Dať po poškriabaní mačkou dcéru očkovať?
10rocnu dcéru skriabla povrchne mačička mala z dvora
Ahojte moju 10rocnu dcéru na dvore u brata tak povrchne skriabla pazúrikom mala mačička asi mesačná. Prišla asi od nejakého suseda. Dcéra ju vzala okupala umyla vysušila dala jej papať a jemne ju skriabla.
Vyčistili sme to,vydezinfikovali viac krát a boli sme aj na traumacke tam jej opäť vyčistili a Dr zhodnotil že je mala ranka že to nemusíme riešiť ďalej.
Ale je ale. Dať či nedať očkovať dveru proti besnote ?
@laddym a čo keby ju kusla? Veď by sa jej nič nestalo tak isto ako sa jej teraz nestane ale aspoň by sa naučila že zviera nie je hračka keď ju to rodičia nenaučili, nič tak hrozné som jej nepriala, ešte raz píšem dvoj mesačné mača nemôže mať besnotu lebo má protilátky od matky preto sa proti besnote očkuje najskôr až v dvanástich týždňoch a na Slovensku besnota nie je takže aj keby ju kusla tak sa jej nič nestane len vy sa možno poučila do budúcna
@laddym všetci? Kde vidíš že tu VŠETCI prajú aby dieťa kusla mačka?
@laddym frajerka už nemá účet na MK😄 neviem, čo si od tohto príspevku slubovala
@paulina291 mne to pride cisto ako to prislovie: ukaz mudremu chybu a on sa ti podakuje, ukaz chybu hlupakovi a on sa urazi
Si robis srandu, ze? Vies kolkokrat mna skrabla macka ako dieta a som tu 😀 s tymto ist na traumacku 🫣🫣🫣
@sisska96 ja mám skúsenosti s mnohými tulavymi a zachranovanymi mačkami. Miliónkrát poskrabana a predstav si, neman ziadny virus pleseň a ani parazita 😃 Lebo si normálne umývam ruky a chodím s nimi na veterinu. Napríklad takú toxoplazmozu skôr chytis zo zle umytej zeleniny, tetanusvak nepoužívas rukavice v záhrade. Hádzať všetky zle veci na mačky je hlupe, pretože rovnako môžeš dostať niečo od psika, vtáčika alebo zajaca.
@michaela329 alebo od morčaťa napr. takú pleseň
ojoj, keby som ja len dokazala poratat, kolkokrat mna macky doskriabali 😀 by si neverila. a nie, proti besnote som sa nedala ockovat ani jediny raz 😀 som ziva a zdrava, tu som. 😀
Sme na dovolenke práve.. na výlete v Šibeniku 8r syn pohladkal nejakú mačku, ktorá ho škrabla.. nejako tak podobne ako ty dávaš fotku, ale na predlaktí.. vydezinfikovala som mu to a už to tam ani nemá.. je v poriadku, aj tvoja dcéra je..
@lucia147852 ahoj, mala si nejaké neziaduce účinky po očkovaní? Ja som akurát po 2 dávke.
@pribinak to ockovanie je už nové a vôbec ale vôbec nebolí
to fakt ste kvoli tomuto boli na traumatologii? :D
@jana_eyre_2 nam sa to iste xkrat stalo :D ani neviem koho macka, kde kto co.. prvykrat som mala paniku a dobreze ju nekupala v dezinfekcii, sledovala teploty choroby prejavy... viac som to uz ani nerieisla, dezinfekcia a vybavene
@clementine93 nie je to úplne tak, nakazena moze byt a ešte stále bez priznakov aj keď teda u mačiatka zrejme ešte nie, ja som strávila intenzivne 2 týždne so psom na dovolenke (bolo mi povedane ze ma vakcinu proti besnote) ale bohužiaľ došlo k nejakej chybe u dr a nebol ockovany) a ja teraz musím absolvovať 5 očkovaní nakoľko pes na 4ty deň po mojom odchode zomrel na besnotu, a bol maximálne v pohode keď som tam bola a všetko sa za 2 dní otočilo
@lolitaelita teším sa
@pribinak no to je ale asi jedine pozitívum, ja som na výber nemala:((
@lolitaelita tu mi to príde zbytočne, ale to je moj názor
Choré je aj to, že dovolíš dcére kúpať mačiatko. Na hlavu 🤦
@isis234 ani stena psa sa nekupe :D ked uz sme pri tom...
Ale je to fakt = zvieratka nie su hracky, aby sa dievcatko hralo s nimi ako s babikami, nech si kupe a cese a susi tie...
@lolitaelita a bol tento prípad tu, na Slovensku, ak sa smiem opýtať?
@patus_2 nie, na sri lanke
@alica_matejka presne i ja tak

@laddym tak ono zviera sa nevie inak brániť,to dá logika a ako má naučiť blbych,že nie,mačka sannekupe a tobôž mačiatko,že jej to je nepríjemné,o mlieku pomlcim...zbieranie je hračka. Keď to nechápe dospelý,ktorý pri Tom asistoval,tak by si mohlo zviera samé a to jediné fyzickým útokom.