13 ročný syn nemôže zaspať
ahojte, riešil tu prosím vás niekto spankovy problém dieťaťa? syn uz ma 13 rokov a problém zaspat sa s nami taha uz dlhé roky. v podstate malo spaval od narodenia. cez deň ma vela pohybu, denne sme vonku, športuje atď, spat chodi po deviatej a aj tak ma veľký problém zaspat a potom zase ráno vstať. zaspi najskôr po hodine lezania v posteli, niekedy aj po dvoch. doma zhasnute a ticho, aj tak nic. Ma aj poruchu pozornosti, vraj to s tým môže súvisieť. da sa s tým niečo okrem liekov na spanie, ktoré nezvazujem? vdaka
@uradnikova a keby išiel spat neskôr? Veď keď nevie zaspať tak zbytočne v tej posteli bude pozerať do stropu hodinu, dve.
@jarmila2010 atletiku🙂
@uradnikova a ma,taky problem stale?aj ked maju aktivne treningy?ci len niekedy?
@jarmila2010 stále. i keď lyžuje 8hodin vkuse. i keď idú s muzom na celodennú turu. proste mozog akoby nevedel vypnúť hoci je unaveny
..magnezko berie?a teda,ak to ma,tak stale,uz neporadim...lebo inak mi napadlo,ze to aktualne moze byt aj splnom..dcera ma,take stavy okolo bliziaceho sa splnu a teraz ma byt z pondelka na utorok...
@uradnikova Ja mám 10 ročného. Spávať chodí okolo pol desiatej až desiatej. Viem, na jeho vek je to neskoro, ale absolútne nemá zmysel dávať ho spať skôr, lebo nezaspí. Chodím ho kontrolovať a niekedy ešte o jedenástej nespí. ☹️ Vstáva o štvrť na osem, áno, musím ho budiť a vstávať sa mu nechce, ale počas dňa unavený, ani ospalý nebýva.
@uradnikova no toto som mala ja ako dieta. Bolo to dost neprijemne, ale vtedy to rodicia neriesili. Pamatam si dodnes, ako lezim v posteli, castokrat do polnoci aj dlhsie, nie a nie zaspat a rano nie a nie vstat.
Mne pomohol pred spánkom dat si magnézium.
Magnézium a upraviť stravu a pitie...kola, cukríky a farbivá v nich, ....
@uradnikova Ja odporucam uz hodinu pred spanim praveze nie vela pohybu, pritmie, kludne prostredie bez telky, pocitaca, uz ani nejest alebo aspon nic sladke alebo tazke. Nech sa nervova sustava upokoji. Ak ani to nepomoze, tak jedine chodit spat neskor.
Ziadna obrazovka hodinu pred spanin tiez pomoze. Mozno nejake utriedenie mysloenok v zmysle...dnes som sa citil takto a bolo toto...zajtra je na plane toto a citim sa takto.. (Ja dakujem a prosim..) Sumko nejake/hudba v pozadi tiez vela robi. Vyvetrana izba..Lyzica medu. Mlieko. Mak. To magnezium. Cviky na uvolnenie. Dychanie. Meditacia. Modlenie... Je toho vela. Nech si vyberie nieco a robi to pravidelne. Uz len viera v to,ze to pomaha pomoze spanku.

a robi nejaky sport?mohlo by pomoct,ked sa vybeha...