1.Izba je dosť veĺká pre 2 dievčatá ale neviem či máme kupovať poschodovú alebo ešte 1 posteĺ pre menšiu, neviem si.predstaviť chodiť tak vysoko dávať dole z matracu plachtu, ako to máte vy?nejaké plusy a mínusy?
2.oplatí sa investovať do nábytku na mieru alebo dokážem zostaviť peknú izbu aj z nejakého katalógu? Poprosím Vaše skúsenosti s konkrétnou firmou, stránkou, nábytkárstvo.
Nechcem zase lacné len aby som ušetrila ale kvalitné aby sme nekupovali o pár rokov znovu niečo.
Teším sa na Vaše tipy 🥰🥰🥰

beata_k
22. okt 2025

@anjelik44 Ja som poschodovu nechcela lebo deti sa na posteli aj hraju. Aktivne ju vyuzivaju ako dalsiu plochu. Pri poschodovej by to dieta muselo stale liezt hore dole. Nabytok som kupovala v Ikei. Mladsie dieta ma normalnu velku postel.

biba_18
22. okt 2025

čo sa týka poschodia - záleží na deťoch - ja som rada spala hore - ale dole bolo fakt málo miesta na hranie ... najlepšie riešenie je poschodová posteľ do L

miadi
22. okt 2025

Mne sa najviac pacila tato postel poschodova co sme mali v Brne . Deti by Strasne chceli mat poschodovu ale su chlapec a dievca a kazdy ma svoju izbu a queen size postel su zvyknuti sa roztahovat a miesta na hranie maju v dome kopec Cize to nie je potrebne. Toto je daka na mieru asi .

biba_18
22. okt 2025

áno, alebo taká ako dala @miadi - my sme mali takú keď sme boli deti - len nebola taká vysoká - tá spodná bola normálna posteľ a pod tou hornou sme mali poličky ...

anjelik44
autor
22. okt 2025
@beata_k

@anjelik44 Ja som poschodovu nechcela lebo deti sa na posteli aj hraju. Aktivne ju vyuzivaju ako dalsiu plochu. Pri poschodovej by to dieta muselo stale liezt hore dole. Nabytok som kupovala v Ikei. Mladsie dieta ma normalnu velku postel.

@beata_k áno aj moja dcéra nonstop všetko nosí hore na postel :D

anjelik44
autor
22. okt 2025
@miadi

Mne sa najviac pacila tato postel poschodova co sme mali v Brne . Deti by Strasne chceli mat poschodovu ale su chlapec a dievca a kazdy ma svoju izbu a queen size postel su zvyknuti sa roztahovat a miesta na hranie maju v dome kopec Cize to nie je potrebne. Toto je daka na mieru asi .

@miadi tak teda to je dost vysoko 🫣😅 ale je praktické no neviem ja osobne nie som s tým stotožnená , tak asi nakoniec prikúpim tej malej zatiaĺ niečo menšie

evansova
26. okt 2025

Vnučky mali posteľ pod posteľou. Na prvý pohľad to vyzeralo, že pod posteľou je trochu hlbšia zásuvka. Keď sa vytiahla, bola to ustlané plnohodnotná posteľ.
Podľa mňa lepšie riešenie ako poschodová.

anjelik44
autor
26. okt 2025
@evansova

Vnučky mali posteľ pod posteľou. Na prvý pohľad to vyzeralo, že pod posteľou je trochu hlbšia zásuvka. Keď sa vytiahla, bola to ustlané plnohodnotná posteľ.
Podľa mňa lepšie riešenie ako poschodová.

@evansova viem na čo myslíte , podĺa mňa je to fajn pre kamarátku návštevu a tak, ale neviem či by tam tak spali keď jedna bude v puberte a bude chciet mat pokoj 🫣😁

evansova
27. okt 2025
@anjelik44

@evansova viem na čo myslíte , podĺa mňa je to fajn pre kamarátku návštevu a tak, ale neviem či by tam tak spali keď jedna bude v puberte a bude chciet mat pokoj 🫣😁

@anjelik44 No, vnučky sú dvojčatá, tak problém nebol. Aké teraz v spoločnom byte majú takú posteľ pre kamarátku.