16 mesačný syn sa bije do hlavy a búcha si ju o zem. Prečo?
Bije sa len tak,nie preto,že by sme mu niečo nedovolili.Trvá to už asi mesiac.Napr.dnes sme boli na vychádzke a známa sa ho niečo opýtala a on začal mrnkat a biť sa...mám sa znepokojovať ,je to to normálne???????Alebo mám zajsť za dr.?
moja mala ma 17m a tiez sa to stava,ale vsimla som si,ze väcsinou vtedy,ked jej niekto povie"nevies...","zabudla si...","nemas..."a tak podobne. ale nie je to tak,ze by sa hnevala a udierala by sa silou,je to skor tak,ako ked si aj dospely "buchne"po cele,ze nieco zabudol
toto by sa skor hodilo na diskusiu... a co sa ho opytala? nemoze to byt v tom, ze nerozumie?
niektore ak nie vacsina detí reaguje pri pocitoch bezmocnosti či rozrušenia rozne, niektore sa hadžu o zem, ine kopu všade naokolo, alebo si cmulu prst...a pod. možu sa aj biť seba ako autodeštruktivne, myslim že to patri k istemu veku. A presne kratkodobo sem tam. Doležite je ako na to reaguješ ty, a na čo reaguje vlastne dieťa, či to s niečom začalo pripadne či sa to stupňuje alebo samotne spravanie je riziko pre dieťa same alebo iných. Doležité je aj ako sa dieťa celkovo vyvija , či ide vyvin ok, či neboli nejake zmeny v rodine či v jeho pohode. V jeho veku už začinaju prve strachy a najma separačná úzkosť a deti reaguju na okolie a najma pri odlučení matky. Je toho hodne čo vlastne si nenapisala, podla mna sa neda odpovedať či je to u tvojho syna normalne. Celkovo možno povedať že to nie je vynimočne, ale pokial by sa to stupňovalo resp. by to bolo v situaciách , ktorým nerozumieš tak naj bude ak mate blizko aj nejaku psychologičku naj sa porozpravaš s nou nezaväzne najma kvoli tomu aby si jeho spravaniu porozumela...Da ti otazky ohladom toho kedy ako a podobne ....Ale najskor skus aj sama si všimať za akych okolnosti sa to deje a čo chce autor 🙂 ( tvoj syn) tym možno povedať.... 🙂 Tak budeš pokojnešia lebo budeš tomu jeho spravaniu rozumieť a vedieť čo si praje alebo sa mu nepačilo...a na to reaguje....ako už pišem ak nebudeš rozumieť pripadne sa ti bude zdať jeho spravanie nie reaktivne na niečo ale len tak bez pričiny...tak sa môžeš isť poradiť. Nič za to nedaš.
máte už všetky zubky???môj synček sa bije hlavičkou o zem keď sa mu tlačia zuby vtedy viem že ho to dosť bolí tak sa mu snažím dať niečo na zmiernenie.
uz tu take bolo riesene 😉
pouzi vyhladavac a popozeraj diskusie 😉
my to tiez mame, je to obdobie vzdoru tiez ked nieco nepovolime sa nahneva a oduje

Aj moja mladsia dcerka sa obcas bije pastou do hlavy. Ale nie zo zurivosti, ale len tak.. Nerozumiem tomu, ale uz sa to dost obmedzilo, tak to neriesim... teraz sa to stane, mozno trikrat do mesiaca..