1,5 ročné dieťa zrazu začalo škúliť
Ahojte maminky,kedze som tu ziadnu diskusia s touto temou nenasla-zakladam novu. Moj problem spociva v tom,ze 18 mesacna dcerka nam zacala skulit na jedno oko. Neviem posudit ci to robi naschval aby uputala pozornost alebo z nicoho nic sa jej nieco udialo,je to zo zdravotneho hladiska a nedokaze to ovladat. Pride mi zvlastne ze do 18 mesiacov vedela krasne koordinovat obe oci a zrazu sa to zmenilo. Ak s tym ma nejaka z vas sskusenosti,pripadne ako v takomto pripade postupoval lekar,prosim podelte sa o riesenie. Dakujem a pekny vecer 🙂
Dakujem baby za odpovede,k detskej s nou chcem ist zajtra nech sa nato pozrie no nerobi to vkuse,skor ked sa na nieco sustredi. Dedicne to asi nema kedze len moja starsia sestra mala okuliare inak nikto iny naozaj nikto z mojej ci frajerovej rodiny. Dufam ze sa nejake operacii vyhneme,no sama si nedokazem predstavit ako to bude s okuliarikmi ak by nam ich dali kedze aj slnecne jej vydrzia na ociach max. 2 minutky.
A este ak sa mozem spytat,ze ako prebieha vysetrenie u tak maleho dietata u ocneho? Nasa ma paniku uz len s detskej ked sa priblizi:/

Ahoj, moj maly škuli, odborne ma strabizmus začalo to uplne nebadane ako 13 mesačnemu ...mal prave oko mierne v kute, videla som to len ja , predsa som matka a bola som s nim cely den. Tak som sa toho obavala , že to zdedi po manzelovi a aj sa tak stalo. Teraz ma moj syn 2,5 roka stale ma okuliare, a čaka nas operacia 😢 😢 😢 . Ale treba to začat cim skor riesit s očnym , lebo sa moze u nej vyvinut tupozrakost. Postup je standardny, ak sa strabizmus potvrdi, daju Vam okuliuare - vopred sa psychicky priprav, a okluzor zakryvat budete zdrave očko. A ako to nepomoze budu operovat. Toto je vseobecny , standardizovany postup...Ak si niíe si ista či skuli posli mi foto malej ja Ti poviem . Aj ja Ti mozem poslat foto mojho, ale tak on uz skuli brutalne.....Drzim palce