icon

13 ročná dcéra z ničoho nič obledne a je jej na zvracanie

marcelamlyn
2. dec 2020

Moja dcéra má 13 rokov nemala žiadne zdravotné problémy.ale najbližšiu dobu jej z ničoho nič príde zle obledne a je jej na zvracanie.Potom prespí celý deň.Povedala som to aj doktorke zobrali jej krv ale že výsledky sú dobré.

Strana
z3
mirka612
2. dec 2020

Tieš mi tak bývalo, skúste neurológiu, mne zistili tetaniu..

marcelamlyn
autor
2. dec 2020

@mirka612 no skúsim lebo mám o ňu strach.Dakujem

mirka612
2. dec 2020

@marcelamlyn ešte kým som chodila na strednú, z ničoho nič mi prišlo zle, na odpadnutie, zahmlelo sa mi pred očami nevidela som nič nepočula, strašne kŕče do brucha, trpli mi ruky nohy tuším aj pery.. Pomohlo magnézium, ale ties celý deň som už bola slabá len

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
kp7333
2. dec 2020

@marcelamlyn mozno migrena

tatinka
2. dec 2020

Ahojte, na zakladke mi tak byvalo ze tma do oci a len odpadnut a odpadnut....sposoboval to nizky prijem tekutin,treba pit tie 2 litre tekutin denne ,skus autorka dcere toto podla moznosti odsledovat , verim ze pomoze

katrin69
2. dec 2020

Mne bývalo zle, keď som mala menštruáciu. Ale tak, že som sa nevedela postaviť a dokázala som všetko ovracať, čo bolo na blízku. Nakoniec mi zistili cystu na vaječníku. Je to potvora. A tiež som dokázala prespať celý deň... Môže to byť čokoľvek...

marcelamlyn
autor
2. dec 2020

@katrin69 no a to teda mám ísť s ňou na gynekologické vyšetrenie?Ona je ako stena bledá a ruky ako ľad,

marcelamlyn
autor
2. dec 2020

@tatinka no pije naozaj dostatočne.Ona to mávala skôr cez deň ale dnes sa na to zobudila.No opisuje ako pocit na zvracanie a že si necíti telo a ruky má ako ľad.

marcelamlyn
autor
2. dec 2020

@snezienka33 uf už neviem doktorka povedala že to môže byť psychicky problém no príde mi to zvláštne keď dnes má nadránom zobudila že jej je zas zle.

fiafia
2. dec 2020

@marcelamlyn ja približne v tomto veku som mávala niečo podobné, aj som pár x odpadla. Výsledky boli vždy dobre. Pamätám si,že to Málo súvis s menštruáciou. Keď sa upravil cyklus tak sa mi problémy vytratili

marcelamlyn
autor
2. dec 2020

@fiafia takže mám počkať? alebo ísť na gynekologické vyšetrenie.dakujem

yasmeena
2. dec 2020

tiez som to mavala....cukor ma dobry?...mava vtedy aj potenie hoci je studena?lebo okrem hormonov,stizna zlaza,tam moze byt aj tetania....

kubkovamama
2. dec 2020

@marcelamlyn gyn.jej môže spraviť hormonalny profil,je to citlivý vek, pamätám si,že mne bývalo tiež nevysvetlitelne hnusne.No bola to aj psychika,stres zo školy,mladé baby si to možno ani neuvedomujú zvlášť ak nemajú v škole problémy.Aj chrbtica býva zradná a určite aj začínajúca tetania

simsalabim
2. dec 2020

@snezienka33 u tvojej dcery sa to podoba na migrenu.

marcelamlyn
autor
2. dec 2020

@kubkovamama veď som vravela doktorke že je aj chuda a ona si len svoje že výsledky sú dobré.

marcelamlyn
autor
2. dec 2020

@simsalabim
@yasmeena áno cukor dobre,jediné čo bolo nízke sú tuky

janula12345
2. dec 2020

@marcelamlyn skiste smer detska gynekologia. Obdobny problem a vysledok cysta a zly cyklus.

simsalabim
2. dec 2020

@marcelamlyn a na bolesti hlavy alebo nejake zvlastnosti (zablesky pred ocami, zvukove vibracie a pod.) sa nestazuje? To by mohlo naznacovat moznu migrenu... Moja mladsia dcera mala podobne priznaky ako opisujes, to ale bola malicka. Bola to migrena, male deti vraj pri zachvate nepocituju bolest, vo vacsom veku uz ano. Ale niekedy tato migrena bez bolesti byva vraj aj vo vacsom veku.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
marcelamlyn
autor
2. dec 2020

@simsalabim nie nič také.ona mi len povie že si necíti dobre telo.a má pocit na zvracanie ale nezvracia.

simsalabim
2. dec 2020

@snezienka33 nie. Zachvaty mozu byt rozne casto. U zien maju casto hormonalny podklad. Ja mavam taky silny zachvat teraz tak raz za rok a pol, slabsie castejsie, ale tie viem okamzitym zasahom stopnut. Mladsia dcera mala obdobie so zachvatmi 3x do tyzdna...potom mala asi 4 roky pauzu, potom zachvat raz za par mesiacov. Teraz zvykne mat 3-4 v kratkom case za sebou a potom mesiace nic. Je dobre vypozorovat spustac, ak sa da. U dcery sme ho este nezistili, ja svoj poznam a aj preto mam tie ozaj silne zachvaty uz iba zriedka.

simsalabim
2. dec 2020

@marcelamlyn no v kazdom pripade by bolo dobre, keby ju vysetril neurolog. A mozno aj ten gynekolog, ak maju zeny tu skusenost, ze to moze mat suvis.

marcelamlyn
autor
2. dec 2020

Ďakujem za odpoveďe keď zistím čo to bolo dám Vám vedieť 😉

babydesire
2. dec 2020

@marcelamlyn aj mne v puberte bybalo zle,aj pri menzese...ale yo co opisujes nepoznam,ale tiez by som snou navstivila gynekologa a endokrinologa,,,a znovu urobila krvne testy, vyzera to ako nedostatok zeleza ci "bordel" v hormonoch...ak by nic nezistili skusit jej pomoct aspon uzivanim doplnkov stravy ktore obsahuju zelezo a kyselinu listovu,,jej telo prechadza prvy raz velkymi zmenami a ocividne sa nevie spravne "nastartovat"

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
3. dec 2020

@snezienka33 dakujem 😉. Naucili sme sa s tym zit, najhorsie boli zaciatky u dcery, dvojrocne dieta s migrenou naozaj nie je prijemny zazitok.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
3. dec 2020

@snezienka33 aj u mojej dcery to je ciastocne na psychickom podklade, ked sa pre nieco trapi alebo sa niecoho boji. Nie je to ale jediny faktor, co migrenu u nej spusta. Nevieme to u nej uz viac ako 10 rokov vypozorovat.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3