100% účinok na zápchu u 2-ročného dieťaťa
Dobrý deň prosím vás maminky komentujte iba tie ktoré si tým prešli a nielen ktoré počuli lebo už ma nebaví hádať a skúšať Bo som uz v koncoch!
Potrebujem od vás radu čo funguje naozaj na 100% na zapchu !
Dzus ? Sirup ?
Odpovede ako otruby a podobn.nepotrebujem pocut
Poprípade ktoré potraviny zapekajú okrem banan mrkva muka kravk.mlieko a ryza ?
Moc moc dakujem 🙏🏻🙏🏻♥️♥️♥️
@mama4444 teplá voda
@mama4444 ak veľa dní nekakala tak glycerinovy cipok stačí polovica a potom zmeniť stravu a pitný režim.My sme boli u chirurga odporučil cipok a ovsené vločky do všetkého do jogurtu, polievky, viac polievok zeleniny...aj mäso zapeka.Ked som úplne zmenila stravu a pridávala vlákninu kúpila som na radu lekára Nestle je bez chuti, zápachu môžeš ju dať do jogurtu, pitia tak sa všetko zlepsilo
Prasok do vody forlax- vhodny aj pre babatka bez predpisu. U nas zaberal krasne. Trapili sme sa po zavedeny prikrmov az som plakala spolu s nim ked kakal. Vrecko rano a vecer 2- a bolo. Ak je to akutne tak cipok a sedavy kupel v slanej vode.- nechat vykakad do vody- rada chirurga ( po porode som mala dlho predlho problemy ja a tiez pomohlo.
Nastruhat jabĺčko - pretlačiť cez gazu a dať vypiť stavu to je na zápchu a duzina z jablcka sa zase používa pri hnačke na zastavenie , overené vyskúšané u nás funguje 💯
Moj ma 2,5r a tiez nejaky blok, davam mu varene vlocky a nastruhane jablcko a probiotika Infant Dophilus
@zuzinka888 to je od 8 rokov :( ja mam iba 21m dieta
@mama4444 na 10000% funguje mineralna vida Zaječicka horka, kupis v kazdej lekarni. Nenavykova, mozu deticky, tehotne, dojciace zeny atd. Viac info precitaj tu alebo na inych eshopoch lekarni https://www.magister.sk/zajecicka-horka-voda-1l. Mojmu vtedy 2.5 rocnemu stacilo 20ml, mne 60ml. Treba pravidelne uzivat. Vysledky pridu do 24 hod. Pozor je velmi horka, treba zmiesta s inou tekutinou.
@mama4444 je aj pre deticky
@mama4444 vies, lenze niekomu vlocky a vlaknina pomahaju. ze u vas nie, to znamena, ze kazdy ma iny problem, ine stravovanie, ine reakcie .... moji ranajkuju preto casto ovsene vlocky, pravidelne maly dostane na pitie hroznovy must, alebo slivkovu stavu, acidko ... vela jogurtov. a vela pit celkovo. ak to neustriehnem (napr v skolke nema m az taky prehlad kolko pije a je), mame so stolicou problem, takze ked ti ide o akutne vyriesenie dlhsieho nekakania, tak cipok. ak dlhodobe riesenie, upravot stravu podla toho, co pisu baby a na co tvoje dieta zareaguje.
@mama4444 my zápchu riešime dlhodobo, naposledy dcérka nekakala 9 dní.
- super je slivkový kompót (robím domáci, takže nie je sladký), slivkovú šťavu
- ak pije dieťatko UM, moja ešte večer chce, robím ho do vody z ovsených vločiek (ovsené vločky zalejem vriacou vodou a z tej vody urobím UM)
- ľanové semienka (pár minút povarím semienka, z nich sa urobí taký sliz a to pridávam do jogurtu, poradila nám to lekárka)
- samozrejme probiotiká
- vláknina, pridávam ju do jedla
- nemali by sa pri zápche piť žiadne sladené nápoje, ani džús, len čistá voda, treba dávať pozor na pitný režim
- mliečnokyslé jogurty (acidofilné)
- z ovocia sú super slivky, jablká, čučoriedky
- teplá voda na lačno
- keď nezaberá ani to a nemá stolicu dlhšie, používam forlax, čipky nám vôbec nezaberali.
@mama4444 forlax je od 6. mesiacov, takže určite to môžeš dať.
@mama4444
Z vlastných skúseností môžem odporučiť:
- pokúsiť sa vytvoriť pravidelnosť v stravovaní, to by malo následne vplývať aj na vyprázdňovanie
- dôsledne dodržiavať pitný režim - čistá voda, ovocné, bylinkové čaje - mäta, kamilka, medovka, detské čaje s feniklom
- mne sa na raňajky osvedčila kaša z jemných ovsených vločiek (klasická varená v mlieku, prípadne v rastlinnom mlieku) na zjemnenie je vhodné pridať trošku masla, osladiť troškou medu, prípadne datlovy sirup. Do kaše je možné pridať aj hrozienka, brusnice. Kašu podávať s ovocím - napríklad mandarínky, pomaranč, lesné ovocie, špeciálne pri zápche slivky a marhule, kľudne aj strúhané jabĺčko. Môže byt aj domáci kompót - marhule, slivky. Pre zmenu je možné pridať k vločkam špaldovú krupicu, pohánkové, špaldové vločky
- aspoň raz denne jogurt, ideálne čistý biely, k tomu pridať ovocie ale takisto acidko, jogurtove mlieko a podobné výrobky. Pri zápche určite nie pribinaciky.
- takisto je vhodné podávať polievky, hlavne zeleninové, vývar .
- hlavné jedlá by mali obsahovať zeleninu - dusenú, surovú - ja používam hlavne cuketu, mrkvu, papriku, rajčiny, fenikel, pór, hrášok, cviklu.Čiže mäsko na šťave, strukovinové prívarky, ako príloha zemiaky, kuskus, pšeno, zeleninové pyré
- surové ovocie každý deň
- obmedziť sladkosti, sladké vody
- v jednej knihe som sa stretla aj s názorom, že jedlá by mali byť mastnejšie , takže napríklad použiť smotanu, smotanový jogurt
- celozrnné výrobky
@zuzinka888 ahoj prosím ťa ako dlho ste užívali forlax? Moja malá 7,5 mesačná má strašné lenivé crievka ona sa mi bez toho nevykaka proste. Skúšala som ju nechať bez forlaxu nech sa naučí vykakat aj také gulkovite no neexistuje iná aj týždeň nebude kakať a už je potom zapečena a má tvrdé. Kasovite v pohode ale bez forlaxu v momente zápcham dokonca ani tá optifibre vláknina nepomáha aj sme stravu zmenili aj veľa pije a stále to isté dookola. De vravela že forlax aj rok ale to mne nepríde normálne
My len tak 2-3 tyzdne, zapchu sposobovali prve prikrmy potom sa to upravilo. A co na to lekarka- nekazala davat aj probiotika? Alebo zmenit mliecko? A jablcnu vlakninu mozte skusit, je 100 prirodna. Je to trapenie, viem, aj pre malu aj teba.😦

susene slivky, stavu zo susenych sliviek uvarit a pit