11-ročná dcéra odpadla a doktori nevedia prečo
Dobrý deň. Chcela by som radu ako postupovať. 11 ročná dcéra mi už dva krát doma odpadla. Nevedia jej zistiť prečo. Mate niekdo takú skúsenosť?
Ja ked som chodila na zakladnu tiez som doma odpadla par krat .Rodicia povedali doktorke vravela ze to neni sranda mala som casto nizsky tlak vela vody trebalo pit kontrolu z krvi mi robili casto mala som biele krvinky malo.Vpliv na krvinky to nemalo odpadavanie po case preslo.Hlava sa mi casto toci aj teraz nizsky tlak stale ani kava nepomaha.
Inak neviem co sa pri tomto vysetruje/nevysetruje, alebo ci na to ma vplyv u nej vyziva atd. Ale pamatam si ze som aj viac spoluziacok mala co odpadavali na ZS. Kamoskina dcera odpadavala takto hocikedy doma, mala to zo stresu, chodila k psychologicke. Preslo ju to, len bola trosku mladsia.
Ja som na zakladke odpadavala tiez, napr ked som sa silno udrela, raz v skole po ockovani, raz u dr po injekcii no nohy, raz v skole v prirode, ked som si nejako velmi ohla prsty na ruke, raz v kostole, ked som dlho stala, raz doma, ked som pre chorobu cely den lezala, a potom som isla pit caj do kuchyne, som padla zo stolicky. Nikdy som nebola kvoli tomu u dr, vzdy to malo nejaku jasnu pricinu. Ale preslo to.
Vzdy ma iba mamka ucila, ze ako tomu predist, ked sa mi zacne stmievat pred ocami, ze si mam lahnut. Alebo aspon cupnut
Kedy odpadla? Co tomu predchadzalo? Ono to moze mat aj velmi nevinne dovody - nahly pokles tlaku je v tomto veku najcastejsi - napr ak sa vygula ked sa zobudila rano rychlo vyskocila z postele, isla na zachod tak tam moze odpadnut - a ak ma napr menzes tak ani nehovorim
@jesika3 ja som odpadla tiez na zakladnej skole. Bola som na EEG potom na dalsiom EEG v nemocnici. Zistili mi epilepsiu. Vraj sa stava ze v pubertalnom obdobi sa objavy a naskor zmizne. Tak to nastastie bolo aj u mna. Iba pozorovali bez liecby. Mala som rezim a po par rokoch to same preslo.
@jesika3 ano,mam, priblizne od zaciatku puberty asi az do 25rokov som mavala taketo kolapsove stavy a dovod sa nikdy nezistil..odpadla som doma viackrat ked som sa porezala nozom,obliala si ruku horucim voskom z voskoviek, ked som dostala ms a mala zas tie bolesti (ako deviatacka), ked som si obarila nohu vriacou vodou -- ked moje telo zazilo fyzicku bolest, sok. Ale aj : ked som stala v rade na vyske pred studijnym, v kvetinarstve kde bolo dusno (bol horuci jul), a tiez raz po odbere krvi (uz ako dospela)..fakt som sa obavala, ci nebudem mat mdloby aj v tehu ale ani raz ani v jednom ( tehu v 28,29,31). Neviem preco som to tak mala ani preco som uz ok...no nieje nic prijemne odpadnut na verejnosti..hrozne,psni v kvetinarstve mi volala sanitku a darmo som hovorila ze mi nic nrni ze to sa mi stava testy su vzdy v poriadku,,aj tlak
@jesika3 tiez by som navrhla ju naucit co ma robit az uciti ze to nanu ide - lahnut si,nohy vyssie (maju byt nad urovnou hlavy,aby krv s kyslikom prudila do mozgu...), a cakat vklude kym prejde to sumenie v usiach a vyjasni sa videnie a vrati sa jej sila do svalov...viem,ze na ulici si len tak lahko nelahne,ale radsej si sadnut na zem a opret sa,nez tresnut a poriadne sa uderit. Ano trapas ak sa jej to prihodi na verejnosti,ale co uz.
@janulik270 tlak mala úplne vporiadku aj cukor som jej merala a všetkom bolo ok
@jesika3 ak sa to casto opakuje na tvojej mieste idem k lekarke a trvam na ti aby spravili ine dalsie vysetrenie.USG mozgu atd
Môj tiež odpadával, bez zjavnej príčiny. Mal 5 zápalových ložísk na mozgu, nevedia z čoho, mohlo byt aj zo stipanca... Už je ok
Ja som na základke, aj celú strednú a vysokú školu odpadávala. Bezdôvodne, príčina sa nenašla. Potom som z toho akoby vyrástla. Stačilo, že som napr. bola v priestore kde bol vydýchaný vzduch. Dlho som stála, pozerala sa na niečo čo sa točí .... A niekedy nebol žiadny dôvod, odpadla som len tak.
Alebo stačila prekúrená miestnosť, to mi dodnes robí problém.
poznam babu kt.tiez tak.isto zacala odpadavat a to kvoli chrbtici lebo prutko zacala rast a mala krivu chrbticu.ona extremne rychlo narastla za kratky cas a mala potom vaznu skoliozu
az po operacii chrbtice prestali tie problemi a uz neodpadava ...

@jesika3 , jedáva pravidelne? Pije dosť vody? Môže prísť zle na odpadnutie aj od hladu..
Mne tak raz syn odpadol, keď mal 11 rokov. Stalo sa mu to večer, od obeda sa nenajedol a zabudol aj piť....