icon

17-mesačné dieťa nekomunikuje

simonkaaa2017
11. apr 2025

Dobrý deň prajem idem si po radu mám 17 mesačne dievčatko chodiť začala keď mala 13 mesiacov je veľmi šikovná všade vylezie ale nechce komunikovať ani sa hrať spoločne keď jej chcem niečo vysvetľovať proste odite a robí to čo sa jej páči nehovorí keď niečo chce hiti ma za ruku a ukáže mi čo chce keď sa ju spýtam gde ma oči alebo ústa ako keby nevedela ocom hovorím myslíte si že to je v poriadku spoločné s deťmi je zriedka bývame v byte ma sestričku ale ona už má 7 rokov neviem ci to mam začať riešiť alebo ci ešte mam počkať ďakujem

hopatko
11. apr 2025

Akekolvek pochybnosti a obavy prekonzultuj s pediatrom, on pozna tvoje dietatko najlepsie. Takto ti cudzie zeny na dialku nepovedia, ci je vsetko v poriadku.
A ak mas pochybnosti, tak necakaj, ries hned.

sasesoe
11. apr 2025

Ahoj, odporucam knihi O detskej reci - je volne stiahnutelna. Potom poradiť sa s pediatrom, ci sa objednat sa ku klinickej logopedicke

simonkaaa2017
autor
11. apr 2025

@hopatko ďakujem

simonkaaa2017
autor
11. apr 2025

@sasesoe ďakujem

thereisabear
11. apr 2025

Riešila by som to. Pediater by ťa mal nasmerovať.

maryetta
11. apr 2025

Hmmm keby 2-3rocne ok. Ale myslim ze toto je este ok. Aspon co som aj ja mala doma. Resp aj mam-porovnam len co porovnat viem. Kazde dieta je ine.
Napr moje starsie deti chodili ked mali 13mesiacov. Najmensia ma dnes 15 a nic.
Ona ale zas pamat ked poviem kde si nechala ponozky. Ona ukaze. Poviem ze podas mi ich? Tak ich vezme a poda.
Pripdne aj sebe na nozku polozi.
Ked jej poviem ze pod ideme papat uz zamieri do kuchyne a caka pri svojej stolicke.
Ked poviem ze ideme spinkat ide zas ku svojej postielke. Ze zerejme toto je u nej popredu lebo ozaj no sikovne jej to ide.