icon

Dať po poškriabaní mačkou dcéru očkovať?

titwa
7. júl 2024

10rocnu dcéru skriabla povrchne mačička mala z dvora
Ahojte moju 10rocnu dcéru na dvore u brata tak povrchne skriabla pazúrikom mala mačička asi mesačná. Prišla asi od nejakého suseda. Dcéra ju vzala okupala umyla vysušila dala jej papať a jemne ju skriabla.
Vyčistili sme to,vydezinfikovali viac krát a boli sme aj na traumacke tam jej opäť vyčistili a Dr zhodnotil že je mala ranka že to nemusíme riešiť ďalej.
Ale je ale. Dať či nedať očkovať dveru proti besnote ?

maciatkolulu
8. júl 2024

@laddym tak ono zviera sa nevie inak brániť,to dá logika a ako má naučiť blbych,že nie,mačka sannekupe a tobôž mačiatko,že jej to je nepríjemné,o mlieku pomlcim...zbieranie je hračka. Keď to nechápe dospelý,ktorý pri Tom asistoval,tak by si mohlo zviera samé a to jediné fyzickým útokom.

nika523
8. júl 2024

@laddym a čo keby ju kusla? Veď by sa jej nič nestalo tak isto ako sa jej teraz nestane ale aspoň by sa naučila že zviera nie je hračka keď ju to rodičia nenaučili, nič tak hrozné som jej nepriala, ešte raz píšem dvoj mesačné mača nemôže mať besnotu lebo má protilátky od matky preto sa proti besnote očkuje najskôr až v dvanástich týždňoch a na Slovensku besnota nie je takže aj keby ju kusla tak sa jej nič nestane len vy sa možno poučila do budúcna

paulina291
8. júl 2024

@laddym všetci? Kde vidíš že tu VŠETCI prajú aby dieťa kusla mačka?

natall113
8. júl 2024

@laddym kde tu niekto píše aby dieťa kusla mačka? Čítaj s porozumením.

paulina291
8. júl 2024

@laddym frajerka už nemá účet na MK😄 neviem, čo si od tohto príspevku slubovala

ali12377
8. júl 2024

@paulina291 mne to pride cisto ako to prislovie: ukaz mudremu chybu a on sa ti podakuje, ukaz chybu hlupakovi a on sa urazi

janulik2008
8. júl 2024

Si robis srandu, ze? Vies kolkokrat mna skrabla macka ako dieta a som tu 😀 s tymto ist na traumacku 🫣🫣🫣

nika523
8. júl 2024

@sisska96 mňa viackrát kusla mačka a mám dobrý krvný obraz, nemám žiadny vírus ani parazitu ako píšeš, žijem a vždy to bola cudzia mačka, túlavá pri odchyte alebo ošetrovaní, nestáva sa to často ale stalo sa keď sa veľmi bála a chcela sa brániť

olimuc
8. júl 2024

@sisska96 neviem… neviem ci ma kusla pred alebo po preventivnke … ale u lekara som potom uz nebola

michaela329
8. júl 2024

@sisska96 ja mám skúsenosti s mnohými tulavymi a zachranovanymi mačkami. Miliónkrát poskrabana a predstav si, neman ziadny virus pleseň a ani parazita 😃 Lebo si normálne umývam ruky a chodím s nimi na veterinu. Napríklad takú toxoplazmozu skôr chytis zo zle umytej zeleniny, tetanusvak nepoužívas rukavice v záhrade. Hádzať všetky zle veci na mačky je hlupe, pretože rovnako môžeš dostať niečo od psika, vtáčika alebo zajaca.

nika523
8. júl 2024

@michaela329 alebo od morčaťa napr. takú pleseň

alica_matejka
8. júl 2024

ojoj, keby som ja len dokazala poratat, kolkokrat mna macky doskriabali 😀 by si neverila. a nie, proti besnote som sa nedala ockovat ani jediny raz 😀 som ziva a zdrava, tu som. 😀

nikiniki25
Odpoveď bola odstránená
klip0
8. júl 2024

@titwa chudatko dcérka, na aké psychické problémy jej zarabas. Naozaj mi jej je ľúto.
A aj teba, rieš svoju psychiku. V dobrom to myslím

jana_eyre_2
9. júl 2024

Sme na dovolenke práve.. na výlete v Šibeniku 8r syn pohladkal nejakú mačku, ktorá ho škrabla.. nejako tak podobne ako ty dávaš fotku, ale na predlaktí.. vydezinfikovala som mu to a už to tam ani nemá.. je v poriadku, aj tvoja dcéra je..

lolitaelita
21. júl 2024

@lucia147852 ahoj, mala si nejaké neziaduce účinky po očkovaní? Ja som akurát po 2 dávke.

lolitaelita
21. júl 2024

@pribinak to ockovanie je už nové a vôbec ale vôbec nebolí

simca06022011
21. júl 2024

to fakt ste kvoli tomuto boli na traumatologii? :D

simca06022011
21. júl 2024

@jana_eyre_2 nam sa to iste xkrat stalo :D ani neviem koho macka, kde kto co.. prvykrat som mala paniku a dobreze ju nekupala v dezinfekcii, sledovala teploty choroby prejavy... viac som to uz ani nerieisla, dezinfekcia a vybavene

lolitaelita
21. júl 2024

@clementine93 nie je to úplne tak, nakazena moze byt a ešte stále bez priznakov aj keď teda u mačiatka zrejme ešte nie, ja som strávila intenzivne 2 týždne so psom na dovolenke (bolo mi povedane ze ma vakcinu proti besnote) ale bohužiaľ došlo k nejakej chybe u dr a nebol ockovany) a ja teraz musím absolvovať 5 očkovaní nakoľko pes na 4ty deň po mojom odchode zomrel na besnotu, a bol maximálne v pohode keď som tam bola a všetko sa za 2 dní otočilo

pribinak
21. júl 2024

@lolitaelita teším sa

lolitaelita
21. júl 2024

@pribinak no to je ale asi jedine pozitívum, ja som na výber nemala:((

pribinak
21. júl 2024

@lolitaelita tu mi to príde zbytočne, ale to je moj názor

dominikamacakova
21. júl 2024

Choré je aj to, že dovolíš dcére kúpať mačiatko. Na hlavu 🤦

simca06022011
21. júl 2024

@isis234 ani stena psa sa nekupe :D ked uz sme pri tom...
Ale je to fakt = zvieratka nie su hracky, aby sa dievcatko hralo s nimi ako s babikami, nech si kupe a cese a susi tie...

patus_2
22. júl 2024

@lolitaelita a bol tento prípad tu, na Slovensku, ak sa smiem opýtať?

lolitaelita
25. júl 2024

@patus_2 nie, na sri lanke

dabika
5. sep 2024

@isis234 moju vcera poskrabala vecer, vydezinfikovala som ale nie s betadinom. Nestazovala sa, zabudla som aj na to, pred spanim pozriem, hnis troska tam mala🥲

isis234
6. sep 2024

@dabika stačí vydenzifikovať liehom. Nemusí byť betadine. Mám královskú ľaliu v liehu, tým som to potrela, stačí aj z lekárne, alebo biely alkohol .Niekedy sa mi urobila chrástka za deň, bez potierania.

isis234
6. sep 2024

@alica_matejka presne i ja tak